Thursday, June 10, 2010

Confirm yg ni citer last



Yeayyy.ni citer last kat desaru..
Jenuh nak habis..walaupun ader jugak citer yg di skip2..
Ni 3rd day kat Desaru



Ni ler suasana bangun pagi...
Kalau kat rumah..bukan main lagi aleesya + ayyunie bangun awal yer...
Kalau kat hotel kena kejutkan tau...
Padahal kat rumah ader jer aircond...



Fuhhh..dasyat pabila 2 beradik ni dok mengeliat...
Nenek kata jangan asyik mengeliat ...tu tandanya pemalas..
Errkkk??? Korang suka mengeliat tak??



Dah siap2 mandi..
Naik shuttle pi breakfast kat coffee house..
Sekali lagi coffee house penuh sesak..
So weols kena makan kat dalam Lotus Ballroom macam 2nd day jugak ler..
Pas dah siap makan2...bawak budak2 round kawasan sekita lagi..



Hari last utk swiming...
So bawak Aleesya + Ayyunie pi main2 air lagi...
Kali ni ramai lak org...
Ok sikit...Alesya ader kawan..
Tapi mana Ayyunie..



Ayah damia pun lepas gian nak menyelam dan swimming jugak..



Kat sini Ayyunie rupanya...
Dia memang tak nak langsung dalam kids pool tu..
Asyik nak ngan ayah dia jer..
Almaklum ler...suka ayah dia buat aksi2 ekstrem..



Sampai tertido2 nak ajar mengapungkan badan punya pasal..
Tapi Ayyunie ader improvement dah bab2 swimming dan selam2 muka dalam air ni...


Ni turn Aleesya pulak belajar swimming ngan ayah damia...


Dah lepas swimming....siap2 utk checkout..
Otw balik JB singgah Kota Tinggi cari baju raya...
Dapat lah rembat sehelai dua utk diri ibu jer...
Aleesya + Ayyunie + Ayah damia tak beli lagi baju raya...huhuhu..


Pastu singgah plaza Kota Tinggi cari jeans utk ayah damia ngan ibu..
Ayah damia sempat lah memborong jeans...
Ibu??? Hurmm....nampaknya kena pi cari lagi lah yer...
Tak der yg berkenan...


Balik JB, kebetulan lak jiran sebelah ajak pi wedding belakang rumah...
Huhuhu..walaupun penat tetap kena pi jugak kan...
Masuk rumah tukar baju kurung terus pi weding tu...
Gambar pun tak sempat snap...


Malamnya pulak weols pi tgk movie..citer SHREK FINAL CHAPTER...
Boleh ler citer tu..coz ibu memang tgk citer tu dari mula2 keluar lagi...


The end...

p/s: Menaip pun dah macam kete ferrari ni....nak cepat...ader hal....kalau ader tersalah taip tu abaikan yer.


p/s: Opppsss....lupa lak....saya dah beli LENS HOOD  untuk 50 MM dan juga SPEEDLITE......Yeayyy thanks to ayah damia..



6 comments:

Ummi Eisya said...

bagus tul ayunie tu..tak takut langsung..haah org kata mengeliat tu pemalas,tapi best gak sebab dapat meregangkan sendi2 badan..hihii

bestnye dapat speedlight tu..lagi cun la picas kat sini nanti..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehehe..ayyunie lebih ekstrem berbanding aleesya..

ah ah kan lantak ler pemalas ke tak..yang penting didikan awal tu..

hehehe...lawa ke?? nampak cam lebih terang jer ni..nanti nak try wat photoshoot..

[-suziey-] said...

ayu..nape blog mu ini berterabur?ade 2 n3 utk swimming2 ni..pastu komen ke bawah giler..hahahah ape mslhnya ni ..yg pelik blog org lain kt buka ok je..blog ayu ni mcm xckp sifat..ekeekek:D ni nasib baik bole buka comment box..sbb dia berulang 2 kali n3 ni..yg ats tu xleh buka sbb bertindih ngn iklan..

pstt..aQeel sgt tkt muka terendam dlm air..terendam sket dh menggelupor..hahhaha..mmg xde bakat nk swimming:p

cewah mantap..tambah aksesori..speedlight tu kena hati2..jgn direct sgt nnti gbr jadi silau..tunjuk hasil tau..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - ah ah...ayu terpost 2 kali...nak delete salah satu, tgk2 dah ader org komen kat 2 2 n3 yg sama ni...huhuhu...tak cukup sifat erk??? naper yer??? macam cukup jer....ekekeke..saje nak nyusah2kan awak suziey...ekekek

ngeh2...sepatutnya hero tak takut air kan...tapi tu lah tak semua budak sama..

ok..thanks for the info...beli speedlite pun nak guna time malam ngan indoor jer...

Farra Dhelina said...

hihi mmg penah dgr gak org tua2 kata, klu menggeliat tu pemalas hihi..ntah betul ke tak, ntah lah..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

farra - hehehe...minta2 lah mitos jer..