Wednesday, December 23, 2009

::CHECK YOUR SUMMON ONLINE::



For those yg nak check saman online either JPJ or PDRM, please clik here

Hehe ni saman yg telah dikenalpasti atas nama ayah damia.....perghh....banyak tu....Actually masa nak renew JHN **** bulan 10 ari tu, ayah damia dah gi bayar saman yg *surat chenta* itu ditandatangani (coz ni punca utama tak leh renew insurans dan road tax)...tapi kan....psssssstttttttt.....ader lah sorang mamat yg keje kat tempat bayar saman tu...dia kata boleh kalau nak diskaun bayar saman tu, just RM50 jer...tapi kita2 jer lah....

Huhuhuhu...tak pasti samada itu berbentuk *ASUA* atau pun berbentuk pertolongan...padahal tak kenal pun...last2 weols decided rela je lah bayar saman tu walaupun ader offer baik punyaaaaaa menanti depan mata.....tak kuasa oiiiii nak share dosa....hiks...

Jom tgk saman yg dikena.....actually semua surat2 saman tak sampai ke alamat rumah terkini coz masa tulis alamat dulu dalam insurans dan road tax alamat rumah sewa ayah damia...hehehe masa tu tak kawen lagi...


Name KHAIRUDDIN
ID No xxxxxxxxxxxxxxxxx

Summons No. 1
Vehicle No. JHN ****
Summons No. 0803000100001DE528034
Date & Time 02/11/2009 16:22:00
District JASIN
Location of Offence KM 191 L/RAYA
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 200.00

Summons No. 2
Vehicle No. JHN****
Summons No. 0210000100001DC464158
Date & Time 06/07/2009 10:57:00
District JOHOR BAHRU UTARA
Location of Offence JLN KEBUDAYAAN
Offence TRAFFIC OBSTRUCTION
Summons Amount RM 30.00

Summons No. 3
Vehicle No. JKV****
Summons No. 0210000100001DC626197
Date & Time 05/07/2009 09:26:00
District JOHOR BAHRU UTARA
Location of Offence KM 12 JB-SENAI
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 200.00

Summons No. 4
Vehicle No. JKV****
Summons No. 1001000100001DB179062
Date & Time 29/10/2008 09:29:00
District SEREMBAN
Location of Offence KM 251 L/RAYA JB-KL
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 200.00

Summons No. 5
Vehicle No. JHN****
Summons No. 1811000100001BBB858394
Date & Time 07/01/2008 06:33:00
District SEPANG
Location of Offence ARS 5 KLIA
Offence DISOBEYING TRAFFIC SIGN
Summons Amount RM 70.00

Summons No. 6
Vehicle No. JHN****
Summons No. 1811000100001SS726070
Date & Time 02/09/2006 06:44:00
District SEPANG
Location of Offence ARS 5 KLIA
Offence NO PARKING
Summons Amount RM 50.00

Summons No. 7
Vehicle No. JHN****
Summons No. 1007000100001AAA583992
Date & Time 15/05/2006 12:31:00
District REMBAU
Location of Offence KM 237 KL/JB
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 100.00

Summons No. 8
Vehicle No. JHN****
Summons No. 1004000100001ZZ285681
Date & Time 18/12/2005 10:45:00
District PORT DICKSON
Location of Offence KM 14.6 L/R SPDH
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 100.00

Summons No. 9
Vehicle No. JHN****
Summons No. 1004000100001FF587019
Date & Time 18/12/2005 10:49:00
District PORT DICKSON
Location of Offence JLN SUA BETONG SUNGGALA PDIC
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 100.00

Summons No. 10
Vehicle No. JHN****
Summons No. 2003000100001KK310205
Date & Time 09/11/2005 12:37:00
District DUNGUN
Location of Offence KM 111 JALAN J/JABOR
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 300.00

Summons No. 11
Vehicle No. JHF****
Summons No. 0201000100001PP591731
Date & Time 15/04/2005 09:30:00
District JOHOR BAHRU
Location of Offence KM 13 JLN J/BAHRU-SENAI
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 100.00

Summons No. 12
Vehicle No. JHN****
Summons No. 2002000100001LL904393
Date & Time 09/02/2005 16:51:00
District BESUT
Location of Offence KM 98 JLN TRG/KLN
Offence SPEEDING
Summons Amount RM 300.00

TOTAL = RM 1750

Daripada 12 saman tu, 9 aderlah speeding.....

Pesanan penaja untuk ayah,  

BERHATI2 DI JALAN RAYA...INGATLAH ORANG TERSAYANG...


Ibu????? No summon Record found.....Haruslah kan coz ibu hanya driving utk ke office, shopping dan emergency case sajer macam bawak gi klinik.....kalau travel, lebih comfortable ayah damia jer drive....


So???? Uols ader saman tak? Berapa banyak?
Post a Comment