Thursday, December 10, 2009

::Gambar dulu2 - jawab tag from alyyani::

Fuhhhh...berkurun nak jawab tag from alyyani ni..
Bukti kena suruh buat tag ni....tgk kat sini..

Nama jer tag ni..
Tapi umpama kena buat assigment ni...
Antara arahan assigment ni ialah:

UPLOAD GAMBAR- GAMBAR LAMA KORANG
yang lama ok. bukan takat lama 2 3 hari tapi yang lama 2 3 tahu
n...

Actually tak lah susah mana nak cari gambar2 lama....coz album2 lama tu ader ha kat rak album tu.....tapi yg susahnya gambar dulu2 bukan digital....yg kena cuci negatif tu....dari sehari ke sehari dah aim nak amik gambar untuk scan...tapi tak jugak2 scan...last2 cari lah mana2 gambar yg ader burn dalam CD tu...
tapi nak kata lama tak lah jugak...yg 3 - 5 tahun lepas jer...pendek kata semua gambar2 kat bawah ni b4 ader aleesya dan ayyunie lah...(lama lah tu jugak kan)


Disebabkan ibu ayah damia ni suka berholiday, maka kebanyakan pics dalam CD
semuanya gambar holiday je lah...Jom saksikan gambar2 lama tersebut..tapi sebelum tu ibu damia nak minta maaf banyak2 andai kata gambar2 yg tak bertudung kat bawah ni menganggu sensitiviti uols yg membaca entry ni yer...ni gambar dulu2 yg zaman on & off pakai tudung  
(selalunya off masa gi holiday lah)....




Tahun: Julai 2006
Destinasi: Pulau Tioman

Gambar kat atas ni masa ibu ayah damia otw naik boat nak gi Marine Park kat Pulau Tioman. Memang best sangat2 coz weols memang suka gi Island.....kebetulan lak masa itu ibu baru jer keguguran buat kali kedua (sedih & pilu yg teramat)....tu yg gi release tension kat pulau tu...hohoho....pengalaman tak yah cakap lah coz  weols memang sangat suka aktiviti snorkeling....diving???? belum expert lagi....walaupun snorkeling, tapi weols memang happy coz dapat lihat banyak hidupan bawah laut secara live....paling geli tgk gamat dan ular air....

 
Tahun: Jun 2005
Destinasi: Pulau Sibu

Yang ni lak masa balikdari Pulau Sibu....Konon2nya nak buat gaya Titanic....Jadi tak titanic tu???....Kitaorg dengan muka tak malunya minta somebody kat situ tolong snaps gambar ala2 titanic ni....(uishhhh tak malu tul)...Kat Pulau Sibu memang weols betul2 seronok...yang paling bestnya ialah dinner dia....siap ader performance lagi....tapi yg tak bestnya ialah masa snorkeling nak jumpa seekor ikan pun payah.....lagi lah nak jumpa Nemo kan...

 
Tahun: 2006
Destinasi: Taman rama-rama, Melaka

Ni masa kat Taman Rama2 Melaka...kata jer Taman Rama2....tapi ader gak binatang lain....dah tak tahu nak gi mana masa kat melaka ni.....tu yg Taman Rama2 pun layan...walaupun hakikatnya ayah damia ni tak suka gi tempat2 cam ni....hehehehe....

 
Tahun: 2005
Destinasi: Riviera hotel, Melaka

Holiday kat melaka lagi.......sangat suka hotel ni coz bilik dia sangat lah selesa .....ader bilik dalam bilik
(faham ke tak ni)....tak faham klik sini ......tapi nama hotel tu sekarang dah tukar jadi Everly Resort Hotel.....memang best lah duduk hotel ni...highly recommended to uols cuba stay kat hotel ni.....swimming pool pun cantik...petang2 leh bercerekarama (dating lah tu) kat beach tu....betul2 beach tu depan hotel...



Tahun: 30 August 2004
Destinasi: La Diva Studio, JB

Banyak2 gambar kat atas, gambar nilah yg paling lama sekali...pics b4 kawen ni...inai pun tak der lagi kat jari tu....hehehehe, actually ibu ayah damia amik gambar studio 10 hari b4 weols selamat diijabkabulkan....kiranya masa weols akad nikah tu dah siap2 ader gambar studio untuk tatapan para tetamu....control ayu jer kan pics kat atas tu (haruslah control kan)..badan pun slim mlim jer lagi....(kalaulah dapat balik cutting cam tu sekarang....berangan je lah...)...btw masa photoshoot kat studio ni mengambil masa satu hari jugak...start kul 9 pagi, habis kul 7 malam......penat tapi memang berbaloi...

Kesimpulannya kalau tgk gambar kat atas tu..nampak macam muda je...kenapa sekarang ibu damia dah kelihatan mached yer 
(takut nak guna perkataan "tua"..huhuhu)

So, assigment dah siap....sekarang nak cari mangsa yg perlu buat assigment ni jugak....BERSEDIA...

1. Eliza
2.Mama 3H
3. Atiqah
4.Nana
5. Ummie eisya
6.Suziey - mama aqeel
7. Maya - Mama damia danish
8. Gieyana
9. Shahliza
10. Aleyn
11 dan seteresnya.......kepada sesiapa yg nak buat selepas baca entry ni ok...

p/s 1: Alyya, cam na??? Dapat A tak assigment ni??

p/s 2: Yg kena tag tu wajib jawab coz nak tgk pics uols masa b4 ader anak dan muda mudi dulu...

p/s3: First honeymon kat Pulau Redang....since that moments weols dah addicted ngan Island....Tapi sejak2 ader anak ni, tak berani nak sambung balik addicted kitaorg...takut budak2 tak serasi...

p/s 4: Insyaallah....Nanti lepas genap Ayyunie setahun, weols akan ke Pulau lagi....kal ni pasti lebih meriah ngan kehadiran anak2 yg turut snorkeling sama....

p/s 5: Ingat ker nak gi Holiday kat Island End of this year....dah tepon bagai dah...tapi banyak resort kat pulau tutup (terutama kat pantai timur) coz musim hujan dan laut bergelora....sabar...sabar....tunggu ayunnie besar sikit...

p/s 6: Waktu cuti sekolah ni, office hour memang packed giloss....8.30pg - 6.30 ptg....non stop ngajar...rehat jam 1 - 2 tgh jer...so kalau ader yg tak reply komen tu....harap saba yer.....tak sempat nak ngular balas komen lah tu....tapi insyaallah akan balas.....malam lak...balik jer rumah kul 9.30pm dah zzzzz..
(tu lah akibatnya tak biasa keje office hour pagi sampai ptg)

p/s: ader lagi ni masih berhutang jawab tag drp rakan2 blogger....award yg diberi pun tak amik2 lagi...huhuhu...





Post a Comment