Friday, December 4, 2009

::Aidiladha di A Famosa Resort - Day 2::

Sambungan dari citer Day 1...
Jom tgk apa aktiviti weols masa day 2 lak...


Pagi2 lagi Aleesya dah ketuk pintu bilik ibu sambil memanggil
"buuuu,ayahhh......buuuu, ayahhhh"
Ingat ke Aleesya jer bangun, rupa2nya Ayyunie pun ader gak sambil tersengih dok menungu ibu  dan ayah kat luar....So, time for gomol2 2 beradik tu......

 
Dah siap mandi semua, time for breakfast....
Jauh gak nak gi breakfast, kat cowboy town...
Sempat posing kat lobby condo...

 
Otw to breakfast
Aleesya yg posing ayu gituuu....

 
We and the snowman

 
Ayyunie dan kerusi ajaibnya...

 
Love this pic very much..
Ayah suggest nak print gambar ni sebesar wall dinding untuk dijadikan wallpaper dalam
bilik Aleesya + Ayyunie......
(wahhhh...ni dah kalah bilik ibu dan ayah, bilik ibu dan ayah pun print besar bunting jer 2 helai)

 
The sibling and nature

 
Posing time

 
Mentang2 lah tak lama lagi krismas, semua deco pun tema krismas

 
Ni breakfast weols....bukan buffet yer...
You kena pilih makanan mana yg you nak kat kaunter mula2 masuk...
Kitaorg ader voucher untuk 4 org..
so 2 local bf, 1 oriental bf and 1 western bf
(sebenarnya ini je lah bf yg disediakan kat A Famosa ni kot...coz masa dtg dulu duduk villa dan hotel resort pun ni lah jugak dia punya bf)

 
Aleesya yg asyik main ngan porridge tu....tapi mulut makan hotdog

 
Posing lagi

 
Otw nak keluar dr cowboy town tu, tiba2 nampak cam best jer view kat sini..
sanggup tu ayah stopped kan keta dan amik gambar ibu ngan aleesya

 
Like this pic too

 
Singgah di Water World untuk beli tiket dan cari swimwear untuk ibu dan Aleesya
(Padahal dah bawa swimwear masing2..tapi since dah lama tak beli swimwear, 
haruslah borong lagi kan)
Ingat nak beli yg muslimah punya mcm warna pink kat belakang tu, tapi bila try kat fitting room, rasa macam tak menepati citarasa jer...so ibu beli yg mcm mana yer?

 
Swimwear for kiddies
-
-
-
Dah habis shopping, weols balik condo dulu untuk tukar baju dan simpan mana2 yg patut..
Otw nak dtg balik kat Water World ni, masa ni lah pulak tiba2  
MATA SAKIT YG TERAMAT...
Ntah apa puncanya pun tak tahu...memang mata asyik mengalirkan air mata jer, nak buka kelopak mata pun tak boleh, nak berkelip2 pun kena slow2....



Taraaa.....ini lah swimwear terbaru ibu...ini bukan muslimah punya tapi "MATCH AND SWIM" sendiri.
Mula2 beli lah seluar fit tu (RM59.90), pas tu swimsuit (RM49.90), then scarf tu (RM12.90)
(Ayah yg pilih dan match ok, ibu follow jer...sah2 ayah yg bayar..)



Walaupun tgh sakit mata yg teramat (lagi2 kalau terkena cahaya atau percikan air),
ibu tetap gigih nak swimming ngan family....

 
 We were had fun here...
(padahal ibu tgh menahan kesakitan mata)

 
Aleesya with her new swim suit
(nak beli warna pink, tapi tak der size looooorrrr)

 
Ayyunie pun ader...

 
time for rest..
(ibu swiming kejap jer tau...coz dah tak tahan sgt sakit mata, air mata asyik meleleh jer...malu sehhhh kat org...nanti org ingat kita nangis kenapa lak....)

 
Actually tak tahu pun yg rupanya tiket weols yg harga RM40++ tu include ngan set lunch...
Masa org bg tiket tu ckp baru tahu....ader 3 set hidangan yg boleh dipilih...
Weols pilih nasi ayam jer..coz senang nak makan..

 
Aleesya pun nak lunch juga...
Masa ni hujan lebat sgt....semua org stop main air, masing2 berebut cari tempat berteduh dan makan....

 
Hujan dah stopped.....so continue swimming lagi...
Masa ni ayyunie dah zzzzz dalam stroller...
Tiba2 dalam sejam kemudian, hujan turun dengan lebat sekali..
Semua bertempiaran lari....
Nasib baik masa hujan renyai2 tu weols memang dah standby nak balik ...

 
Shower time....
(opppsss!!! cekcinya Aleesya)
-
-
-
Dah lepas bersihkan diri masing2.....masa untuk pulang ke condo...
Nak rehat2kan badan....

 
Aleesya + Ayunnie yg sedondon

 
Yg ni lak masa kat swimming pool condo....
Sian giler kat aleesya coz dpt mandi sekejap sangat...
Ayyunie lak tak sempat nak buka baju habis pun...hujan dah turun..
So weols cancel untuk swimming kat swimming pool ni...

 
Malam lepas isyak, semua dah tidur...
So time for ibu dan ayah keluar berdua-duaan sambil2 cari makan...
Weols makan kat area Tampin...ingat nak makan seafood kat umbai dan serkam, tapi jauh lah pulak..
So makan je lah kat Restoran yg berdekatan

 
Feveret ayah damia - siakap 3 rasa...


p/s: Swimming pool tu kat condo Beveryll Hill...kena naik keta atau shuttle baru sampai..

p/s: Memang sakit mata yg teramat teruk..siap bengkak dan merah menyala lagi..tapi disebabkan tak nak spoil kitaorg punya holiday, tahan je lah.....
(mcm tak leh terima hakikat tau sakit mata)

p/s: Ader kisah lucu, Aleesya asyik tarik baju swimming dia ke bawah tutup pusat, pas tu tarik skirt swimming dia ke atas tutup pusat.....memang dia tak selesa nampak pusat...tapi lama2 dah ok.

p/s: sambung next entry....



Post a Comment