Tuesday, June 1, 2010

Sup Tulang & D' Terrace BBQ Steamboat


Seperti yg dicerita dalam entry sebelum ni..
Eliza n family telah bertandang ke teratak ibu..
Sungguh terkejut dan teruja yer...
Kerana kedatangan mereka tak disangka2..

Kebetulan mereka sampai tghari..
Jadi wajib ler sediakan lunch...
Tapi sekadar menyediakan apa yg ader dalam fridge jer lah..
Memandangkan kami memang plan nak pi vacation masa cuti wesak n weekends ari tu..
So memang stok lauk dalam peti sengaja tak beli...

Yg ader cuma tulang, ayam, dowry fillet dan sedikit fish cake jer...
Punyalah pk, pk dan terus pk...
Akhirnya ibu buat keputusan nak masak sup tulang, telur bungkus, dan ayam paprik jer lah..
Ditambah dgn sambal mangga sebagai pembuka selera...
Tapi eliza n family kena tunggu jugaklah..
Coz nak tunggu tulang tu betul2 empuk take time jugak kan..
So sambil2 tunggu masak banyak gak kami chatting2 dan berkongsi cerita...

Jom kita tgk tetamu yg dtg...


Makan pun sempat posing...
Kata blogger tegar kan..mestilah posing dan snap2 tak kira kat mana dan tgh buat apa...
Alhamdulillah...sedap ke tak sedap belakang kira..
Yg penting eliza dan syarmy sampai bertambah2..ekekekeke


The menu...
Dihiaskan lagi dgn sirap+mirinda sebagai pembasah tekak...


Dah lepas makan....haruslah chatting dan chatting lagi kan..
Almaklum ler...banyak citer yg nak diikongsi...
Terutama tang kamera gajah kami ni..
Budak2 pun nampak happy bila dapat kawan sesama sendiri..


Owhh budak2 sgt serasi dan gumbira apabila melihat kamera...
Masing2 dah standby buat "peace"


Turn ibu dan mommy lak yg berposing b4 balik..
Wah..wah...ayyuni pun dah pandai posing tau ...


Mereka adalah coursemate since 1999 - 2003, UTM....
Akhirnya keep in touch pabila isteri masing2 terjumpa dalam blog dan FB....
Cuma yg hairannya awat hubby eliza tak naik2 badan??? Yg hubby ibu lak macam dipam pam badan???
Ekekekekeke..
-
-
-
-
-
-
-
Malamnya pulak, memang ayah damia ajak eliza n hubby dinner sekali...
Hehehehehehe....pecah rahsia kat eliza yg ibu n ayah damia memang rutin dinner lambat...
Balik keje kul 10.30 malam, baru sempat dinner sama2...
So malam tu bawak mereka dinner kat D' Terrace Steamboat...


BBQ Steamboat...
RM18.90 per person..
Tapi memang amat puas hati..
Coz kitaorg ratah lauk seafood jer...
Langsung tak terusik staemboat2 yg lain cam fish cake, hotdog, meatball, prawn ball dll..


Sayur feveret kalau makan steamboat..
Cendawan dan kangkong...


Kalau tak nak grill pun memang disediakan kuah tom yam dan soup..
Pilih jer nak makan yg mana...
Memang puas hatilah...


T.H.E     S.W.E.E.T.      C.O.U.P.L.E


Aleesya + Ayyunie tak ikut...
Selalunya pun kalau keluar makan malam memang diaorg jarang ikut..
Coz both of them memang tido awal...


Memang mewah makan steamboat hari tu..
Ratah seafood sampai perut pun dah tak leh nak bawak....coz berat sgt...eekekke
Balik2 jer terus tido...manalah tak buncit perut tu kan...



Ok lah..cerita bersambung lagi..
Nantikan citer kami pi vacation pulak yer...

Post a Comment