Friday, June 11, 2010

The Manhattan - Fish Market


Ni citer last 3 weeks..
Dok terperam dalam draft..

Alkisahnya...sabtu ari tu...
Ibu memang teringin bebenor nak makan kat sini...
Sebab dah lama giler tak makan kat sini..
Pastu nampak beberapa rakan blogger pi makan2 kat sini...
Membuatkan ibu makin beriya-iya nak makan kat sini...


Kat mana tu erkkk??
Oooooo kat pasar ikan rupanya...
Tapi yg ni pasar ikan ader class tau...
Buka pasar ikan yg busyuk tu...


Maka bermulalah sesi pilih memilih menu..
Kebanyakannya menu ikan sahaja...
Dah nama pun "pasar ikan" kan..


Aleesya memang tak boleh tinggal..
Kerana dia dah tau ibu + ayah nak gi work atau outing...
Maka kasihanlah pada si comeyy kecik Ayyunie kena tinggal kat rumah ngan bibik..


Muka si ayah sangat lah ketat..
Akibat pengunjung yg teramat ramai..
Maka order pun tak sampai2..


Penantian berakhir jua...
Ini adalah menu Aleesya...
Memang mushroom soup menjadi kegilaaan Aleesya..
Setakat semangkuk kecik ni, anytime dia boleh habiskan..


Yang ini pula hidangan si ayah...
Walaupun nampak sedap, tapi ia tidak memenuhi citarasa si ayah ini..
Dalam keterpaksaan, maka si ayah terpaksa jua habiskan menu ni..


Pelengkap hidangan kami


Maka hidangan ibu pun telah sampai...
Setelah ayah damia menghabiskan menunya...
Barulah terhegeh2 menu ibu sampai...huh
Owhhh menu saya kena ader api2...baru nampak marvelous yer..


Inilah hidangan ibu..
Ntah apa pulak namanya ni..
Yang pasti ia memang menepati citarasa ibu...


Cuma...masa bayar...huhuhu terasa lah yg amat mahal....
Total semua RM75.00++...
Ayah damia kata tak worth it ngan hidangan dia yg tak sedap tu ...
Baik makan seafood...
Huhuhu...tak pe abang...next time kita amik menu lain...

17 comments:

petisuara said...

omg!!fish manhattan ni feveret hentak belipat n petisuara kak..tp kalo slh pilih mmg dpt yg xsdp..ade pilihan die mmg sedap..pasta die sume sdp kak..yummy!

Nana said...

Salam kenalan,

Dok kat UK ni tengok fish and chips aje dah tak lalu hehe! Rindu sangat nak makan masakan melayu :(

Nana said...

wah ayunye menu nampak menarik
kita kan xpenah pon try makan kt situ hehe sebab mcm tgk dia fish, so dok imagine seme nye berasakan fish tu xbrape gemar
tp tingin gak nk try sekali nk rasa apa rasa dia mahai gak ek harga nye

momguess said...

kat sini mmg mahal

Nia said...

memang mahal sikit kat situ. huhu..kalau nak pegi situ, memang kena budget lebih sikit.

emy/mamasuri said...

itulah..
sekali je try pasar ikan tu..
cam kurang berbaloi je mkn ikan tu..hehehe

iEfa said...

ayah2 ni selalunyer mmg tk ske ikan eh..hiihiihi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

petisuara - next time kena try pasta lah pulak...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - owhhh duduk kat UK...ermm...haruslah rindu masakan malaysia kan...sabar yer..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - memang agak mahal makanan kat sini..tapi kena pandai pilih menu...menu ayu tu memang sedap...try lah nanti...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

momguess :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia - hehe...memang mahal dari restoran western biasa...kalau sedap tak pe gak...ni kureng lah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

emy -heheh...kalau tak sedap memang tak berbaloi kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

iefa - agaknya kot...selera diaorg chicken n lambs jer lah kan..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

mahainya menu cikit ja pon harga mcm tu..

aah tak pnh rasa nak masuk sbb igt suma menu fish ja..adik keja semntara kat c2 balik bau ikan je kat dia.. hehehe

[-suziey-] said...

hiks..mmg mahal gk total tu..utk double set menu..kt mkn hr tu pn sbb dpt free utk ibu,,tu pn dh almost rm50..hehe..xpela lps ni cari tpt lain plak..xcuba xtau:D

Farra Dhelina said...

sy tak pernah pgi lagi..mmg rmai dah bloggers yg pgi..tapi bg pgmar ikan mmg suka kot..klu tak suka ikan, mmg lah tak suka kan.