Sunday, December 6, 2009

::JALANG::



Ntah kenapa tiba2 nak tgk citer JALANG...
Konon2nya nak support filem melayu
Dan konon2nya nak tgk sejauh mana kehebatan citer JALANG ni...
Tapi apa yg boleh dikatakan,
mmmmmm....boring tul.....dah lah hampehhh...
Sebab2 berkata demikian....

1. Aduhai.....citer dia GAMBAR macam filem 90-an....agak2 uolls faham tak apa yg dimaksudkan ni...
Kualiti gambar ala2 macan tgk filem SEMBILU atau PASRAH...tak best tauuu..

2. Heroin citer ni, nama dalam filem, Maria.....aduhai....banyak mimik muka drp action berlakon...nampak tak natural lah...sampaikan ayah damia kata kalau setakat berlakon cam ni, students2 kita pun leh buat..so bayangkan lah cam mana tu????

3.Babak banyak boring tul....nak habiskan satu babak ke satu babak tu tak der kesinambungan langsung...pappp...satu babak....pas tu...papppp satu babak...memang boring lah...
(sampaikan ader satu babak yg last tu masa Maria insaf and otw to masjid, punyalah lama nak sampai ke masjid tu, siap ckp ngan ayah damia"lambat lagi ke nak sampai ni...kesian betul tgk maria ni...mati2 je lah kat situ senang")

4.Pelakon heroin yg meniru suara dan gaya ala2 FASHA SANDA.....muka pun nak lebih kurang sama....tu lah agaknya meniru gaya ala FASHA SANDA tu....tapi serius ckp.....mengedixxxxxx jer lebih...

 
Sinopsis filem Jalang :

Filem ini bertemakan kehidupan masyarakat peniaga dan saudagar yang menggunakan wanita sebagai umpan bagi membolot peluang-peluang peniagaan dari pesaing-pesaing mereka.Ianya mengisahkan kehidupan seorang wanita bujang Maria, yang bekerja sebagai perunding, yang berjaya memenangi berbagai tender pembangunan dengan menggunakan tubuh badannya sebagai habuan kepada pihak yang membuat keputusan, dengan cara itu beliau mendapat dalal yang besar sebagai ganjaran dan upah.


So terpulanglah pada uolls nak tgk ke tak citer ni.
Bintang yg diberi?????
Mmmmm......2 bintang je lah drp 5 bintang........




Post a Comment