Tuesday, June 15, 2010

"Awak ni cantiklah"

Sekadar ingin berkongsi pabila diri kena pikat/ ngurat..
Tapi bukan ibunya yer...
Ini kisah ngurat mengurat budak umur 2 tahun 8 bulan dengan boy umur 4-5 tahun...
Sangat terkejut + lawak + tak percaya + terima hakikat dgn citer ni...

Alkisahnya....ahad pagi lepas...masa weols stay kat hotel di Kuantan,
 Ibu bawa lak bibik n aleesya pi swimming pool...
Pastu ibu tinggalkan  mereka berdua kat swimming pool tu..
Sementara ibu balik bilik kemas mana2 yg patut dah ayah damia lak masa tu sakit perut..

Selepas 30 minit kemudian, maka Aleesya + bibik pun balik bilik...

Ibu: Best tak Aleesya swimming
Aleesya : Best...ramai friend.
Ibu: Aleesya cakap2 tak ngan friends..
Aleesya: Cakap...pas tu friend cakap "awak ni cantiklah"

Masa dengar tu, ibu cepat2 pandang ayah damia...pas tu kami sama2 senyum..
Disebabkan tak percaya budak umur 2 tahun 8 bulan cakap cenggitu...ibu tanya lagi..

Ibu: Friend cakap apa?
Aleesya: "awak ni cantiklah"

Pastu tiba2 bibik mencelah..

Bibik: Ya puan...tadi ade friends cakap " awak ni cantik lah kat Aleesya"

Aleesya dah sengih2 sambil tersenyum...pastu Aleesya cakap lagi

Aleesya: Pastu friend pegang2 tangan Aleesya...
Ibu: Hah??? Betul ke bibik...
Bibik: Ya puan...dipegang2nya tangan aleesya cakap cantik...
Ibu: Boy ke girl yg cakap Aleesya..
Aleesya: Friend boy..

Hahh??? Masa ni mati2 ibu ingatkan girls yg pegang...rupa2nya boy...ekekekek...budak2.

Ibu: Berapa umur friends tu bibik...
Bibik: Lebih kurang 4-5 tahun lah...besar sikit dari Aleesya..
Aleesya: Encemmm Ibu...

Amboi2 dah pandai cakap hensem ke tak yer anak ibu ni...
Eekekekek...
Tapi tu lah kan... budak2 bawah 5 tahun pun ader perasaan suka kat seseorang...
Uishhh...uishhh...uishhh...DASYAT!!!!..

Actually b4 ni biasa jer dgr kalau org2 cakap Aleesya comeyy atau cantik..
Kadang2 Aleesya cakap balik apa yg org tu cakap kat dia..
Tapi tak leh terima hakikat yg Aleesya leh cakap balik apa yg the boy tu cakap kat Aleesya..
Tu baru umur 2 tahun setengah...
Esok2 kalau dah besar...cam mana yer kita sebagai ibu2 kepada anak dara kita ni nak handle???


Disinilah kejadian"awak ni cantiklah" berlaku...
Memang ramai boys pun kan...agak2 yg mana satu yer???


Post a Comment