Tuesday, June 1, 2010

''ETOK"


Uols tahu tak apa ni????
Ni ler org panggil "ETOK"
Rasa2nya ader kat kelantan jer benda ni...
Ke ibu yg tak tahu kat tempat lain pun ader


Semalam, masa ibu tgh jalan2 tepi market..
Terjumpa org jual etok...
Actually tak ramai pun org jual etok ni...
Tu yg nampak terus beli...


Rasanya etok ni tak masak kot...
Dia rendam ngan air garam, serai, bawang putih...(agak2 jer ni)
Pastu salai atau jemur..


Ni ler kuantiti utk RM1.00


Rasa??? Tekak ibu boleh jer...
Sambil2 tgk TV atau duduk sajer...leh ler makan etok ni...
Lagi suka isi etok ni lembik2 sikit berbanding yg kering..

So macam mana??? Uols pernah tak makan ETOK ni???
Tempat Uols ader tak?


p/s: Huhuhuhu...ibu dah TER"REJECT" 5 komen utk entry "ada apa di KB MALL"
Kalau tak silap yg bagi komen Suvanila (thanks kerana mengambil masa 1 minggu utk baca A-Z blog ni),
emy/mamasuri, anje/mamaaqish, n@m@n, dan.....alamak sorang lagi sapa yer??

p/s: Pagi ni balik JB....tapi transit kat GAMBANG dulu...doakan perjalanan kami supaya selamat..

p/s: Tulis N3 ni jam 3:50 pagi tadi....terkejut dgr hujan lebat...terus bangun buat n3 ni...ekekek

Post a Comment