Thursday, June 3, 2010

Lotus Desaru - Jom main Jet Ski....

The second day at Lotus...
Bangun pagi2 haruslah mencari sarapan dulu...
Ayyunie tinggal dalam bilik coz tak bangun lagi tido...


Kami sedondon..
Kami serasi...
Kami sebaya..... whoopppsss...silap statementlah...
Tapi ayah damia selalu cakap yg aleesya ni 
"like mother like daughter"
Coz banyak persamaan antara kami berdua...


Disebabkan bilik kami agak jauh ngan cafe..
Maka haruslah naik buggy/shuttle ni kan..
Aleesya memang pantang nampak benda ni...
Mulalah cakap
"Ibu, ibu..cepat naik.."


Hohohoho...
Disebabkan terlalu ramai umat manusia kat cafe..
Rupa2nya pihak hotel tambah lagi tempat makan kat Lotus Ballroom..
Perghh..ni memang ramai betul manusia...
Bayangkan lah dalam ball room tu penuh ...
Sampaikan tak der tempat dah nak duduk..
Kena tunggu turn org habis makan...
Rasa dah macam pi kenduri kawen dalam dewan lak..

Oppsss..sangat suka gambar kat atas..
Namapk mother n daughter so sweet...ekekekke


Us again...
Like mother like daughter lagi...
Terutama tang mata kan..


Masa ni tgk waving kat ayah damia...
Coz ibu balik n aleesya nak amik ayyunie ngan bibik...
Bye bye ayah...
-
-
-
-
-
Sementara tunggu ibu datang ngan budak2...
Ayah damia setting2 camera coz lepas ni weols nak berphotoshoot...
Gambar photoshoot buat entry lain lah yer...
Banyak sgt ni....tak sempat edit2 lagi...
-
-
-
-
-
-
-
-

Dah siap2 photoshoot....maka bermulalah aktiviti pantai kami...
Us again...bermula dari yg paling kecik hingga yg paling besar...
Gambar2 yg kalau ader 4 org tu bibik yg amikkan..
Coz malas nak guna tripod..
Kiranya kalau gambat tu menjadi, kredit to bibik gak lah kan...


Aleesya yg khusyuk bermain pasir


Ayyunie too...


Suka gambar ni...nampak sangat natural...


Aleesya lagi...


Ingat anak2 jer ke suka posing...
Ibu + ayah pun nak gak posing2...
Lantak ler org nak cakap apa...
Yg penting kami gembira dan bahagia...


Banyak lagi aksi2 spontan kami berdua...
Cukup ler sekadar 2 keping sahaja...
Kang ader yg termuntah lah tgk...ekekeke
Yg tak tahan tu aleesya siap sengih2 n ketawa2 lagi tgk ibu + ayah dia berposing...


Ayah damia sedang mengajar cam mana nak bermain pasir...hahahah..


Sedang khusyuk budak2 main pasir...
Ibu + ayah apa lagi..mulalah pi register kat kaunter nak main jet ski..
RM90 utk 20 minit....
Sgt teruja coz ni first time main..
Dulu2 masa kecik2 pernah ler main ngan family kat PD...
Tapi kali ni haruslah sgt best coz dapat peluk erat2 si suami gitu...ekekeke..gatal..

Aleesya + ayyunie sgt sporting ok...
Ibu siap tanya dia nak naik tak?? Coz tgk ader jer budak2 kecik naik duduk kat tgh2 tu..
Aleesya cakap dia takut...
So apa lagi ibu + ayah berjimba lah kat tgh lautan dalam tu...
Aleesya + Ayyunie siap lambai2 lagi tau...
Memang sporting habis budak berdua tu...
Tu yg tak pernah tinggal kalau nak pi holiday mana2..
Coz diaorg sgt behave..


Ok...bye2 Aleesya...
Duduk elok2 yer...
Ibu dah nak terbang ni..ekekeke

Btw masa mula2 naik jer takut...ayah damia pun bawak slow jer...
Dah lama2 ...hahh ko amik...siap cakap kat ayah damia..
"apa lah abang ni...laju lah sikit, baru naik jet ski...kalau slow cam ni, baik naik motor jer"
Hahahahha..sekali ayah damia pecut weiii..nak terbang ke belakang rasa ibu...
hahahahha...memang memorable betullah...



Ni snap2 dari bibik...
Hehehhe..tima kasih bibik coz sudi menjadi poyographer kami...

Bersambung next entry apa program kami seterusnya...






12 comments:

mama tisya said...

nasibaik bibik ada tlg snap gmbr berdua & tlg jg aleesya & ayyunie...hehehe

best la tgk org tu naik jetski..kita pn tk pernh naik...dlu p pangkor nk naik tp time tu laut kotor yg tumpahan minyak so die ckp tkbole so posing kt jetski je la

E.L.I.Z.A said...

hehehhe...masa eli naik jetski haitu pun tinggal budok² main pasir jugok..meme ralit main pasir, x caro ko ore doh ekekke

Cindy said...

poyographer... at least pandai jugak dia tekan kan.. .. huhuh - wani

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah kelas bibik ye...pandai gitu snap-snap pic...sangat la romantik gamba berdua tu...hihihi

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

pic last yg plg suka tgk tu.. bibik pandai la amik time tgh pecut jauh tu..

Nia said...

mujur jgk bibik pandai ambik gambar..hehe..

tapi betul la, Ayu dengan Aleesya sama tang mata tu..

like mader, like doter..hehe

Aleyn said...

Pergghh...nak naik jet ski kena 90rm untuk 20 min jer?...mahal seh...tapi memang berbaloi kan...

Biler nak naik ni ek...

Nana said...

suka gmbr ayu & aleesya yg mula2 tu so sweet je kita pon suka amek gambo angkt kaki mcm tu ngan damia hehehe

tak penah try naik jet ski damia tu bukan ndak ngan orang klw kami naik sape mau jaga?hehehe

Ummi Eisya said...

haah,aleesya memang dah macam ibu dia dah..suka posing je..hihii

pandai ko train bibik ko..good job bibik..hihi..kembang bibik nanti orang puji hasil kerja dia..haaahaaa

MaMa3H said...

wah...dah lama x main jet ski...makin pandai aleesya posing...

[-suziey-] said...

weeee...sonot nye naik jetski..xpnh naik lagi..ade mcm naik moto x..ekekeke:p umpan pasir je msti bdk suka kan..hiks;P

mamazana said...

mmm... sonoknya dpt cuti2 gini kan ibu....

sweet couple & happy famili...