Thursday, June 10, 2010

Confirm yg ni citer last


Yeayyy.ni citer last kat desaru..
Jenuh nak habis..walaupun ader jugak citer yg di skip2..
Ni 3rd day kat Desaru



Ni ler suasana bangun pagi...
Kalau kat rumah..bukan main lagi aleesya + ayyunie bangun awal yer...
Kalau kat hotel kena kejutkan tau...
Padahal kat rumah ader jer aircond...



Fuhhh..dasyat pabila 2 beradik ni dok mengeliat...
Nenek kata jangan asyik mengeliat ...tu tandanya pemalas..
Errkkk??? Korang suka mengeliat tak??



Dah siap2 mandi..
Naik shuttle pi breakfast kat coffee house..
Sekali lagi coffee house penuh sesak..
So weols kena makan kat dalam Lotus Ballroom macam 2nd day jugak ler..
Pas dah siap makan2...bawak budak2 round kawasan sekita lagi..



Hari last utk swiming...
So bawak Aleesya + Ayyunie pi main2 air lagi...
Kali ni ramai lak org...
Ok sikit...Alesya ader kawan..
Tapi mana Ayyunie..



Ayah damia pun lepas gian nak menyelam dan swimming jugak..



Kat sini Ayyunie rupanya...
Dia memang tak nak langsung dalam kids pool tu..
Asyik nak ngan ayah dia jer..
Almaklum ler...suka ayah dia buat aksi2 ekstrem..



Sampai tertido2 nak ajar mengapungkan badan punya pasal..
Tapi Ayyunie ader improvement dah bab2 swimming dan selam2 muka dalam air ni...


Ni turn Aleesya pulak belajar swimming ngan ayah damia...


Dah lepas swimming....siap2 utk checkout..
Otw balik JB singgah Kota Tinggi cari baju raya...
Dapat lah rembat sehelai dua utk diri ibu jer...
Aleesya + Ayyunie + Ayah damia tak beli lagi baju raya...huhuhu..


Pastu singgah plaza Kota Tinggi cari jeans utk ayah damia ngan ibu..
Ayah damia sempat lah memborong jeans...
Ibu??? Hurmm....nampaknya kena pi cari lagi lah yer...
Tak der yg berkenan...


Balik JB, kebetulan lak jiran sebelah ajak pi wedding belakang rumah...
Huhuhu..walaupun penat tetap kena pi jugak kan...
Masuk rumah tukar baju kurung terus pi weding tu...
Gambar pun tak sempat snap...


Malamnya pulak weols pi tgk movie..citer SHREK FINAL CHAPTER...
Boleh ler citer tu..coz ibu memang tgk citer tu dari mula2 keluar lagi...


The end...

p/s: Menaip pun dah macam kete ferrari ni....nak cepat...ader hal....kalau ader tersalah taip tu abaikan yer.


p/s: Opppsss....lupa lak....saya dah beli LENS HOOD  untuk 50 MM dan jugaSPEEDLITE......Yeayyy thanks to ayah damia..




12 comments:

Unknown said...

dasyat ayyunie punya gaya..mmg nmpk cam pro tgh terapungkan badan..hehe

ok la dah ada spdlite gmbar indoor bertambah cantik la..

Unknown said...

ekekek...pro ler sgt fiza...kalau kita lepas terus tu, terus masuk dalam air..kena lepas sikit2 lagi...

gambar indoor bertambah cantik kan...nanti nak try snaps..tak sempat lagi ni...

CIKGU NAMAN said...

1)fuyyo..double damia meme xtakut air disss!

2)baju gatsby tuh!

3)speedlite? ngancem habis la pasni ;)

e.l.i.z.@ said...

ayat terakhir bikin gua x sedap duduk :P

Unknown said...

n@m@n -

1. sene kijo dok takut air gak..

2. aloh..boleh perase deh..

3. insyallah..harap2 lebih mengancam..

O said...

cayalah!! pandai la ayyunie swim..
bravO!! bravO!!

Unknown said...

ayu!!! dh ok dh..dh ckp sift..rupenye kan sbb ie kita version zaman tok kadok..version 6..ni br upgrade version 8..hahhaa..besela kt opis ni sume dia control.huhu..

pasal choc tu xkisah..kek coklat pn bole..asalkn ianya adlh coklat..biskut coklat ke..kalu lolipop color choc bole la tp mane ade kan..hehe..

Haiza said...

lerr ayyunie tu tido betul ke?...ekeke kiut gitu tido sambil terapung

Unknown said...

eliza - bakpo pulok...panas ko dok sene duduk...ekekekekke

Unknown said...

bonda - tak pandai mana lagi..tgh training ...

Unknown said...

suziey - ekekekek..cakap blog org tak cukup sifat..padahal blog dia..hahahaha..

ok ok dah faham pasal chocolate tu...

Unknown said...

haiza - ah ah kot..sebab kita panggil nama dia tak menyahut..buka2 mata merah...