Wednesday, April 14, 2010

Sekali lagi....hotel dah booked.....

Keputusan yg dibuat tanpa diduga langsung ni...
Betul lah org kata...kadang2 benda yg kita tak rancang tu lebih menjadi kan...
Kami mati2 ingatkan tak nak pergi...
Then ayahdamia pun dah banyak kali tanya ibu nak pergi ke tak ni...
Ibu dgn confidentnya cakap tak nak...huhuhu..


Tahu tak kemana???
Alaaaa...GATSBY EVENTS yg NUFFNANG invited tu...
Serius cakap memang pada mulanya kitaorg dah putus angin nak pergi...


Alih-alih...petang semalam...
Ayah damia panggil ibu tgk laptop...katanya "terbooked"..ekekekke...ader juga "ter" yer..
Rupa2nya ayah damia dah booked hotel utk kami ke KL 17hb ni...
Bukan 2D1N yer.....tapi 3D2N.....
Yahooo.....3 hari di KL....cakap jer tak nak pergi kan...tapi kalau org dah beria2 booked...mestilah suka kan..
"WINK WINK"
Tapi ayah damia dah ckp yg program GATSBY tu no 3..
Tapi apa yg No 1 dan 2 yer...
No 1 nak holiday dan spent time ngan family...lagipun ayah damia nak release tension pasal LHDN ari tu...dah habis satu babak pergi submit segala kunci kira2 dan audit..tunggu babak seterusnya yg tak habis lagi ni ler..

No 2 nak pi jalan2 cari makan...

No 3 baru pasal events tu....coz confirm kitaorg bertolak sabtu pagi kan..
Nak sampai kat Berjaya Times Square tu lak dalam kul 10 pagi..
Ntah sempat ke tak....kalau tak sempat terus check in jer lah jawapannya...

Kami stay kat MELIA HOTEL ni yer..
(clik for info)


 Woww wee..cam best jer hotel ni...tak pernah stay lagi kat sini...


Ni bilik yg kami booked.....memang amat selesa lah utk family kecik kami...
Yang bestnya hotel ni bertentangan ngan 
BERJAYA TIMES SQUARE tu...
Boleh ler jalan kaki jer ke situ...
 

Dan yg pasti hotel yg kami stay mesti lah ader swimming pool...
Ni benda wajib ader ni...utk kepentingan aleesya + ayyunie..



p/s: Ader sapa2 pernah stay kat MELIA HOTEL ni tak?? Ok ke tak erkkk hotel ni...

p/s: Ummie eisya aka farah...ko tgklah ler ni......baru hari ahad ari tu aku beriya-iya cakap kat ko tak nak gi...sekali tgk...gi jugak....tak tahan weiii nafsu gi holiday ni...

p/s: Owhhh kali ni ayah damia cakap holiday kali ni NO BIBIK....coz Ayyunie dah besar kan...dah setahun...wahhhhh...agak2nya leh jaga tak 2 org budak kecik tu...jaga sebenarnya boleh..sah sah dah anak sendiri kan...tapi dah terbiasa senang...so semua pun nak suruh bibik.....org lain anak 5 steady jer kan...

p/s: Jangan ingat hari isnin yg kami check out tu tak keje yer...keje jugak...cuma masuk ptg jer lah...

p/s: Ader sapa2 yg sudi jemput ibu damia and family datang ke rumahnya tak...maksudnya jumpa selain kat GATSBY EVENTS tu ke.....ekekekek...perasan tul...macam ler ader org nak jumpa kan....tapi best gak kan hang out sama2 kat KL...

p/s: nak minta pendapat makan lunch ngan dinner kat mana sedap kat KL ni....sila jangan segan2 leave your comment yer..




27 comments:

ita cutevirus said...

ita penah stay kat melia ni on 2005 cenggitu... best hotel ni.. dlm byk² hotel yg ita penah stay, melia salah satu hotel yg best utk stay... the foodz serius byk pilihan kat melia tu...

mama tisya said...

wah best ler hubbymu dh 'terbooked' ye...jeles2...ehhehehe

try la mkn kt cheng ho kedai amy search tu..sedap gk...kata aritu nk p garden kt the curve tu..try la..tp food die biasa je la cuma view garden tu yg cantik...mn lg ye...

mama tisya said...

hotel melia ni dkt la ngan berjaya kn..kalo tk silap...dlu ada vendor invite dinne rkt cni tp ada hal so tk pegi tp not bad la otel nye...dkt2 area situ byk shopping komplek mcm lot 10,bb plaza,berjaya times square,pavilion

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

salam..
wah...dia pun pergi jugak yerk event gatsby tu...boleh ler jumpa di sana...coz' zana pun pergi juga..

amboi...cuti2 lagi...seronok lah camtu....nak hilangkan tensen kerja kan..

