Friday, December 4, 2009

::Aidiladha di A Famosa Resort - Day 3::

Sequence dari citer day 1 & day 2
Macam biasalah...pagi2 gi breakfast dulu...


Semalam Aleesya jer amik gambar kat sini
(perasan tak yg aleesya posing berayu-ayuan kat kayu ni)
Kali ni 1 family lak

 
Posing lagi

 
Candid from ayah...
-
-
-
Dah habis makan2 (x der gambar...menu sama je ngan semalam punya), kitaorg gi photoshoot konon2nya lak...kat mana photoshoot tu????baik punya tempat.....tungguuuuuu.......
(sakit2 mata pun sempat lagi pk nak berphotoshoot bagai tau)

Dah habis photoshoot...weols pun balik lah condo....
Tapi sempat gak berposing kat beranda condo ni...
View pun leh tahan gak

 
H.A.P.P.Y    F.A.M.I.L.Y

 
Ayyunie dan tocangnya

 
The sibling...

 
Candid from bibik..
(masa ni dok tgk helikopter lalu kat atas...tu yg semua mcm jakun je tu)
-
-
-
Dah habis posing bagai kat beranda tu, tgk jam baru kul 9.30 pagi..
So ayah damia ajak gi swimming untuk recover yg semalam tak dpt swimming kerana hujan...
Tapi kali ni aleesya ngan ayah jer swimming...
Ayyunie tinggal kat bilik ngan bibik
Ibu?????Takkan lah nak swimming ngan mata sakit kan...
So, jadi tukang amik gambar je lah...

 
Practice make perfect

 
As usual, Aleesya tak nak de swim kat tempat kids pool...
Dia tetap nak kat tempat adultsnya pool....

 
Berlatih lagi yer Aleesya..

 
Nampak keceriaan di wajahnya

 
Ayah pun suka sakan dapat swimming

 
The view

 
Selesai sudah
-
-
-
-
Dah habis swimming, maka habis lah agenda weols kat A Famosa Resort...
Balik condo siap2 nak balik...
Tapi b4 tu weols ke Tampin dulu untuk check mata...
(coz dah tak tahan sakit yg on & off tu)
Tapi bukan klinik tau, pusat optometris..
Masa kat situ org yg check tu kata mata ibu kena infection.....
Lepas keluar dari check mata tu tiba2 lak mata ibu dah tak sakit...
So weols meneruskan perjalanan ke Melaka town untuk shopping2 sikit...
-
-
Kat luar jalan besar A Famosa tu,
Ade lah dalam 4/5 gerai jual durian....
Bukan setakat jual je, malah boleh makan kat situ lagi....

 
So ibu dan ayah decide makan durian kat gerai yg last sekali coz nampak sgt happening..
Ramai kan org kat gerai ni..

 
Aleesya duduk diam2 yer....ibu dan ayah pi pilih durian jap..

 
Taraa....durian untuk ibu dan ayah...
Sebiji ni RM25
Ntah apa nama gred dia, dah lupa...

 
Aleesya yg kejakunan melihat org makan durian...
Aleesya tak makan durian ok..
(ni ikut keturunan mana  lak tak makan durian ni???tapi memang dari dulu lagi kalau org suakan durian kat mulut dia, dia akan buat2 muntah)
Sama gak kali ni, bila kita suakan durian kat mulut dia, dia boleh lari...pas tu buat suara "uekkkk"

 
Sakit mata pun semangat tau makan durian..

 
Akhirnya ibu suakan jugak kat mulut Aleesya...
Tgk lah gaya dia tu....
Mulut tutup kemas betul...
Cepat2 dia minta "tisu..tisu..."
Lawak tul
-
-
-
Pas dah makan2 durian.....weols meneruskan journey ke melaka town...
Decide nak singgah Zoo Melaka...
Masa tu around kul 1 tgh....
Sebelum masuk zoo, shopping dulu kat area zoo....

 
Sempat beli hat untuk Aleesya..
Hat ni siap tulis nama Aleesya

 
And 1 for Ayyunie too

 
Cuba tgk muka aleesya dan ayyunie ..
Moody giler kan..
Sebab2 moody:
1. lapar coz still tak makan lagi
2. muka masing2 dah merah menyala akibat menahan kepanasan dan bahang
3. ngantuk coz semua tak tidur lagi...
-
-
-
Last2 ayah damia decide cancel je lah masuk zoo...kesian kat budak2...

 
Disebabkan kelaparan yg teramat, maka beli je lah MC'D kat drive through tu...
(niat ibu sebenarnya nak makan asam pedas)
Tapi punyalah lama tunggu line....kat setengah jam gak coz customer yg teramat ramai....

 
Muka ayah damia yg poyo..
(ni lah akibatnya kot kalau perut dah lapar + lama tul tunggu line)

 
posing gedixxx dalam keta akibat keboringan

 
Ibu pun tumpang sekaki yer posing gedixxx
-
-
--

p/s: Alhamdulillah...sampai rumah dalam around kul 4.00 ptg....

p/s: Lepas maghrib tu, gi klinik check mata...
(paling tak suka titis ubat dalam mata tu, tension...tension..)

p/s: Masa kat A Famosa tu, sempat borak2 ngan krew rancangan realiti "BIGGEST LOSER - ASIA" yg disiarkan kat channel hallmark segtiap hari selasa 9:00 mlm....
(dah borak2 baru tau apa bendanya rancangan ni...kalau tak harammmm tak tahu)
Sempat gak tgk all contestant buat filming, exercising, jogging...

p/s: SETIAP PERCUTIAN BAGI KAMI ADALAH SANGAT BERMAKNA KERANA IA MEMBERIKAN MASA YG BERKUALITI BERSAMA KELUARGA UNTUK MEMUPUK SERTA MENGERATKAN KASIH SAYANG SESAMA SENDIRI...
(kat rumah pun boleh pupuk gak, tapi tak se"excited" kalau gi holiday)

p/s: Next holiday is in Kuantan.........coming soon later.....
(kali ni lebih meriah coz dapat jumpa kawan2 lama ayah damia)


H.A.B.I.S   S.U.D.A.H





Post a Comment