Tuesday, June 8, 2010

Berbuka puasa @ My Friends Corner


Semalam baru first day ganti puasa...
Tapi tang berbuka tu dah macam 1 bulan puasa....
Asyik tanya ayah damia nak berbuka kat mana lak...
Owhhh for your information, ayah damia pun puasa gak..
Tapi bukan puasa ganti...puasa sunat isnin..
Sambil2 teman ibu puasa..
Eekkekeke....puasa pun nak ader org teman weiii...
Baru ader feel time berbuka....
Hari ni pun ayah damia puasa gak....
Thanks yer abang temankan sayang ganti puasa...
At least baru ader semangat sikit nak ganti puasa kan...
Insyaalah...minggu ni straight ganti puasa sampai jumaat...
Weekends??? huhuhu penuh kenduri kawen...
Mana leh puasa kan..

Actually semalam nak berbuka kat Seafood Pasir putih, Pasir Gudang...
Ibu teringin nak makan ketam nipah masak sambal...
Tapi bila memikirkan perjalanan yg jauh tu...'
Maka decided makan kat MY FRIENDS CORNER je lah...
Weols keluar dari rumah lepas solat maghrib..
Berbuka pun ngan air jer ni..

Kalau sapa2 yg dah pernah sampai MY FRIENDS CORNER ni...
Mesti tahukan yg semua hidangan kat sini saiz XXL....
Cawan besar, pinggan besar, sudu besar...semuanya besar2...
Suasana pun cantik....ader kolam2 ikan....
Lagi satu MY FRIENDS CORNER ni memang femes...
Pernah masuk TV, suratkhabar, radio...


Actualy gak banyak pilihan makanan kat sini...macam2 ada..
Jom kita tgk apa menu pilihan family ibu semalam..



Keropok lekor sebagai appertizer..
Keropok lekor terengganu ni tau..
Bukan kepok yg banyak angin drp isi ikan tu..


Air belimbing, lychee n tea o..

Service??? Memang mantap dan cepat gilerrrrr weiii..
Baru nak order makan apa??? Sekali tgk air dah sampai..
Coz diaorg guna earphone pesan makanan kat kitchen...
Memang sekejap giler ah diaorg masak makanan...
Nasib kitaorg memang baik coz al maklum ler...perut lapar kan....


Giant ABC...
Memang lain dari yg lain cara ABC ni dihidangkan....
Besar gilerr gelas ni...


Pinggan pun saiz XXL...


Sup tulang...
Ok ler rasanya...bleh tahan walaupun nampak cair sikit..


wowowowowowwo...
Udang saiz XL.....
Memang sedap digoreng celup tepung ni..


Sayur paprik...
Tapikan macam banyak lauk drp satyurnya...
Rasa pun leh tahan ler...
Nak kata sedap sgt tu tak lah...


Ibu ngidam nak makan ketam masak sambal...
Tapi tak sangka lak masak sambal dia cam ni...
Ni macam masak sos jer..
Huhuhuhu...tak menepati citarasa lah ketam ni...
Dah lah ketam tak der isi...


Walau apa pun bersyukur ngan rezeki yg diberi OLEHNYA..
Alhamdlillah...walaupun puasa, tapi kitaorg berbuka dengan wasatiah....cewahhh...
Tak membazir...cuma nasi jer tak habis sikit...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sementara tunggu bibik makan lak...
Ibu bawak Aleesya + Ayyunie round2 kat situ...


Sgt teruja budak 2 org ni main2 kat kolam ni..
Aleeysa siap celup2 tangan lagi...
Berani erkkk...



Suka betul 2 org budak kecik ni main...
Siap ajak ayah damia join tu...
Tapi biasalah..org kekenyangan kan...
Mana nak join..


Ekekekkek...ader kisah disebalik gambar ni..
Aleesya sebenarnya suruh amik gambar dia ngan Ayyunie...
Pas tu siap peluk2 lagi..
Pas tu dia tanya ibu "dah lum ibu?"
Kebetulan masa tu ibu tgh setting ISO...so lambat lah sikit nak snap2...
Sekali Aleesya leh pulak curi2 tgk ibu kat belakang...ekekeke
Lawak tul Aleesya ni..


Sajer umpan keropok ni kat ikan emas tu..
Berebut2 makan keropok tu...


Parking pun tersangatlah luas...


Ni kolam yg kat tangga2 tu...
Tapi air dia tak mengalir lah....
Ikan ader...


Nak naik restoran ni..kena menapak naik tangga yer...
Kat tepi2 tangga tu lah ader kolam2 kecik lagi..


Boleh ler makan kat sini...
Walaupun masakan seafood tu ader lagi tempat yg lebih sedap..



"Abang ....sayang tetap nak makan tempat seafood yg betul...tak kiralah kat senibong ker, pasir gudang ker, Gelang patah ker ..."
(ke uols ader cadangan tempat lain???)

