Tuesday, June 8, 2010

Berbuka puasa @ My Friends Corner


Semalam baru first day ganti puasa...
Tapi tang berbuka tu dah macam 1 bulan puasa....
Asyik tanya ayah damia nak berbuka kat mana lak...
Owhhh for your information, ayah damia pun puasa gak..
Tapi bukan puasa ganti...puasa sunat isnin..
Sambil2 teman ibu puasa..
Eekkekeke....puasa pun nak ader org teman weiii...
Baru ader feel time berbuka....
Hari ni pun ayah damia puasa gak....
Thanks yer abang temankan sayang ganti puasa...
At least baru ader semangat sikit nak ganti puasa kan...
Insyaalah...minggu ni straight ganti puasa sampai jumaat...
Weekends??? huhuhu penuh kenduri kawen...
Mana leh puasa kan..

Actually semalam nak berbuka kat Seafood Pasir putih, Pasir Gudang...
Ibu teringin nak makan ketam nipah masak sambal...
Tapi bila memikirkan perjalanan yg jauh tu...'
Maka decided makan kat MY FRIENDS CORNER je lah...
Weols keluar dari rumah lepas solat maghrib..
Berbuka pun ngan air jer ni..

Kalau sapa2 yg dah pernah sampai MY FRIENDS CORNER ni...
Mesti tahukan yg semua hidangan kat sini saiz XXL....
Cawan besar, pinggan besar, sudu besar...semuanya besar2...
Suasana pun cantik....ader kolam2 ikan....
Lagi satu MY FRIENDS CORNER ni memang femes...
Pernah masuk TV, suratkhabar, radio...


Actualy gak banyak pilihan makanan kat sini...macam2 ada..
Jom kita tgk apa menu pilihan family ibu semalam..



Keropok lekor sebagai appertizer..
Keropok lekor terengganu ni tau..
Bukan kepok yg banyak angin drp isi ikan tu..


Air belimbing, lychee n tea o..

Service??? Memang mantap dan cepat gilerrrrr weiii..
Baru nak order makan apa??? Sekali tgk air dah sampai..
Coz diaorg guna earphone pesan makanan kat kitchen...
Memang sekejap giler ah diaorg masak makanan...
Nasib kitaorg memang baik coz al maklum ler...perut lapar kan....


Giant ABC...
Memang lain dari yg lain cara ABC ni dihidangkan....
Besar gilerr gelas ni...


Pinggan pun saiz XXL...


Sup tulang...
Ok ler rasanya...bleh tahan walaupun nampak cair sikit..


wowowowowowwo...
Udang saiz XL.....
Memang sedap digoreng celup tepung ni..


Sayur paprik...
Tapikan macam banyak lauk drp satyurnya...
Rasa pun leh tahan ler...
Nak kata sedap sgt tu tak lah...


Ibu ngidam nak makan ketam masak sambal...
Tapi tak sangka lak masak sambal dia cam ni...
Ni macam masak sos jer..
Huhuhuhu...tak menepati citarasa lah ketam ni...
Dah lah ketam tak der isi...


Walau apa pun bersyukur ngan rezeki yg diberi OLEHNYA..
Alhamdlillah...walaupun puasa, tapi kitaorg berbuka dengan wasatiah....cewahhh...
Tak membazir...cuma nasi jer tak habis sikit...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sementara tunggu bibik makan lak...
Ibu bawak Aleesya + Ayyunie round2 kat situ...


Sgt teruja budak 2 org ni main2 kat kolam ni..
Aleeysa siap celup2 tangan lagi...
Berani erkkk...



Suka betul 2 org budak kecik ni main...
Siap ajak ayah damia join tu...
Tapi biasalah..org kekenyangan kan...
Mana nak join..


Ekekekkek...ader kisah disebalik gambar ni..
Aleesya sebenarnya suruh amik gambar dia ngan Ayyunie...
Pas tu siap peluk2 lagi..
Pas tu dia tanya ibu "dah lum ibu?"
Kebetulan masa tu ibu tgh setting ISO...so lambat lah sikit nak snap2...
Sekali Aleesya leh pulak curi2 tgk ibu kat belakang...ekekeke
Lawak tul Aleesya ni..


Sajer umpan keropok ni kat ikan emas tu..
Berebut2 makan keropok tu...


Parking pun tersangatlah luas...


Ni kolam yg kat tangga2 tu...
Tapi air dia tak mengalir lah....
Ikan ader...


Nak naik restoran ni..kena menapak naik tangga yer...
Kat tepi2 tangga tu lah ader kolam2 kecik lagi..


Boleh ler makan kat sini...
Walaupun masakan seafood tu ader lagi tempat yg lebih sedap..



"Abang ....sayang tetap nak makan tempat seafood yg betul...tak kiralah kat senibong ker, pasir gudang ker, Gelang patah ker ..."
(ke uols ader cadangan tempat lain???)

Buka puasa petang ni nak makan apa pulak erkk...rasa2 cam nak makan ikan bakar....
Post a Comment