Thursday, April 22, 2010

Spending quality time with family


The second day we at Melia hotel...


Bangun pagi, mandi2 terus gi breakfast..
Macam2 ader...sampaikan tak terlarat nak makan semua...
Agak2 makanan yg tak best tu skip jer lah...
Tiba2 sampai jer kat cafe......2 org waitress tegur kami
"all of you look pink today...nice colour"
Hehehehe...haruslah pink kan...warna kegemaran tu..



Budak kecik ni tak mandi pagi lagi...
Tapi dress up cam dah mandi jer kan...muahahaha..
Pakai baju tido pink jer ni...
'Tgh bersemangat makan sosej ni..'

 

Owhhh..yg ni pun sama gak...
Tak mandi pagi jugak...
Saja malas nak mandikan...coz lepas ni nak gi swimming...
Satu yg boleh dibanggakan oleh Aleesya ialah sejak akhir2 ni dia dah pandai makan guna garpu dan sudu..
Setakat ni tak pernah lagi terpelanting, kaut makanan pun ok, dan cara pegang garpu pun ader style..
Last weekend masa weols gi lunch kan Restoran Singgah Selalu, ader Singaporean tegur...
Cam mana ibu ajar aleeysa guna spoon and fork tu..
Coz memang husband and wife tu dok perhatikan jer aleesya makan guna cutlery tu...
Actually ibu + ayah damia pun tak sangka yg aleesya leh pandai guna..
Padahal tak der lah ajar sgt pun...


Ni nak bagitau jugak...
Yg baju ayah damia pakai tu hadiah birthday dia baru2 ni..
First time pakai ni...
Pinky lagi....tapi ok lah kan...tak lah pink yg striking tu...

 

Sgt teruja makan kat area ni...
Coz selang 15 minit...mesti ader komuter atau LRT lalu..
Suka lah budak2 tu ...dapat tgk LRT lalu...
Tapi Aleesya panggil train...
Pstttt...perasan tak??? dah 2 hari pakai tudung yg sama...
Bukan tak bawak tudung lain..siap bawak tudung cam2 colour lagi...
Tapi malas nak amik dalam keta.....padahal dah siap gosok dari rumah...
Lantak ler...asalkan matching ngan baju sudah..



KAMI BUKAN PENGEMAR YOGURT...
(kami tu maksudnya ibu+ayah+aleesya+ayyunie)
Kalau ibu + ayah tak makan..cam mana nak ajar anak2 makan kan...
Tapi nak dijadikan citer..ari tu sajer test makan yogurt..
Coz nampak guest lain siap makan 2-3 cup lagi...
So terliur lah konon2...
Tapi memang fail lah rasa yogurt kat lidah kami...cam tak leh terima...
Aleesya lagi lah..masa mula2 rasa yogurt tu terus muka dia ekspresi semacam...
Rugi lak tak sempat snaps gimik muka aleesya time tu...
YOGURT.....MAAF..KO BUKAN PILIHAN KAMI....

 

Sgt suka makan ini...
Tambah2 buah mata kucing tu..
Siap bertambah2 lagi makan buah mata kucing dan rambutan tu..
Tapi in syrup lah yer...bukan yg fresh...

 

Memang best makan ni..
Tgk tu..siap tambah 2 kali dalam bowl tu..
-
-
-
-
-
-
Dah siap breakfast....time for swim pulak
-
-
-
-
-
-

Pandangan tajam ayyunie ke arah pool itu

 

Ayah damia yg sedang layan aleesya swim..


Masa utk ajar ayyunie selam muka...
Aleesya dulu kecik2 dah ajar...so that's why aleesya sekarang kalau kita suruh selam, dia berani selam..
Then dia pun dah tahu cara nak control breathing dalam air..
Tapi ni baru permulaan utk ayyunie...slow2...

 

Ni ayah damia ajar ayyunie kuak tangan dan kaki..
Majoriti guest kat situ cam terkejut tau ayyunie leh kuak kaki dan tangan tu slow2...
Dia siap tolak2 air tu dgn kaki lagi....macam gaya penguin dalam air tu..
Nampaknya ayyunie lagi cepat pandai swim ni berbanding aleesya..

 

Ayyunie pun cam excited nak belajar swimming..
Tu ayah damia apungkan ayyunie ngan satu tangan jer tu...

 

Yesss...bila ayyune rasa macam dah terapung...
Dia akan start guna kedua-dua kakinya utk tolak air tu...
Dan tgn start kuak2 air jugak..

 

Good Job Ayyunie..
Ayyunie boleh dikatakan fast learner lah jugak...
Mungkin ni lah penangan kalau asyik bawak gi swimming jer kan..
Tapi apa2 pun..ibu damia tetap tak pandai berenang...
Walaupun dah bertahun2 ayah damia ajar...
Ayah damia kata ibu ni berat sgt..tu yg tak pernah terapung dalam air tu...huhuhu..
Padahal dia dah malas nak ajar ibu yg hangat2 tahi ayam nak berenang ni...kui kui kui..

Dah habis swimming ...masa utk rehat2 dalam bilik lak...
Petang tu sempat kami ke rumah sorang rakan blogger ni.....first time jumpa secara live...
Nak tahu sapa tungguuuu....



p/s: Suzieyyyyyyyyyy.....betul ke yg awak dgr tu "khairuddin ahmad"....rasanya memang sah nama hubby kita naik tu...nama dia "khairuddin Muhammad"...hohoho...memang tak der rezeki kan...dapat hadiah apa erkk??? 

p/s: Napa duit nuffnang yg gi Gatsby tu tak masuk lagi dalam akaun ni??? huhuhu

p/s: Lupa lak nak cakap...kalo org lain dapat points sampai ratus2 masa main games tu...ibu damia dapat 10 points jer...ekekekekke.k....tu pun nak ckp...macam ler bagus sgt...

p/s: Balik dari kuching, aleesya asyik sebut nak naik AEROPLANE, sampaikan citer awan dania tu dia suka.....masa balik Tioman, aleesya asyik sebut naik naik FERRY, pantang nampak ferry dalam TV...nak2 kalau progran Joran Ria, mulalah sebut nak naik ferry....ni balik dari KL...asyik sebut nak naik TRAIN (read: LRT/ komuter)....bagus gak kan dedahkan anak2 ngan experienced cam ni....biar diaorg lebih explore dan berkembang...agak2 lepas ni nak naik kenderaan apa pulak yer...







Post a Comment