Wednesday, June 2, 2010

Lotus Desaru Water Theme Park


Tak nak citer panjang...
Tengok gambar jer lah yer..



Eliza n family...
Eh eh.....Aleesya enterframe lah pulak..



Kat bahagian air pancut dr bawah..



Kuang kuang kuang...
Hero takut air weiiii......



Both Aleesya + Ayunie lak memang pantang nampak air...




Coconut splash water..
Beware ok...
Pabila coconut gergasi tu penuh air..
Automatik coconut tu akan tumpahkan air..




Percaya atau tidak...
Saya seorg pompuan yg takut dgn slide..
Rasa cam jantung nak jatuh jer...
Aleesya + Ayyunie lagi berani tau...
Tapi yg ni ok sikit...
Siap boleh control kat atas slide tu nak berhenti atau tidak....ekekekekek




Eliza n family lagi...




Hohohohoho...
Splash water from the coconut...
Ayah damia n hubby eliza cakap...memang sakit kalau betul2 duduk bawah air yg jatuh tu...
Kesian eiymann n riri masa ni....kenapa?? Biarlah rahsia..
Tapi apa2 pun ayyunie + aleesya memang cool masa ni...
Ibu???? Tolong amik gambar jer lah...
Takut weiiii..




Keje ayah damia ni...
Sibuk nembak2 org ngan air.




Ni kitaorg pi cari port lain lak kat water theme park ni..




Ayah damia n hubby eliza lepas gian mandi kat swimming pool...
Kat sini lah weiii..sebelah gerhana bulan..sebelah cerah2...ekekekekek
Korang faham ke??




Kalau tak pakai swimwear tak boleh masuk pool ni...
So ibu duduk jer lah kat bahagian budak2 punya pool ni..




Good job Aleesya...dah banyak improvement masa selam..
Lebih lama dari biasa..
Aleesya ni kalau dalam air dialah juara..
Macam2 aksi yg dia nak tunjuk...
Ayyunie pun not bad..




Sweetkan family ni...
Masa otw nak balik bilik...




Disebabkan bilik kami jauh nun disana...
Dan kami pun malas nak berjalan..
So naik shuttle ni jer lah jawabnya...




Ade kisah disebalik kejadian ni...
Sebelum adegan ni...
Aleesya + eiymann kiss kiss..
Pas tu bila kitaorg suruh both of them buat balik...
Eiymann dah standby dah..
Aleesya pun dah hulur mulut dah..
Alih2 leh pulak Aleesya lari..
Heheehehe...jinak2 merpati rupanya Aleesya ni...




Comellnya...



p/s: Gambar kat atas ni guna Nikon coolpix jer...DSLR masing2 tak der bateri lorrr...


29 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ooo..pandai dah diorg kiss2.. kena ikat dah la pasni.. cop jadi menantu! hehehe

[-suziey-] said...

waaaaaa bestnye main air tuuuuuuuu..ish teruja mau main air jgk:p

alyyani said...

alah, nape anak2 eliza takut2 air tuh? takpe2, klau biasakan diri jadilah maca aleesya dgn ayyunie kan? mmg best theme park kat sini.

coconut splash water itu begitu menarik perhatian. mesti gempak!

sweet je tgk aleesya dgn eiyman tuh. boleh berbesan dah tu dgn eliza. :D

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - kiss2 tupun sebab kena suruh...kalau tak masing2 segan gak tu...ekekekek

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - apa lagi..b4 your hubby pi Yemen, baik main air cepat2..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - ayuunie + aleesya memang pantang nampak pool2 ni..asyik nak tunjuk skill jer kejenya...

ah ah memang menarik...tapi ayu takut..

berbesan??? ekekeekek....

maszmadi said...

wah!!! bestnyer main air.. hm, cam nak kn pi jerk..

da pndai si kecik 2 org tu yerk.. hehe

MaMa3H said...

bestnyer..nnti mesti sampai gak kat situ..haritu call dah fully booked..huhuh

ummiaqeef said...

nmpk best tmpt ni..kite kg dekat2 situ pun x pernah pegi..almaklum jarang balik kg..huhu

mama zharfan said...

bestnya main air...and pics semua cantik2 banget!!!

Nana said...

wah sronoknye korang berjimba2 bersama heheh
damia pon sama pantang jumpe air sampai melalak2 xmau naik klw dah dpt mandi
tp mmg seme budak la suka air kan?hehehe

E.L.I.Z.A said...

nana:
xsemua budak suka hehehe eiymann takut air :P takat duk berendam dlm air tu ok la, tp xde la aksi² berani sebagai hero bila duk dlm air..heheh

mama tisya said...

ayu takut ek naik slide..best tau..nk2 berdua-duaan..ingt lg time naik slide kt bukit gambang..best sgt...hehehe

hah yg coconut tumpah air tu mcm kt gambang gk tp kt sana dr penguin...tp mmg time air tu jth sure rs mcm lemas jp...hehehe

kakyong said...

oohhh.. cuti bersama2 ke dgn eli & family...

sonok bangat tgk main air..

Ummi Eisya said...

bestnye main air..dah berani ekh aleesya tu..

pic pun cantik..bagus2..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

beshnya...tetiba terasa cam nak ajak hubby gi Sunway Lagoon..ni je yang dekat ngan umah

firahadifa said...

haha, agreed ngan haiza.. tetiba nak pi sunway lagoon lak.. macam best jerk main air lagi......

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

masz - bab main air ni bukan budak2 jer suka..yg tua pun suka...apa lagi cepat2 ler pergi...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama3H - kalau public holiday memang ler teramat susah nak dapat bilik..tapi ari tu kawan ayu from kedah pi walk in...ader lah pulak bilik...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummiaqeef - next time kalau balik kg harus terjah ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama zharfan - hehehehe..memang syok main air...

pics tu guna colpix jer..tapi boleh ler kan...thanks

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - hehehe...memang kebanyak budak suka main air..tapi ader gak yg sesetengah budak takut air...

damia awak tu tak yah cakap lah...tu every week pi mandi sungai..mau takut air lagi...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - ekekekek...tak po lah eliza...lama2 nanti berani lah tu ...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - ah ah ..ayu memang takut sikit yg ekstrem2 ni...rasa nak tercabut jantung...

bukit gambang tak pernah gi lagi...nanti insyallah nak g lah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

kak yong - ah ah...dia singgah desaru jap b4 balik KL...

memang sonok kak yong main air...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya- nanti ko bawak ler eisya pi main2 air kat lotus..mesti dia suka...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

haiza - apa lagi..nanti pi sunway lagoon cam2 boleh main kan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - nanti leh konvoi ngan haiza pi sunway lagoon sama2...hiks..

Intan said...

Hee hee, cute lah dua budak malu-malu kucing itu...auwww :D

Nice piccas!