Tuesday, June 1, 2010

Sup Tulang & D' Terrace BBQ Steamboat


Seperti yg dicerita dalam entry sebelum ni..
Eliza n family telah bertandang ke teratak ibu..
Sungguh terkejut dan teruja yer...
Kerana kedatangan mereka tak disangka2..

Kebetulan mereka sampai tghari..
Jadi wajib ler sediakan lunch...
Tapi sekadar menyediakan apa yg ader dalam fridge jer lah..
Memandangkan kami memang plan nak pi vacation masa cuti wesak n weekends ari tu..
So memang stok lauk dalam peti sengaja tak beli...

Yg ader cuma tulang, ayam, dowry fillet dan sedikit fish cake jer...
Punyalah pk, pk dan terus pk...
Akhirnya ibu buat keputusan nak masak sup tulang, telur bungkus, dan ayam paprik jer lah..
Ditambah dgn sambal mangga sebagai pembuka selera...
Tapi eliza n family kena tunggu jugaklah..
Coz nak tunggu tulang tu betul2 empuk take time jugak kan..
So sambil2 tunggu masak banyak gak kami chatting2 dan berkongsi cerita...

Jom kita tgk tetamu yg dtg...


Makan pun sempat posing...
Kata blogger tegar kan..mestilah posing dan snap2 tak kira kat mana dan tgh buat apa...
Alhamdulillah...sedap ke tak sedap belakang kira..
Yg penting eliza dan syarmy sampai bertambah2..ekekekeke


The menu...
Dihiaskan lagi dgn sirap+mirinda sebagai pembasah tekak...


Dah lepas makan....haruslah chatting dan chatting lagi kan..
Almaklum ler...banyak citer yg nak diikongsi...
Terutama tang kamera gajah kami ni..
Budak2 pun nampak happy bila dapat kawan sesama sendiri..


Owhh budak2 sgt serasi dan gumbira apabila melihat kamera...
Masing2 dah standby buat "peace"


Turn ibu dan mommy lak yg berposing b4 balik..
Wah..wah...ayyuni pun dah pandai posing tau ...


Mereka adalah coursemate since 1999 - 2003, UTM....
Akhirnya keep in touch pabila isteri masing2 terjumpa dalam blog dan FB....
Cuma yg hairannya awat hubby eliza tak naik2 badan??? Yg hubby ibu lak macam dipam pam badan???
Ekekekekeke..
-
-
-
-
-
-
-
Malamnya pulak, memang ayah damia ajak eliza n hubby dinner sekali...
Hehehehehehe....pecah rahsia kat eliza yg ibu n ayah damia memang rutin dinner lambat...
Balik keje kul 10.30 malam, baru sempat dinner sama2...
So malam tu bawak mereka dinner kat D' Terrace Steamboat...


BBQ Steamboat...
RM18.90 per person..
Tapi memang amat puas hati..
Coz kitaorg ratah lauk seafood jer...
Langsung tak terusik staemboat2 yg lain cam fish cake, hotdog, meatball, prawn ball dll..


Sayur feveret kalau makan steamboat..
Cendawan dan kangkong...


Kalau tak nak grill pun memang disediakan kuah tom yam dan soup..
Pilih jer nak makan yg mana...
Memang puas hatilah...


T.H.E     S.W.E.E.T.      C.O.U.P.L.E


Aleesya + Ayyunie tak ikut...
Selalunya pun kalau keluar makan malam memang diaorg jarang ikut..
Coz both of them memang tido awal...


Memang mewah makan steamboat hari tu..
Ratah seafood sampai perut pun dah tak leh nak bawak....coz berat sgt...eekekke
Balik2 jer terus tido...manalah tak buncit perut tu kan...



Ok lah..cerita bersambung lagi..
Nantikan citer kami pi vacation pulak yer...

20 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer....dari pagi sampai ke malam makan ek....biler plak kiter nak bersteam boat dengan ayu ni...kih...kih...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

huhuhu... bestnya diorg makan besar..

mama tisya said...

wah tgk makanan mmg automatik akan jd lpr....si suami kwn time study..si isteri kwn time bloggimg..kecik dunia kn...

Ummi Eisya said...

sedapnya lauk tu..lagi2 ade pembuka selera mangga tu..mantap seh..ayu,klu masak memang best punya la..

ayunie cute tul..memang dah pandai posing..ikut ibu betul..hihiii

firahadifa said...

kite tak makan lagi nie.. aduh.. lapar nyer nengok cendawan tueee

[-suziey-] said...

weeee syioknya mkn2..nape riri nmpk cam ngnatuk je tu..hiks..

lewat dinner yek..tu dh kira supper tu:p

alyyani said...

simple menu tapi sgt complete & sedap. tetamu dari jauh mesti suka dan seronok.

murah steamboat tu ek. tgk pun mcm2 ada & cara dia serve pun menarik.

mmg nmpk sweet couple tu. mcm belum kawen je. hehe..

hentakbelipat said...

dari haritu nk try kat sini tapi tak sempat2....tapi harini kitorang nk serbu kat austin steamboat and grill cottage...RM16 per kepale...saje nk try . mmbe kate mmg sedap..ade satay bagai...

E.L.I.Z.A said...

adoiii ayu wehhh...lapar pulok tgk steamboat ni pagi² buta..breakfast nge biskut jah pg ni hahha mano la x lapar tgk steamboat tuhh hahhaha

p/s: sib baik ayu snap jgk pakai hp heheh ado gok bukti dih heheh

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - leh jer nak bersteamboat...meh ler JB jalan2 cari makan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - heheheh...besar ke??? tu yg badan pun besar ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - memang kecik dunia ni kan...masa study dulu rasanya tak lah kenal sgt eliza ni..ekekeke..sekarang dah leh keep in touch pulak..kuasa blog ngan FB kan....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya - aku tau ko peknen..so haruslah mengidam nak makan yg masam2 jer kan...

ayyunie pun ader improvement bab2 posing ni..senang aku nak amik gambar..ekekekekk

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira- memang feveret ayu cendawan pun...fira pun minat gak ke?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey- kitaorg dinner + supper sekaligus...ekekekek...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - memang banyak sgt pilihan steamboat tu....tapi kitaorg makan seafood jer...tu pun ader seafood yg tak terambil...

awet muda couple tu..padahal anak dah 2 tu..tu lah untungnya kalau bertubuh kecik ni....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hentak berlipat - nanti trylah....sekarang ni dah banyak steamboat baru buka kat JB ni kan...tapi kita yg kena pandai pilih mana sedap mana tak....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - ekekekeke...breakfast sekut jah...ayu meme kena goreng bagai lah..pagi tadi goreng mee jah...kalau malas buat roti bakar..

hurmm...kata bloger tegar...walaupun pakai camra HP...tapi tetap nak upload kan...ekekekke

Nana said...

ari ahad lepas pon kita makan steambaot kt tupai2 murah ek 18.90 jek..
kita lak xleh makan ketam tu
amik menda2 ala bebola je banyak hehe rugi kan

Farra Dhelina said...

seronok nya!! suka jumpa2 mcm ni..best2 ;)