Monday, June 7, 2010

Budak umur 2 tahun lebih pun ader feel tgk Lagenda Budak Setan tau...


Sila percaya!!!!
Bukan sekali....tapi 2 kali kami pi tgk citer LBS ni tau...
Nak tahu kenapa???
Gara2 Aleesya yg dah addicted ngan lagu "BILA CINTA"..
Mula2 Aleesya tgk dalam tv....pas tu tgk dalam laptop thriller LBS tu...
Pas tu pagi2 bangun tido, ketuk2 bilik ibu, kata nak "BILA CINTA"..
Aduss....disebabkan malas lagi nak on laptop..maka tgk "BILA CINTA" atas katil jer lah guna WIFI...
Sampaikan dah hafal baris pertama dan kedua lagu "BILA CINTA" tu tau...

Disebabkan tgk Aleesya menunjukkan minat yg teramat sgt terhadap 'BILA CINTA" ni...
Maka tanpa pk panjang terus kitaorg agreed nak bawak Aleesya pi tgk movie LBS ni...
So semalam kitaorg pay online amik tayangan kul 1.45pm..
Actually kitaorg nak pilih tayangan kul 11.30am punya tayangan...
Tapi kena bawak Ayyunie pi inject ler pulak....

Sampai Jusco Tebrau kul 1 pm...
Weols pi amik tiket dulu....



Ni bukti yg Aleesya tgk LBS bersama ibu + ayah...
Aleesya mula2 tgk poster ni terus cakap..
"cam dalam laptop ibu lah..."
Pas tu terus tunjuk gambar Que Haidar sambl cakap 
"dia marah2 kan"..
(kan dalam thriller tu Que marah2 lisa)




Dah lepas amik tiket...
Weols decided pi lunch dulu....
Kali ni pilih Black Canyon....



Lime juice utk ibu



Iced lemon tea utk Aleesya
(dia pilih sendiri tau menu kalau makan2 kat restoran sekarang)



Orange Juice utk ayah damia



Appertizer kami...
Apa ntah nama betul dia...
Ala2 chicken wing n drumstick yg digoreng gitu ler..



Nama penuh pun tak ingat ni...
Lebih kurang nasi goreng ikan masin ni rasanya...
Meriah tul deconya ni hah...
Yg ni ibu punya..



Ayah damia punya...
Kebab apa ntah nama ni hah....



Semestinya lah kalau pi mana2 restoran...
Mesti order mushroom soup utk Aleesya...
Tapi yg ni chicken soup...
-
-
-
-
-
-
-
Dah lepas makan2....cepat2 pergi "pee" kan Aleesya...
Takut kang dalam cinema nanti tak pasal2 nak pee...jenuh nak berkejaran..
Alhamdulillah....Aleesya sgt behave dalam cinema...
Mula2 cuak jugak coz ingatkan Aleesya takut..
Almaklumler...dalam cinema kan gelap...
Tapi Aleesya memang sporting lah...
Sg tekun dan khusyuk tgk LBS...lebih2 lagi kalau time lagu "BILA CINTA" tu....
Bergenang tau air mata Aleesya...
FYI, Aleesya ni memang sensitif sikit tgk citer2 cam ni...
Samalah kalau tgk citer2 melayu kat TV tu....menghayati betul..
Kadang2 tu tgk air mata Aleesya meleleh keluar...

Bila2 dah akhir2 LBS tu...
Aleesya tanya ibu
"Ibu nangis...kenapa???"
ekekekeke..malu lak rasanya pabila anak yg berumur 2 tahun lebih tegur ibu menangis...
Tapi kiranya LULUS lah bawak Aleesya tgk movie ni...
Nanti next time ibu bawak Aleesya lagi yer..
Target tgk citer "ZOO"...lakonan lisa surihani ngan mazlan pet pet lak...


Ni tiket yg masa ibu + ayah damia mula2 tgk LBS...
3hb Jun....hari pertama ditayangkan...
Harga tiket RM11 jer..



Yang ni pulak tiket the latest...6hb Jun....
First time beli tiket utk kanak2 ni...
RM 7 untuk budak2...RM13 utk dewasa
Dan first time jugak ibu + ayah damia pi tgk wayang 2 kali utk citer yg sama...
Dalam sejarah betul ni..



p/s: Selalu perli2 ayah damia pabila dia suka bebenor tgk citer yg sama berulang kali dalam HBO ke, Cinemax ke, Star Movie ker kat rumah.....sekarang baru faham kenapa ayah damia suka tgk berulang kali...feel dia lain tau...tapi make sure filem tu betul2 BEST!!!!!!



