Monday, June 7, 2010

Budak umur 2 tahun lebih pun ader feel tgk Lagenda Budak Setan tau...


Sila percaya!!!!
Bukan sekali....tapi 2 kali kami pi tgk citer LBS ni tau...
Nak tahu kenapa???
Gara2 Aleesya yg dah addicted ngan lagu "BILA CINTA"..
Mula2 Aleesya tgk dalam tv....pas tu tgk dalam laptop thriller LBS tu...
Pas tu pagi2 bangun tido, ketuk2 bilik ibu, kata nak "BILA CINTA"..
Aduss....disebabkan malas lagi nak on laptop..maka tgk "BILA CINTA" atas katil jer lah guna WIFI...
Sampaikan dah hafal baris pertama dan kedua lagu "BILA CINTA" tu tau...

Disebabkan tgk Aleesya menunjukkan minat yg teramat sgt terhadap 'BILA CINTA" ni...
Maka tanpa pk panjang terus kitaorg agreed nak bawak Aleesya pi tgk movie LBS ni...
So semalam kitaorg pay online amik tayangan kul 1.45pm..
Actually kitaorg nak pilih tayangan kul 11.30am punya tayangan...
Tapi kena bawak Ayyunie pi inject ler pulak....

Sampai Jusco Tebrau kul 1 pm...
Weols pi amik tiket dulu....



Ni bukti yg Aleesya tgk LBS bersama ibu + ayah...
Aleesya mula2 tgk poster ni terus cakap..
"cam dalam laptop ibu lah..."
Pas tu terus tunjuk gambar Que Haidar sambl cakap 
"dia marah2 kan"..
(kan dalam thriller tu Que marah2 lisa)




Dah lepas amik tiket...
Weols decided pi lunch dulu....
Kali ni pilih Black Canyon....



Lime juice utk ibu



Iced lemon tea utk Aleesya
(dia pilih sendiri tau menu kalau makan2 kat restoran sekarang)



Orange Juice utk ayah damia



Appertizer kami...
Apa ntah nama betul dia...
Ala2 chicken wing n drumstick yg digoreng gitu ler..



Nama penuh pun tak ingat ni...
Lebih kurang nasi goreng ikan masin ni rasanya...
Meriah tul deconya ni hah...
Yg ni ibu punya..



Ayah damia punya...
Kebab apa ntah nama ni hah....



Semestinya lah kalau pi mana2 restoran...
Mesti order mushroom soup utk Aleesya...
Tapi yg ni chicken soup...
-
-
-
-
-
-
-
Dah lepas makan2....cepat2 pergi "pee" kan Aleesya...
Takut kang dalam cinema nanti tak pasal2 nak pee...jenuh nak berkejaran..
Alhamdulillah....Aleesya sgt behave dalam cinema...
Mula2 cuak jugak coz ingatkan Aleesya takut..
Almaklumler...dalam cinema kan gelap...
Tapi Aleesya memang sporting lah...
Sg tekun dan khusyuk tgk LBS...lebih2 lagi kalau time lagu "BILA CINTA" tu....
Bergenang tau air mata Aleesya...
FYI, Aleesya ni memang sensitif sikit tgk citer2 cam ni...
Samalah kalau tgk citer2 melayu kat TV tu....menghayati betul..
Kadang2 tu tgk air mata Aleesya meleleh keluar...

Bila2 dah akhir2 LBS tu...
Aleesya tanya ibu
"Ibu nangis...kenapa???"
ekekekeke..malu lak rasanya pabila anak yg berumur 2 tahun lebih tegur ibu menangis...
Tapi kiranya LULUS lah bawak Aleesya tgk movie ni...
Nanti next time ibu bawak Aleesya lagi yer..
Target tgk citer "ZOO"...lakonan lisa surihani ngan mazlan pet pet lak...


Ni tiket yg masa ibu + ayah damia mula2 tgk LBS...
3hb Jun....hari pertama ditayangkan...
Harga tiket RM11 jer..



Yang ni pulak tiket the latest...6hb Jun....
First time beli tiket utk kanak2 ni...
RM 7 untuk budak2...RM13 utk dewasa
Dan first time jugak ibu + ayah damia pi tgk wayang 2 kali utk citer yg sama...
Dalam sejarah betul ni..



p/s: Selalu perli2 ayah damia pabila dia suka bebenor tgk citer yg sama berulang kali dalam HBO ke, Cinemax ke, Star Movie ker kat rumah.....sekarang baru faham kenapa ayah damia suka tgk berulang kali...feel dia lain tau...tapi make sure filem tu betul2 BEST!!!!!!



Post a Comment