Thursday, April 1, 2010

::Balik dari Tioman, Kami ke sini pula::


Ingat lagi tak citer kami kat sini??? 
Yer....Kami tersangat frust ok masa kat Tioman coz tak dapat snorkel..
So, sebagai mengubati hati kami yg frust, maka kami ke sini...


Serius cakap, actually tak tahu pun kewujudan Resort ni..
Kami hanya search dgn menggunakan Garmin sahaja utk mencari resort/ hotel yg terdekat dgn Jeti Mersing..
Memang banyak resort/ hotel kat Mersing tu..
Tapi kebanyakanya tak der swimming pool dan Family Room...


So,weols decide nak ke sini...
Kalau tak der GPS agak susah jugak nak ke sini...
Kerana jalan untuk kesini, jauh ke dalam dari jalan besar...
Dan jalan dia pun jalan kampung....


Kemanakah kami????
Kami ke 
ENDAU BEACH RESORT..


Not bad lah...suasana dia lebih kepada suasana kampung...
Ader pantai, banyak tempat makan dan pemandangan pun cantik...
Yang uniknya resort pun cantik....

Jom tgk apa ader kat situ...


Family room....actually nak amik bilik yang ader bilik dalam tu (macam konsep apartment)
Tapi ader 1 unit jer kat situ..
Tu pun dah ader org duduk..
Ye lah, resort tak banyak yg ader bilik konsep apartment kan...
So boleh lah...asalkan anak2 selesa..
(Kalau ader maid memang kena pk bilik yg konsep apartment ok, kalau tak pun connecting room)


Boleh ler utk bibik dan anak2 tidur kan...
(Ayyunie yang kepenatan...masa dalam keta lagi dah tidur)



Yang ni pulak bed utk ayah dan ibu...


As long ader TV ok lah kan..
Tak lah boring sgt budak2 kalau ditinggalkan keluar dating...hehehe
Tak macam Tioman, mana ader TV...
Bilik mahal2 tapi facilities kurenggg...


Betul2 depan bilik kami leh tgk view laut...

 

Ni lak pemandangan stardard room...
Semua standard room atas bukit...

 

Hahahaha....saja ayahdamia pilih room yg betul2 depan  swimming pool kan...
Biar Aleesya + Ayyunie terliur jer nak swimming...

 

Tapi satu jer yang menyeramkan..
Tangga nak naik ke bilik kami....
Punya lah unik.....sampai naik seram lak turun naik tangga ni...
Tapi lama2 ok...walaupun jenuh nak mengangkat barang guna tangga ni..

 

Bilik kami juga betul2 depan lobby ni....
-
-
-
-
-
-
-
-
Kami sampai tepat2 jam 7 malam kat Endau Beach Resort ni...
Swimming pool lak tutup jam 7.30 malam..
So apa lagi, cepat2 Aleesya + Ayyunie tukar baju nak swimming lah...


 

Haruslah bibik jer layan budak2 ni main dulu kan...
sementara ibu kemas2 barang sambil jadi photographer...

 

Pastu budak2 swimim ngan ayah damia lak...
Ibu??? Malas nak berbasah-basahan...

 

Wowww...aksi stunt daripada Aleesya..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dah swimming...maka masa utk rehat2 dan makan lak...
Ayah beli bungkus jer makanan utk aleesya, ayyunie dan bibik kat gerai berdekatan...
Coz malam nanti ibu + ayah damia nak gi dating2 makan ikan bakar...
Bila budak2 semua dah tidur...barulah ibu + ayah keluar dinner..

 

Watermelon juice

 

Orange juice


Udang masak sambal..
(Cam pelik jer masakan ni, tapi memang sedap)

 

Ikan bakar...
(Ntah apa nama ikan ni, tak pernah makan pun ikan ni, tapi memang sedap.....isi dia warna putih)

 

Sotong goreng tepung
(Nampak tak cantik kan...tapi kerangupannya memang marvelous)

 

Dan akhir sekali mestilah ader ni...



p/s; Berbaloi2 makan kat sini...dah lah sedap walaupun presentationnya out...tapi harganya agak murah....2 kali lebih murah berbanding kami makan kat Tioman tu...

p/s: Kat sini memang rasa dah macam kat pantai timur...ader gerai2 jual satar, keropok lekor, otak2 dan macam2 lagi lah ..slang pung kecek kelate ngan ganu jah..

p/s: Kat sini pun ader boat house....khas utk mereka yg bermalam nak memancing....memang ramai org memancing kat sini...dan banyak kereta plate Singapore....

p/s: Ramai org yg stay kat Resort ni buat family day....masa weols pergi tu ader 3 group yg buat family day....

p/s: Bersambung lagi.......
Post a Comment