Tuesday, June 29, 2010

Paintball Shooting


Sambungan citer kat Bukit Gambang Resort hari tu

Day 2


Ni masa Aleesya mula2 bangun pagi..
Amik angin kat veranda
Sambil2 melihat pemandangan kat luar tu..
Apa2 pun badan still demam lagi..


Masa breakfast..
Punyalah ramai umat
Tapi yg bestnya walaupun ramai...services still mantap..
Tak macam pengalaman ibu kat A famosa...
Kalau dah ramai2 tu, memang teruk ah services dia..



Disebabkan pagi2 tu Aleesya dah makan ubat..
Maka tak sempat nak breakfast pun Aleesya dah lali..
So kesudahannya, tertido dalam stroller..


DAH SIAP BREAKFAST..
bawa Aleesya + Ayyunie masuk bilik..
Maka bermulalah aktiviti ibu + ayah damia...
Boringkan...takkan lah nak tunggu anak2 tido dalam bilik..
So first aktiviti ialah Paintball shooting
Gambar kat atas tu tgh tunggu giliran


Ni masa dgr intruction drp staff kat situ..
Btw taklah susah sgt rasanya painball shooting ni..
Cuma staff kat situ pernah cakap...
Jangan cepat panik...sebab kalau panik atau melatah, 
Mungkin focus kita lari..
Bila dah lari, mungkin kita akan teralih senapang then shoot org2 kat situ..
Pernah terjadi ader pompuan melatah then pabila hilang control, dia tershoot semua staff2 kat situ..


Hahahaha...sempat posing lagi ngan topeng ultraman tu..


Ok..ok...kita focus...
Yg ibu amik 20 pallet..
Boleh ler..mengena gak ah lebih kurang 10 pallet..
Yg penting focus..



Macam2 gaya ada ni..


Btw ni hanya painball shooting yer...
That's mean macam kita shoot benda2 yg kita nak attact..
Bukan WARZONE tau..
Kalau main yg warzone tu..haruslah lebam2 segala badan ibu ni...
Rasanya tak sanggup nak main warzone tu...
Nak cuba yg paintball shooting ni pun takut2...
Tapi ok lah, sebab tak der org attack kita kan...hehehe


p/s: Nantikan citer penuh tragik masa ibu main ATV ride pulak...


22 comments:

firahadifa said...

kalau warzone best lagi kot.. sebab bleh tembak org... tapi org kate sakit kalau kena tembak.. kite tak penah try gi game nie.. harus mencuba juga..

IMAN'S UMI said...

okla tu, separuh pallet mengena sasaran...hebatla gak

Nana said...

siok nye tgh main paintball kita tak penah try

Adyshariz said...

wah..dh try pegang paint ball gun la.. this weekend aisha pon ader paintball war dgn kekawan.. best gak..hilangkan tensen..

ita cutevirus said...

peng peng peng!!! ffuuuhh!! gaya sharp shooter da ade da nieh...

mummy_ayu said...

best tu!! tak pernah pun main paint ball..harus try sekali..

emy/mamasuri said...

bestnyer...blk kontan..kena g gak try berpaintball ni...

E.L.I.Z.A said...

ouh gitu rupanya..igt keh meme terus main tembok² tuh..ada 2jenis la..ic ic..

kalu gitu paintball shooting x sakit la dih..mugo shoot sore tu gak dih

alyyani said...

oh warzone nama dia eh. ha igt ayu main kt warzone tu, kalau kata bole lebam seram gak dgr ny tuh. anyway best la ade experience psintball ni kan? rasa nk main lg tak?

Nia said...

pergh,..gambar Ayu menembak tu nampak brutal. caya laa

mama tisya said...

kita pn tk pernh try cz takut lebam2..huhuuh tp ayu try yg shooting ni je kira ok gk la kn

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - kalau warzone..ayu duduk hide jer lah...tak kose nak kena tembak...sakit woo..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

iman's ummi - hehehe..hebat jugak lah kan..kena focus sebenarnya...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana-hehehe boleh ler tahan..mengisi masa lapang...nanti try ler.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adyshariz - wah lagi best...nanti update story yer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ita - peng peng peng...separuh jer sasaran mengena...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mummy ayu - harus try...cari pengalaman hiks..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy - hehehe..best ah..balik kuantan nanti dah dekat ngan gambang tu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - ayu ni hati kecik...jangan dok berangan nak main hok war zone tu lah...sakit giler katanya kalau kena pallet tu..siap lebam2..

hom...dok koya sore kalau shooting ni..kalau warzone tu baru main perang2...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - kalau setakat shooting tu..anytime leh main..tapi kalau yg warzone tu..jgn haraplah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia - apa?? brutal?? tak suka jadi brutal..huhuhuhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - ok ler...kalau takut amek yg shooting ni..jgn amik yg warzone tu..mau lebam2 nanti..