19 comments:

Ummi Eisya said...

penangan hebat tul LBS ni ye..siap 2 kali lagi tu..hihii

amboi,aleesya nangis gak..ikut ibu ke aleesya..bagus aleesya, macam dah besar je feel dia tu..menjiwai tul..leh jadi pelakon ni..rupa dah cantik dah..:)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Ummi eisya - hehehe..kalau tak kerana kesiankan kat Aleesya ni..memang tak sampai 2 kali lah..

Aleesya ni aku ngan ayah dia panggil minah sensitif...coz kadang2 dia yg terover meleleh air mata kalau tgk citer sedih..bila kita tegur, mulalah buat muka malu....control konon...

tu lah aku pun macam tak percaya yg budak besar ni pun leh feeling2 tgk citer...

yanie said...

first time ke aleesya tgk movie kt panggung? hehehe...cute je budak 2 tahun pon feeling2. teringin nk tgk jugak

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

Yani - ah ah..firt time aleesya tgk movie ni...kira LULUS lah tu...as long as dia duduk diam pastu sambil2 makan popcorn..pas tu siap menjiwai...ekekeke

mama tisya said...

wah p tgk lg ye...anak dara feel mcm ibu die gk..heheheh...tisya pn suka tanye naper kita nangis kalo tgk citer melayu...hehehhe

menu ayah damia tu sama ngan ayah tisya gk mkn aritu kt black canyon ni

Nana said...

wah dah repeat ni hehe kita tak penah tgk 2x apa2 cite pon la wlpon cite tu bez gila heheh pasal amrul dia suka bli dvd.
ni 1st time ke bawa alessya tgk movie?hehe seb baik dia behave kan..ritu ada org tegur kita nape bawa damia tgk wayang kan ke wayang tu bunyi kuat takut rosak telinga..wah...lantak la hahaha abes tu nk tinggal kat sape xnak nyusahkan mak mmg tiap kali g tgk movie mmg bawa damia sekali

[-suziey-] said...

umangaih..aleesya pn layan..mmg like mother like doter la..myaQeel xlayan arr cite ni.hati kering gitu..ekeekek:p tp mmg best gilerrrr arrr cite ni..masih terasa sebak lagi.huhu

alyyani said...

aleesya 1st tme masuk wayang ke? best la lepas ni boleh bawak lagi. bawak ayyunie sekali. hehehe..

aleesya pun nangis gak? mmg pandai betul ni.

ayu 1st time tgk cite yg sama 2 kali eh? kalau alya mmg biasa gak tgk banyak kali cite yg sama. X-men 1,2,3, tranformers 1,2 and paling parah bila tgk LOTR sampai 5 kali. tp bila tgk lagi, rasa lagi terkesan kan?

firahadifa said...

wah.. Aleesya da pandai nengok wayang... best la cam tu.. bleh bawa dia nengok wayang selalu .. dia tak bising tanya itu ini ek??

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala tomeynyer anak dara tu...wah bestnyer dapat pi tengok wayang...

Nia said...

uii,..aleesya pun emosi tengok cerita sedih ni..huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - sampai sekarang aleesya kalau tgk LBS dalam astro..tak habis2 cakap "ibu nangis kan" ekekkeke..

padahal diri sendiri pun bergenang air mata...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - ah ah first time nana bawak aleesya....alamak...sakit telinga ker??? tak pe lah bukannya selalu pun..sekali sekala...

ayu pun ni first time repeat tgk citer sama...b4 ni tak pernah pun...penangan LBS tul lah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - ekekkeke...aqeel hati kering yer...biasalah budak lelaki lambat sikit mood jiwang tu datang...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - ah ah first time n....ayyunie?? tunggu umur 2 tahun kot...baru sesuai...

aleesya bergenang air mata alyya, memang dah agak dah pun..coz aleesya ni dalam hati ader taman..

betul2...kalau tgk banyak kali lagi berkesan sebenarnya..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - mual2 diam..lama2 bising gak tanya "apa???...kenapa?"..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - best jugak bawak anak2 pi layan movie ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia - emosi..emosi..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

hahahha den pun dah tengok tuk yang ke 2 kalinya citer ni ...dah tahap addict dah ni...silap-silap bleh ada yang ke 3 kali plak pasni :P