Thursday, December 24, 2009

::Hasil tembakan DSLR::


Ni lah hasil tembakan petang semalam...balik jer terus adakan sesi tembak menembak (dah berani pakai istilah " tembak" yer)...pas dalam rumah, luar rumah,pas luar rumah keluar lagi kat jalan tu, pas tu masuk rumah...hehehe..jakun betul.....

So nilah hasilnya...don't expect too much for the 4 hours newbie yg baru dapat DSLR yer....banyak lagi kena explore...

Yang bestnya aleesya memang sporting habis...bila kita dah tak tembak dia tu siap cakap " ayah, some more sing (posing)"....dan yg paling bagus sekali dia langsung tak pegang DSLR tu, kalau guna nikon coolpix tu, sikit2 dia nak pegang nak amik gambar kita, sikit2 nak pegang nak tgk gambar dia....good girl...
(ayyunie tak dapat tembak banyak coz sibuk mandi, makan dan tidur)




 

 

 


 

 

 

 

 

22 comments:

Mrs. Adz said...

cantik semuanye..lagi bertambah cantik dengan model-model tu semua..aleesya dengan ayunie je ye..(yang dewasa tak termasuk..hihii)

aleesya macam dah besar je..

Nana said...

wah mmg cantik klw dah guna dslr nih.ish lawa lah!!

E.L.I.Z.A said...

wowwieee....cantekkkkkk gambar!
i loikkkeee to the max!

naurah makwa said...

owh!Cantiknya..nampak aleesya semakin cantik dan cute..

ibu damia said...

mrs adz - oooo...yg dewasa tak termasuk yer... that's mean DSLR ku ini hanya worth it for untuk anak2 jer lah...ekekekek..


alamak...ye ke dah besar baru 2 tahun 2 bulan tu...tapi kan betul lah kalau nak dibandingkan dengan dia punya kepintaran dan pencapaian, rasa cam dah besar jer..

ibu damia said...

nana - nama pun DSLR kan....haruslah cantik gambar dia...

ibu damia said...

eliza - hehehe..baru belajar ni..eliza lagi experted...

ibu damia said...

naurah - hehehe..nampak keasliannya...

illa said...

mmg cantik ler pic2 tu..bagus2..permulaan yg baik..

JMR said...

cantik2 pic2 nih..:-)

ibu damia said...

illa - thanks yer..baru2 belajar ni...

~farahsyeefa~ said...

cantik...sesuai utk org yg suke bergambar cam ibu damia ni...hihi

[-suziey-] said...

hehehee suka2..pasni semakin rajin la menembak...ouh heaven giler pt photoshoot ngn dslr..ekeke

MaMa3H said...

cantik...lepas nie boleh wat photoshoot utk 3H pulak k...:)

Atiqah said...

nice shot...bila pkai DSLR ni, moment tgh lari pun leh capture..so leh nmpk live and natural..cantik la for the newbie..pasni kalo p bljr lagi power la akak shot..hehe..
serius cntik..tmbh gmbr ayah damia tgh lari ngn 2 damia tu..

Wan Adriana Farahiyah said...

cantik gmbr die.

ibu damia said...

farahsyeefa - tima kasih...insyaallah akan cuba snap gambar yang lagi cantik...

ibu damia said...

JMR - saya budak baru belajar, rasanya JMR lagi expert bab2 DSLR ni...

ibu damia said...

suziey - hahahaha..pasti akan semakin rajin menembak....memang terasa heaven giler....nanti tak tahu kita tanya awak yer...

ibu damia said...

mama3h - hehe boleh jer...tapi kena tunggu pro dulu lah...

ibu damia said...

atiqah - insyaallah akak pun ader angan2 nak masuk course + belajar photography ni...moga2 next time dapat snap gambar yg lebih cun...

alyyani said...

camera best + model yang comel = terbaik!

p/s : bi baru beberapa jam dapat, kalau bagi masa 4 bulan, mmg superb la gmbr2 nye :)