Monday, December 21, 2009

::Persoalannya...sayur apakah ini???::

Petang semalam, sedang ibu tgh buat cendol ngan prepare untuk dinner
Tiba2..ting tong...ting tong....loceng rumah berbunyi...
Rupa2nya neighbour selang 2 rumah (chienese, bukan yg ayah hantar gi hospital tu yer),
nak bagi barang...
Barang apa tu????
Ni lah barangnya....
Banyak tul sayur sayuran yg diberi...
May be dia nak ucapkan terima kasih kot, coz sehari sebelum tu,
Ibu, ayah,aleesya dan ayyunie ader gi menziarah wife dia baru lahir baby girl....
 
Actually kitaorg memang selalu keep in touch...
terutama kalau weekend, dia bawa boboy dia keluar main2 kat luar,
aleesya ngan ayyunie pun apa lagi, mulalah nak keluar gak...


 Jenuh ler nak habiskan sayur ni..dah lah pagi tadi dah gi kipmart beli barang2 dapur dan lauk pauk...
Weekend ni lak tak der kat rumah.....

Persoalannya sekarang...

 

Apakah sayur bewarna kuning keorenan ni.????
Ader sapa2 tahu tak???
Nak masak apa ni???
Tak pernah tgk pun isi dalam dia cam mana???
Lagi satu...tak pernah pun beli peria...tapi ibu makan lah..ayah???? mmmmm...jgn haraplah nak makan...
So ader sapa2 tahu gak peria ni nak masak apa yer??? then cam na nak hilangkan pahit peria tu??


Sekadar cuci2 mata...

 
 
Masa neighbour tu tgh ting tong....ting tong...
Ibu sibuk tgh masak ni haa...
Dah siap masak, bagilah kat chienese yg bagi sayur kat ibu satu tuppeware...
Org memberi, kita pun haruslah membalasnya kan...

 ..
Cendol buatan ibu...

Mula2 masak santan, gula merah, gula ngan sagu...
 Bila dah sagu kembang, tutup api.
Then bolehlah masukkan cendol....nak lagi kaw2....masukkan beberapa ketul ais....





Post a Comment