Tuesday, June 1, 2010

Shrek Forever After....macam kami berdua...

Citer holiday tu hold dulu yer....
Citer pasal weols tgk movie ni...
Ahad lepas, lepas maghrib ibu + ayah damia pi jusco cari barang2 dapur...
(sempat lagi tu....walhal sampai rumah dari desaru jam 4 ptg...pastu cepat2 tukar baju gi kenduri kawen lak)
Tapi sebelum tu singgah beli tiket wayang siap2...
Kami amik tayangan kul 10:45 malam...
(memang weols org first beli tiket utk tayangan tu...dapat couple seat lagi)
So sempatlah shopping bagai dan makan2 dulu kan...


Movie yg telah menarik perhatian kitaorg nak tgk kali ni ialah


SHREK FOREVER AFTER


Memang tak pernah ketinggalan pun tgk citer ni sejak dulu lagi..
Kalau tak sempat tgk movie, beli jer DVD..


Citer kali ni sgt touching....
Memang bestlah citernya walaupun sekadar animasi...
Nak tahu sinopsis???
Google lah sendiri yer..









Banyak2 watak..paling suka watak Fiona ni...
Kali ni watak dia lebih tegas...
Tapi dalam2 tegas tu tetap ader "taman"..ekekekekeke
Suara Fiona guna suara Cameron Diaz
Suka tgk Cameron Diaz ni dalam charlie angles..
Seksi dan ader style tersendiri..







Kalau sebelum2 ni suka watak kucing "Pussy" tu..
Kali ni bertukar arah pulak..
Suka Donkey ni...coz wataknya yg sgt mencuit hati..
Eddie Murphy guna suara dia utk donkey ni...




Kalau rasa nak kelainan, apa kata pi tgk movie ni...
Terhibur dan tidak boring..
Tapi tu lah kan..lain org lain citarasanya...








p/s: tak sabar giler nak tgk citer


LAGENDA BUDAK SETAN

15 comments:

[-suziey-] said...

hiks..kita pn xmiss tgk cite ni..nnti beli dvd jek..huhu

Ummi Eisya said...

aku pun suka cite shrek ni..memnag nak sgt tgk tapi tak kesempatan nak tgk lagi..eisya mengekori je..hihii

alyyani said...

touching ek sequel shrek kali ni? tak saba nak tgk ni. tp sama cam komen kat atas, tunggu dvd versi clear kua. :D

Nia said...

ni kira shrek yg last kot. ye tak? suka tgk baby shrek tu..haha..sekali keluar 3.

mummy_ayu said...

yes..cita nie best sesangat and yes gak bab touching tu..suka sesangat..and my Ian now obses ngan Shrek nie.

firahadifa said...

owh... kite pon baru plan ngan hubby nengok cite nie..

E.L.I.Z.A said...

follow jugok tp x igt doh gano hahahha..

eli pun nok sgt tgk lagenda budak setan =D psstt tp geli la tgk farid kamil rapat2 pp nge lisa..euww

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - DVD pun boleh lah...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya - ko tgk ler tayangan larut malam....sure eisya tido punya kan walaupun ko bawak dia...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - DVD pun leh layan gak...tapi may be feel dia lain sikit lah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nia - ah ah yg last....

tu ler pasal....sekali keluar kembar 3..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mummy ayu - meman best kan...wow...Ian pun dah obses yer...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira - pi ler tgk...memang fun lah.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

eliza - ayu pulok suka tgk farid ngan lizsa...cam serasi gitu...tak sabar ni...tgk sequel cam best..

Nana said...

ritu amruk ajak tgk shrek tp kita lak xminat katon heheh
sama la xsabar tgu esok nk tgk LBS harap2 ada tiket