Tuesday, April 20, 2010

::Gatsby Deodorant Street Fair - From JB with love::

Bloggers lain dah lama buat N3 ni...
Kita ni haah baru terhegeh2 nak buat citer lapuk ni...
Tapi lapuk2 pun confirm ramai nak baca ni..
(dah start perasan dah)
Yer lah mana tahu kot2 ader gak terselit gambar uols masa kat Time Square tu kan...
Lagipun...semalam baru sampai JB...
So haruslah bagi  peluang badan rehat2kan diri dulu yer...
Baru idea mencurah2 nak karang citer ni...

Kami bertolak dari JB kul 5.30 pagi...
Then sampai2 KL jer terus parking kat MELIA KUALA LUMPUR..
Then naik overhead bridge across ke Time Square...
Punya lah susah weiii...kami bawak 1 bugy, 1 stroller...
Ingat senang ke nak hangkut benda alah tu naik tangga dah eskalator...
Nasib ader yg sudi menolong....thanks warga KL....

Sampai jer kat foyer tu tepat jam 10:30 PAGI...
Perghhh...ramai gilosss manusia tgh buat registration...
Org pertama yg tegur ibu ialah anje aka mama aqish...
Akhirnya bersua juga yer kita anje...

Pas tu ayah damia sibuk dok gi cari kaunter URL nak register...
Masa tu ibu tgh tunggu ngan 2 kenderaan berat ibu kat sebelah restoran PAPA JOHN PIZZA kot..
(Ingat2 lupa lak nama restoran tu)
Alih2 nampak geng2 mama tisya, suziey, mama haiza dan beberapa lagi tgh sibuk gossiping..
Adusss..ku memerhati dari situ jer sambil lambai2...
Mana leh gi join oiii...takkan nak tinggalkan 2 kenderaan berat tu...
Kang ader yg hilang anak lak...

Ok...lets the pics tell the truth..


Otw nak gi amik gambar ramai2 yg masuk Book Of Record tu...

 

Muahahahah...kejutan utk fira...
Tgh syok dia lompat2 nak amik gambar tu,
dgn tak malunya ibu sergah fira dari belakang...
siap geletek lagi tu...
Terus excited berborak....

 

Candid from ayah damia


Perghhhh macam ader rusuhan atau pilihanraya lak rasanya kan..

 

Owhhhh....memang fira, suziey and ibu pantang jumpa camera...pasti posing jer kejenya..
Nak2 Mr. Hubby dah tahu tugas diaorg kan...
Kalau pegang DSLR tak snap2..tak macho ler abang2 yer..
ekekeekek..
Sabarlah yer coz bukan selalu kami dapat berjumpa..


 

Owhhh...Gatsby style for the photoshoot..

 

Yg bestnya kan...ayyunie ni cam tahu2 lak..
Sampai jer kat time square ni dia terus zzzz...
Bagi peluang kat ibu yer sayang...
Memang good girl lah..dia cepat leh tuned ngan persekitaran...
Nanti kita gi holiday lagi yer baby..

 

Owhhh...my princess yg mendapat perhatian org ramai..
(ini fakta bukan auta)
Memang behave jer lah aleesya ni...tak ngok tak ngek langsung...
Perhatikan jer gelagat2 org surrounding...
Termasuklah ibunya yg gedix dok bergambar ni..
Mesti dalam hati Aleesya cakap
" ni nampaknya ibu jer yg over ni, aleesya tak play2 pun"

 

Owhhh...3 serangkai lagi...kali ni ngan mama aqish lak..

 

Amboi2...mama tisya siap pegang2 tangan lagi nor...
Mood honeymoon ok...
Ni cilok dia kejap suruh bergambar bersama2...
Dah selamat fly dah dia ni pagi ni agaknya..
Ke destinasi honeymoon..
Mereka pergi berdua jer tau...
(Huaaaa..daku pergi honeymoon tetap ber4)

 

Opsss...siapakah gerangan tuan ini..
Jangan nak berangan ok...dah tak available dah ni..
Yg ini suziey yg punya...
Don't play2 ok....
(Suami isteri sama jer sporting ni)

 

Ok tugas ibu sebagai cikgu/ ratu posing dah bermula...
(sapa lah yg mula2 bagi title tu yer, lekat sampai sekarang)
Ok...bengkokkan lutut ladies...
And chessseeeeee....

 

Owhhh lihatlah...kami berada di Gatsby Deodorant Street Fair...
Ni cikgu nak komen sikit yer...
Lain kali kalau nak point sesuatu tu...sila sharp kan lagi your pouster...
Tgk lady yg pertama tu, bukan nak tunjuk banner, tapi macam nak joget dangdut dah..
Suziey...tangan jgn bengkok yer...

 

Wahhh....giler2 punya posing ni...
Gaya2 mak dara ni....

 

Fuhhh..snaps yg mengancam drp ayah damia...
Layan jer lah...

 

With mamadamia aka haiza

 

Upacara perasmian

 

Pose mengancam 

 

gladiator..

 

nasib baik jatuh terduduk molek jer..
kalau tak..."shy sh" lorr...
dah lah pakai skirt pendek tu..

 

Whoopssss!!!!!
Ayah damia pun nak cuba jugak ler...

 

Sempat berkenal-kenalan dgn n@m@n..

 

Terror gak ibu main parking2 keta ni..
Sekali cuba jer terus park dgn jayanya...
Dapatlah 2 points kat sini..


 

Opsss sebelum break utk lunch...
Sempat posing ngan fiza...


p/s: nanti sambung lagi..




Post a Comment