Tuesday, December 15, 2009

::Edisi weekend habiskan duit - beli karpet & perabot::


Pagi sabtu keje 1/2 hari....balik keje rehat2 dan tido...
Bangun jer dari zzzzz., tiba2 ayah damia dengan bermurah hati ajak gi beli karpet untuk Damia's room..
Hurrayyyyy, dapat keluar jenjalan....

B4 tu ayah damia gi settle bil Maxis kat Danga bay dulu..

Maxis ader buat promosi Broadband, pas tu ader lah clown tu sibuk2 entertaint budak2 kat situ...
Aleesya nampak jer terus cakap "hantu..hantu..."
Lawak tul Aleesya ni...
(Aleesya memang tak leh tgk org pelik2 sikit, mulalah panggil hantu, the latest dia panggil hantu masa tgk didie alias ngan partner danced lagu stacy dalam sehati berdansa last week, kitaorg punyalah ketawa berdekah2)

 
Hasil rembatan daripada Clown tadi...
Takut2 pun tetap nak gak belon ni yer Aleesya..
Untuk Ayyunie pun ader warna biru...

-
-
-
-
Dah siap bayar bil, maka weols meneruskan perjalanan ke tempat yg dituju iaitu
"JAKEL"
Ramai betul pelanggan, bersesak2 nak jalan...
Nasib lah bahagian karpet dan langsir tak ramai org, maka bolehlah pilih dengan tenang..

 
Mula2 masuk jer area karpet tu, mata ayah memang dah berkenan sangat2 kat karpet ni..
Yang ni design the latest.... harga pun boleh tahan...
(ingat ke tak nak beli yg ni coz dah lari budget 2 kali ganda tu)
Tapi disebabkan inilah satu2nya karpet warna pink yg ader + yg paling gebusss
(habis area jakel tu ibu & ayah cari karpet warna pink tauuu)
Maka dengan rela + terpaksa, ibu belikan jua karpet feveret ni...Dengan harga yg sangat berbaloi2 setelah merayu+ memujuk+ menawar+ jual mahal sikit+ buat muka kasihan
(kat Jakel ni kita kena pandai menawar.....kalau tak memang diorg pegang harga laaaaa)

Dah buat bayaran, tiba2 ader sorang salesgirl datang dan cakap
"hari ni akak bertuah kerana akak layak menerima bonus drp kita"
Muka dah cuakk dahhh...ingat ke dapat bonus free kain sepasang ke, tudung sehelai ke...
Rupanya2 dia ajak kita ke bahagian belakang sekali tempat jual kain2 silk & sutera tu,
Then cakap yg bonus dimaksudkan ialah dapat 80% untuk semua kain2 tu....
Mmmmm.....malas nak layan...weols keluar je dari Jakel tu...

 
The carpet

 
Ya ampun...memang cantikkkk bangeettt karpet ni....
Kalau tgk yg live punya..rasa maca tak nak bergerak jer dr karpet ni..
Bulu dia pun ader 4 jenis.....semuanya gebu gebas, kecuali bulu yg cam ulat2 tu....
-
-
-
-
-
Dah shoping carpet, weols pi shopping perabot baru pulak..
Isnin lepas, memang dah survey2 perabot kat sini coz ader sale...
Tapi disebabkan ibu + ayah confius, keliru,teragak2 nak buat konsep apa...
maka ibu + ayah damia just cuci2 mata sahaja...
Mula2 ingatkan nak buat konsep furniture putih, so sesuai lah ngan wall pink tu,
Tapi disebabkan dah berkenan kat katil four poster bed ni,
Maka weols decide nak buat konsep lain lak....



Akhirnya weols decide beli katil ni juga...
Dan akan deco dengan curtain pink + white...
(ader antara kawan2 dalam FB bg komen yg katil ni memang nampak cantik dalam bilik anak2, 
lagi2 lah kalau pandai mendecokannya, insyaallah, akan cuba yg terbaik untuk decokannya)


 
Sale....

 
Antara salah satu perabot yg dibeli...
Tapi yg ni warna putih...
Wardobe baju ikut tema katil pun dibeli....
Tapi warna sama dengan katil
(ok ke tak ni bilik aleesya nanti, main colour putih, pink, dark brown)


 
Orang tgh sibuk2 pilih perabot...Aleesya sibuk2 dok main calculator...
Gambar kat atas menunjukan sesi interview antara tauke kedai dan aleesya...
(layan jer lah aleesya)


p/s1: Alhamdulillah, akhirnya proses pemilihan perabot Aleesya berjalan dengan lancar....walaupun pada mulanya asyik confius sesuai ke tak konsep yg weols nak buat ni...
p/s2: Pembelian karpet dan semua perabot ini adalah ditaja 100% oleh ibu, ayah cuma jadi driver jer katanya.......

p/s3: RM1.6 K........sekelip mata jer habis....tapi berbaloi2 pelaburan untuk anak2...
p/s4: Malam tadi, selesai sudah meng"clearance"kan furniture dalam damia's room....walaupun jual furniture tu 15% drp harga asal kat second bargain shop (murah tul amik), better than nothing kan, sofa L-shape jer dalam bilik damias jer angkut bawak pi office.....tak sabar nak tunggu new furniture sampai within this week....



Post a Comment