Buka puasa petang ni nak makan apa pulak erkk...rasa2 cam nak makan ikan bakar....

24 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sungguh cantik pemandangannyer...terliur tengok air ABC tu...kita tinggal lagik 2 hari nak ganti posa...cayok2

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ah ah memang cantik..banyak kolam2...

ABC tu memang sedap..macam2 ader dalam ABC tu...

wahhh..tinggal 2 hari jer?? ayu banyak lagi ni.

mama tisya said...

die kalo pose ganti ni lain mcm skit nk tgu time buka..sure dk pk apa la menu nk buka kn...heheheh

slamat mengganti pose..nasibaik cik abg sudi teman..kita thn lps full so tkde la nk ganti:)

Ummi Eisya said...

dah lama tak g sini..sebab aku tak suka cara masakan dia..ramai komplen dah tak sedap..mahal je lebih..hampeh..hihii..

selamat berpuasa ye..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - wah wah...puasa penuh yer..ayu sempat puasa penuh tahun 2007 dan 2008...masa tu tgh peknen kan aleesya + ayyunie...memang best puasa penuh ni kan...

nasib baik che abe sudi nak puasa sama2...baru bersemangat...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya - mahal ke?? aku semalam makan cam tak percaya harga total semua tu..cam nak terkeluar biji mata tgk harga...coz tak percaya yg harga tu murah...

tapi betullah...ader lagi yg lebih sedap masakan drp kat situ...may be kita tersalah pilih menu kot..huhuhu

emy/mamasuri said...

best nyer cik abg teman posa..

alyyani said...

eh, td tekan nak baca entry bawah ni, ada entry baru ye. tetap komen :)

kopok lekor angin je lebih tp isi tak de mmg banyak kat sini. heheh..

semua giant size ek? menarik2. kalau ayu tetap nak cari seafood yg jauh2 tu sama la alya. kena pegi tanjung harapan gak. baru feel. dapat pilih ikan sume.

Nana said...

mak aii makan besar ni seme terlior kecuali ketam heeheh sebab kita xleh makan ketam elergik ramai org kata ruginye xdpt mkn ketam..tp kita tak rugi hahaha sebab klw makan mmg carik nahas

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

sama ja nak ganti posa msti kena berteman..hehehe

kecuq ayaq liuq tgk ayaq laici! dahla tgh dahaga..baru smpai mgrib tadi dr kelantan..heheh

yanie said...

terliur tgk food2 tu sume. huhu....

Nia said...

uii,..syoknya. kalau pegi sana boleh la kami try makan kat situ pulak..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy - alhamdulillah....tak lah rasa keseorangan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - sekarang ni memang banyak kepok lekor yg banyak angin drp isi..

tanjung harapan tu kat mana??? huhuhu tak tau lah pulak..

ah ah ntah napa ngidam nak makan safood ni...

Carl Samsudin said...

wahhh. makin hari makin cantik dah gambar-gambar dia. suka tengok!! huhu. btw my friends ni memang best!! bila la nak teserempak dengan family akak ni kan. huhuhu. hope one day. kita bergabung buat satu entry. ok??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - hehehe..ayu n hubby lak pencinta seafood...tapi org alrgic memang tak leh makan seafood kan..habis gatal2 semua ...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - ekekeke..saje paksa hubby masing2 puasa kan...tapi baru dapat sokongan moral...

welcome back..bawak ole2 apa dr kelantan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

yanie - hehehe..saja buat org terliur kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia - boleh jer...meh ler JB...

E.L.I.Z.A said...

adoiii la...buat eli meleleh niiii...eli pum baru start ganti pose gok ni..haini br 2nd day...sajo pose gok haini padahal MIL ado dumoh ehhehhe nok lari drp keno masok hahahah eli keh xreti masok

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

carl - tu ler pasal....bila nak terserempak ni...padahal selalu jer outing...

insyaalllah....next time kita bergabung buat satu entry...

thanks puji gmbar dah cun...ekekeke..banyak lagi kena belajar ni..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza- ayu hari ni 3rd day...minggu ni straight...mugo kijo petang..so malam leh lah berbuka ngan aman..

ekekeke...kadang2 meme kena hipokrit sikit time MIL mari..

Sha@Mama Tina said...

selalu makan kat sini kalau ada family gathering. Tapi sejak ada Tina dah tak pernah kesini lagi dah. Mak mentua kata jauh! kesian kat baby2 sekelian. Kang sampai2 jek dah tido..

Tapi makanan dia boleh tahan lah..wpun takdelah sedap giler.. service memang cepat wpun org ramai..itu yg best

Farra Dhelina said...

lapa lak tgok mkanan ni ptg2 tgh2 hujan ni kak..ishh