Nana said...

mmg bez otel depan BTS je jalan kaki je.
nanti g la soping kt sungai wang. BTS banyak baju lawa2
tempat lunch bez cuba try belakang istana negara femes situ ikan bakar
kwl dinner..emm..mana ek nk suggest kunang2 pun ok juga
ni web dia
http://www.kunangkunang.com.my/index.php

firahadifa said...

1. owh.. pegi juga akhirnya..... best2

2. melia hotel?? mmg bagus pilih hotel... situ mmg syurga shopping ! belakang tu ade BB Plaza, Sungei Wang , Low Yat , Jauh sikit bleh pi pavilion ... huhu

3. halamak.. kite balik kampung after program tu arr .. kalau tak mmg nak bawak!

4. Nasi ayam hailam sedap bukit bintang sedap ... huhu

[-suziey-] said...

holaaaa..klau ade jodoh jmpa la..me n hubby g event nuff tu..free2 dpt rm50 kan:p

pasal mkana mmg byk sgt kt sini..types of food camne yg ayu carik? seafood, steamboat or western..or kampung? nnti roger2 la..

bukhairiah said...

jumpe kt sana ye ibu...sy pon insyaallah g if xde aral y mlintang...ermmm mula fening gak ,cane ngan anak2 nnt...nmpknya ibu pon bwk anak2 kan?xde la sy je dok kendong anak..hehehee

Ummi Eisya said...

selamat berholiday....amik pic bebanyak ye..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ita - ye ke hotel melia the best...wahhh tak sabar nak gi ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - ekekekkek "terbooked" tu yg tak tahan....

nati nak cuba gi garden tu lah...kat the curve kan...apa2 hal kalau tak jumpa ayu calling2 eryn ok..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

zana - insyaallah...ader rezeki jumpalah kita...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - bagus ler dekat ngan shopping complex...senang nak perabih duit ni...ekekekek

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - actually dulu2 ayu pun selalu stay kat bukit bintang ni..macam federal hotel ngan capitol hotel...ohhh dekat2 kawasan tu ler..tapi tak terperasan lak melia hotel ni...

nanti nak tgk lah web kunang2 ni...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira -

1. mesti lah best kan..

2. yeayyy...syurga shopping...

3. huhuhu...sedihnya...

4. dah pernah makan kat situ...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - kitaorg gi pun bukan kerana RM50 tu..coz confirm yg habis pun banyak gilerr drp RM50 tu kan...

tapi kalau org dah bagi...syukur alhamdulillah...

tak pasti lagi makanan cam mana..nanti apa2 ayu roger2 lah suziey yer..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bukhairiah - anak2 kena lah bawak kan..penghibur hati tu...walaupun tahu mungkin penat atau rimas...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ummi eisya -kalau boleh amik pics berbanyak...nasib ler..dah ler tak bawak bibk ni..

Qistina's Mama n Abah said...

Wah damia's family nak bercuti lagi ye..sian ayah damia ketensionan dgn keje. Have a nice & safe trip ye..

Hehehe.. Ayu.. confirm leh jaga 2 puteri tu..Aleesya dah besar cuma agak penat sikit je maklum 2 org ekekeke...

alyyani said...

walaupun dok kat klang valley, hotel tu pun tak penah tau. hhehehe.. wah, mmg depan time square je ek. agak jammed gak la nanti nak kua jalan2. apa pun korang sekeluarga mmg well plan kan? happy holiday. again! :D

Anonymous said...

wah..
beshnyeee...terign jgk nk oliday..
huhu

Sitisifir10 said...

Uhh...bilalah suami daku nak terbooked percutian yang begini :P

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sha - memang agak penat ler sikit kan..tapi kalau bukan mak ayah diaorg jaga sapa lagi...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - hehehe..ayu pun tak perasan...padahal kalau pergi KL tu selalu jer lalu around situ...

ok...thanks...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

lionteen - boleh jer nak pi holiday kan...jom...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sitisifir - senang2...kak siti sendirilah yg buat2 terbooked....ekekekek..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tetiba macam nak cakap "banyak nya la kebetulan yang berlaku"....before this masa u all datang sini duduk kat hotel yang sama management ngan hotel tempat den keje...kali ni kat Melia Hotel plak ye...for ur info my dad keje kat Melia Hotel tu...huhuhu

memang hotel ni betul2 ngadap time square..pastu keliling dia memang penuh ngan shopping complex...kitorang kalau gi low yatt cari barang komputer sure parking kat Melia Hotel tu....bleh dapat parking free....hahahaha