Friday, June 11, 2010

The Manhattan - Fish Market


Ni citer last 3 weeks..
Dok terperam dalam draft..

Alkisahnya...sabtu ari tu...
Ibu memang teringin bebenor nak makan kat sini...
Sebab dah lama giler tak makan kat sini..
Pastu nampak beberapa rakan blogger pi makan2 kat sini...
Membuatkan ibu makin beriya-iya nak makan kat sini...


Kat mana tu erkkk??
Oooooo kat pasar ikan rupanya...
Tapi yg ni pasar ikan ader class tau...
Buka pasar ikan yg busyuk tu...


Maka bermulalah sesi pilih memilih menu..
Kebanyakannya menu ikan sahaja...
Dah nama pun "pasar ikan" kan..


Aleesya memang tak boleh tinggal..
Kerana dia dah tau ibu + ayah nak gi work atau outing...
Maka kasihanlah pada si comeyy kecik Ayyunie kena tinggal kat rumah ngan bibik..


Muka si ayah sangat lah ketat..
Akibat pengunjung yg teramat ramai..
Maka order pun tak sampai2..


Penantian berakhir jua...
Ini adalah menu Aleesya...
Memang mushroom soup menjadi kegilaaan Aleesya..
Setakat semangkuk kecik ni, anytime dia boleh habiskan..


Yang ini pula hidangan si ayah...
Walaupun nampak sedap, tapi ia tidak memenuhi citarasa si ayah ini..
Dalam keterpaksaan, maka si ayah terpaksa jua habiskan menu ni..


Pelengkap hidangan kami


Maka hidangan ibu pun telah sampai...
Setelah ayah damia menghabiskan menunya...
Barulah terhegeh2 menu ibu sampai...huh
Owhhh menu saya kena ader api2...baru nampak marvelous yer..


Inilah hidangan ibu..
Ntah apa pulak namanya ni..
Yang pasti ia memang menepati citarasa ibu...


Cuma...masa bayar...huhuhu terasa lah yg amat mahal....
Total semua RM75.00++...
Ayah damia kata tak worth it ngan hidangan dia yg tak sedap tu ...
Baik makan seafood...
Huhuhu...tak pe abang...next time kita amik menu lain...

Post a Comment