Thursday, June 24, 2010

Bukit Gambang Resort City

Otw balik JB, sempat overnite kat Bukit Gambang...
Memandangkan Aleesya pun masih demam, so rasanya harus lah weols transit kan..
Boleh juga hilang penat kami semua...


Jom tgk gambar jer lah senang...


Mula2 masuk studio room ni memang luas..
Pendek kata selesa utk kami sekeluarga


Toilet & bathroom pun spacious..
Kalau anak beranak nak mandi sekaligus pun boleh..
Shower dia kat bahagian ruang tepi tu..tak nampak pulak dalam gambar..
Tapi memang tak der bathtub lah..


Living hall pun selesa


Kitchen so so lah...
Boleh ler setakat utk buat susu n makanan ayyunie dan aleesya tu..
Tapi awat dining table for 2 jer...
Selalunya for 4 kan..


Beranda kat luar...
Both sibling amik angin..
Weols stay kat 1st floor ..
Kereta pun parking kat depan bilik betul2..

Masa dalam bilik memang weols rehat sehabis-habisan..
Ingatkan taknak bawak Aleesya pi swimming pool..
Tapi kesian pulak kat dia tgk tak ceria as usual...
So weols bawak juga budak2 pi main air kat swimming pool..
Kot2 demam makin reda ke...kononnya lah..


Wah...nampak jer air terus mulut Aleesya tot tet tot tet..
Suka tul main air..
Dah lupa lah tu demam..


Memang cantik kolam renang kat sini..
Berada ditingkat 3...
Pemandangan sekeliling memang cantik...



Yg ni main air pancut2..



Tapikan serius ler cakap...
Ayyunie lagi excited berbanding kakak dia tau..



Yang ni kat bahagian lain...
Lebih privacy sikit..
Tak ramai budak2 main kat sini


Kalau dari level swimming pool tu...
Kat bawah ader tasik buatan..
Banyak jugak ikan kat situ..
Yg hairannya kenapa ikan tu berkumpul satu tempat je..



Hah yg ni main slide2 konon..
Tapi slide yg biasa2 jer ni..
Bukan yg terowong tu..


Bebudak main air..
Mak budak jadi model..
Ayah budak jadi Photographer semi pro...



Ntah bila masa ayah damia snap ni pun tak perasan



Ok....times up...Jom kita balik...tak leh lebih2..nanti makin demam pulak..


Ni ler pemandangan swimming pool tu dari Lobby hotel
-
-
-
-
-
-
Malamnya kan....Huhuhuhu badan Aleesya makin panas...
Actually kalau demam, memang susah sikit selera makan tu nak ada..
Sama lah macam Aleesya ni..
Macam2 kita pancing dia makan..
Semua pun tak nak makan



Last2 dia nak minum air teh o ngan roti chocolate jer..



Makan tu pun lepas habis pujuk bagai.
Macam2 ibu + ayah janji ngan dia ..
Kalau Aleesya makan..nanti ibu bawak gi sini lah...gi sanalah..
Tu nampak dia minum + makan sikit2..



Tapi aduss....
Semua yg dia makan tu muntahkan balik..
Even kalau minum pun dia muntah kan lagi air yg dia minum...
Last2 decided bawak jumpa Doc lah senang..
Padahal semalam dah bawak gi klinik dah tu..
Ader amik gambar Aleesya kat Klinik area gambang tu...
Malas pulak nak upload sebab amik guna HP...


Last2 lepas balik dari klinik tu, terus Aleesya tido ngan lenanya...
Memang setiap masa jeramkan kepalanya ngan tuala basah tu...
Biar suhu turun...
Sampai balik JB pun panas dia still sama..39.5'c..
Alhamdulillah..ni Aleesya dah sihat sepenuhnya...
Selera makan pun bertambah2...
Tima kasih semua kerana doakan kesihatan Aleesya...


p/s: Bersambung lagi...


Post a Comment