Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan = Elemen Fotografi




Yeayyy...saya dah tgk citer LAGENDA BUDAK SETAN..

Semalam lepas habis keje kul 10 malam..cepat2 rempit pi Jusco Tebrau coz citer start kul 11 malam...
Makan pun Drive-Thru jer kat Mc'D...
Kami sampai tepat2 kul 11 malam...
Penonton???? Tak yah cakap lah kan..
Ramai gilerr....

Sinopsis???? Kalau sapa2 yg dah baca novel tu......mesti dah agak kan citer dia cam mana..
Tapi ibu + ayah damia??? Memang tidak dipengaruhi oleh mana2 elemen...
Maksudnya kami pergi menonton dgn tak tahu apa2...
Dan rasanya memang berkesan kerana setiap babak dalam filem tu membuatkan kita tertanya2...

Malas nak citer kan sinopsisnya...walaupun hati dah berkobar2 nak bagitau ni...
coz mesti ramai yg tak tgk citer ni lagi kan...tak nak spoil kan mod uolss nanti...

Ok jom tgk corat coret mengenai filem 

LAGENDA BUDAK SETAN 

1. Penuh dengan elemen fotografi....bokeh foreground, bokeh background, penggunaan wide lens, view atas bukit, pendek kata memang banyak main elemen fotografi....

2. Pengguna CANON!!!! Anda harus berbangga kerana DSLR yg diguna aderlah Canon 400D.....sekarang ader lagi ke 400D?? tapi lebih kurang ibu punya DSLR lah tu....450D...

3. Owhhhh sgt suka dengan cuztom album yg dibuat oleh Kasha kepada Ayu tu...kebetulan pulak sekarang ibu tgh buat CUSTOM ALBUM utk Aleesya + Ayyunie....So rasanya itu telah memberi ibu sedikit ilham utk mencantikkan lagi finishing CUSTOM ALBUM ibu...

4. Sgt suka keromantikan dan kemanjaan Ayu terhadap Kasha semasa dikampus....tiba2 kami mengimbas kembali zaman ibu + ayah damia bercinta selama 6 tahun di campus....AYU + KUDIN....ekekekke...pas ni nak buat novel LAGENDA BUDAK UTM lah pulak....hahahahah..berangan..

5. Tak leh terima hakikat lepas AYU (Lisa Surihani) buat pembedahan plastik.....I want her real face..

6. Lakonan Que Haidar sgt mantap...walaupun watak yg dibawa adalah watak antagonis...

7. 3 kali ibu melelehkan air mata.....(ayah damia tak pasti lah pulak...nangis ke)....First2 sekali ibu nangis masa AYU dipaksa kawen ngan AZMI (Que Haidar).

8. Tak boleh dengar lah lagu tema filem ni...Hati jadi sebak, mata mudah nak mennagis...memang betul2 menusuk jiwa betul...

9. Dan pabila babak akhir di pusara tu....AIR MATA IBU mengalir tanpa henti2....rasanya masa ni semua pun pasti nangis....huhuhu..

10. Kalau diberi tgk sekali lagi, ibu pasti nak tgk lagi...

11. Last sekali....bokeh..bokeh...bokeh....agaknya pengarah filem ni minat bidang fotografi kot...ekekekek..yg penting CANON tu.....

So apa tunggu lagi....rasanya pasti berbaloi2 uols tgk citer ni..

To ayah damia...thanks sebab sudi tgk filem ni ngan ibu..
Coz semalam ibu ajak ayah damia gi, tapi ayah damia kata sibuk nak siapkan CUSTOM ALBUM...
Tapi alih2 semalam kul 7.30 malam, dapat sms yg ayah damia dah book online..
Tima kasih sekali lagi abang.....I Love You...
Walaupun sayang tahu sayang ader buat silap 2-3 hari ni..huhuhu



P/S: Baru balik kelas editing photo...dan belajar cara2 nak buat custom album...
Insyaallah...can't wait for my new project...
Huhuhu..semalam sampai rumah kul 1.30 pagi...tup tap tup tap kul 2 tido...
Ari ni lepas subuh lagi dah pi kelas editing photo tu...
Mata sgt ngantuk lorrr....breakfast pun Mc'd jer tadi..

Post a Comment