Friday, June 11, 2010

Saya dah addicted


Macam tak percaya...tiba2 addicted...
Dulu kalau nampak org beli, mulalah hati berkata2
" Air cam tu pun nak beli"
Pas tu makin lama makin ramai lak yg beratur beli...
Hati pun berkata2 lagi
" Best sgt ke air tu?"

Memamng takde niat pun nak try minum air tu...
Tapi sekali dalam sebulan yg lepas masa kat Jusco..
Akibat dahaga yg keterlaluan..
Maka ayah damia pun beli lah air tu..
"Oreo chocolate belended with pearl"
Sekali ayah damia memuji2 kesedapan air tersebut...
Siap cakap kalah air starbucks ...ekekeke

Ibu pun cubalah rasa...
Ya Allah...sekali dah rasa, hah ko amik...
Terus berebut2 ngan ayah damia...
Sekali cuba terus addicted..

Actually setakat hari ni, yg selalu beli ialah perasa chocolate jer..
Tak pernah rasa lagi perasa lain walaupun ader 25 perasa yg lain...
Tak caya??
Kalau uols masuk kat atas tu....mesti korang pun meleleh air liur...

Siap studenst2  ibu pun dah addicted jugak coolblog ni tau..
Tong sampah sampai 3-4 bakul kat belakang tu penuh ngan coolblog cup jer..
Sampai kan ader sms utk ibu
"Cikgu nak kirim coolblog tak?"
ekekekekekek..
Tak pun kalau staff ibu nak pi rehat kat Jusco...
Siap kirim coolblog lagi tu...
Penangan cool blog betullah..


Aiseymenn...
Ni jer lah satu2nya gambar coolblog yg ader...
Tak der pulak gambar oreo chocolate blended with pearl tu..
Kalau ader mesti korang terliur agaknya...weeee...




Hah ni ader satu lagi gambar...
Nampak tak yang dia tulis chocolate blog tu
Kat atas biji2 tu lah nama dia "pearl"
Yang selalu ibu beli yg oreo tu RM4.10..
Memang best..


p/s: Tak pasti kat luar Johor ader coolblog atau tak..

p/s: Yeayyy..hari ni last keje...pas tu cuti 9 hari sampai next week...akan adakah cuti2 malaysia???



19 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah kiter pun nak cuba gak la...katanyer sedap ek

MamaDamia a.k.a Haiza said...

muahahaha sama lah kita...tapi saya addicted dengan bandung blog tu....tiap kali pi Mydin USJ atau Carrefour Subang sure kena beli Bandung Blog...paling besh bila dapat sedut bubbles2 kat dalam tu...Bandung Blog harga dia RM3.10 je....

*saya pun ada bergambo gediks kat stall coolblog ni...dalam kepala memang dah plan nak wat entry coz dia ada perkataan "blog"...ekeke boleh gitu?

[-suziey-] said...

ayu..air ni rsnya mula diperkenalkan kt kl mase tu kt keje kt plaza mont kiara KL...dlm year 2005 camtu..n then spread..nmpknya dh smpai JB..tp skang dh mcm2 nama..tp mmg sedap airn i..pearl dia tu sedap kt siap minta extra..rege pn extra ler..yg bestnye xdela mahal sgt mcm sturback kan..hahhaha

momguess said...

yeehaaaa
sama lah ngn i
mmg suka gile air ni
kalau u dtg kota damansara
i blenja sbb ada kat C4 kat umh den ni hah
den suko yg oreo or vanila
letak buble 2 scoop
fuhhh
nikmat yg tidak terhingga

sweetfiza said...

mmg sedap ...takkan ku lepaskan bila dah terpandang ada jual ni ...huhuhuh...

emy/mamasuri said...

tak pernah try niiiiiiii

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - ayu suka oreo chocolate..yg tu sedap...yg lain2 tak pernah cuba...anje cuba lah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

haiza - tu lah nampak ramai gak yg beli bandung...ni kena cuba ni..

ah ah kan..sebab ader nama "blog" tu yg tergedik2 nak buat entry ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - ooo dah lama ke?? kat JB cam tahun lepas jer mula ader..

hahaha..memang harga tak leh lawan starbuck lah..tapi rasa lagi sedap coolblog..may be sebab kita boleh pilih pearl...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

momgues -betul2...nikmat yg tak terhingga..kalau2 pearl tu dok lembik2 dalam mulut kita kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sweetfiza - hehehe...memang tak kan ku lepaskan..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy - kena try....

*∽ IZAN ∽* said...

owwhhh!!!! macam besttt jekk.. tak pernah cuba la pulak.. kena try nihh!!!!

entryku :
Donut pun boleh jadi SUSHI??

http://sweetomoide.blogspot.com/2010/06/donut-pun-boleh-jadi-sushi.html

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

izan - memang kena try ni izan..kalo tak rugi..hehe

firahadifa said...

menariknyer nama sure .. sure pas minum nak berblogging jerk.. kih kih kih..

Farra Dhelina said...

oo klu sy pgil ni bon bon cup..mmg yg pearl tu yg buat sedap kan!! adoiiii..teringin lah pulak..sy penah nmpk ade jual kat sg.wang, kat terminal seremban..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - ah ah nama ader "blog-blog" kan...confirm lepas minum, blog terupdated....ekekeke

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

farra - owhh..panggil bon bon cup yer..macam lucu pun ader nama ni..ekekek..

maksudnya dah semakin femes lah coolblog ni kan...

shahliza94 said...

hahahaha.... akak pun slalu minum yg chocolate with pearl tu.. nasib baik plaza tasek dekat ngan umah.