Thursday, April 29, 2010

Steamboat Dataran JB....

UPDATED: N3 ni  dipost dan ditulis jam 9 malam tadi...tiba2 kul 10.30 malam tadi (lepas balik keje) ayah damia ajak pi MALAY VILLAGE, heheheh tak sempat tunggu sabtu ni pun....balik kul 12 tgh malam (masa n3 ni diupdated)...btw memang puas hati makan kat MALAY VILLAGE tu...nanti buat N3 baru....tapi snaps2 guna camera HP jer lah..takkan nak balik umah angkut kamera gedabak tu kot....melampau tuuu..


Ingat lagi tak entry ni???
Pasal Tauhu bakar tu??
Ni lah gambar yg real kami makan tu...
First time makan ni..
-
-
-
-
-
-
-
Actuallay malam minggu lepas, ibu ajak ayah damia pi dinner kat MALAY VILLAGE..
Ibu tau pasal MALAY VILLAGE ni pun kat sini...
Tapi bukan rezeki kami lah agaknya...
Masuk jer MALAY VILLAGE tu.....rupa2nya semua dah full booked..
Langsung tak der kerusi kosong...
Perghh...ni memang havoc ni...restoran full booked...
Tempat pun cantik gak walaupun nampak sempit...


Last2 ibu pun ajak ayah damia pi makan steamboat kat dataran jer lah....
Dah selalu makan kat sini....tapi disebabkan alang2 ibu memang bawak kamera gedabak tu nak snap2 MALAY VILLAGE tu konon...last2 snaps jer lah kat steamboat dataran ni...




 Ibu kalau makan kat sini memang pilih gerai NO 8 ni jer lah...
Memang dari dulu hingga kini..
Tak pernah cuba makan steamboat gerai lain..
Ader ong agaknya no tu..



Air pulak memang banyak pilihan...
Side order pun banyak ..cam tauhu bakar, otak-otak, rojak buah, rojak petis....


Suasana hari tu..
Malam minggu haruslah ramai kan..


Owhhh ini lakonan semata-mata...
Tak der air pun dalam tu..
Saja buat main..


Kalau makan kat sini, memang ibu selalu order air kotak jer utk aleesya..
Ragu2 ngan tahap ketulenan airnya tu..
Ntah masak ntah tidak...
Takut sakit perut jer nanti...
Tapi kalau ibu + ayah minum tak pe lak...ekekekek



Beehoon + nasi soto...
Ni ayah damia yg punya...


Yg dinanti2 telah tiba...
Best oooo makan ngan kuah kacang...
Ibu memang feveret makan kangkung ngan cendawan tu...


Kuew tiao goreng kerang...
Yg ni ibu yg punya...


Agak2 bakso ni sapa yg punya???
Mestilah bibik punya kan...
Kami tak makan bakso...
Coz pernah tgk dalam citer indon cam mana bakso dibuat...
Terutama tang meat ball tu...
Lagi lah kalau ingat balik dalam filem SEMERAH CINTA STILETTO tu ..
Terbayang2 cat farish ngan ibu farid kamil tgh uli bakso....tak lalu weiii...


Aleesya in action..


Berselera aleesya makan soto..



Ayyunie dan ayah damia...


OTW balik rumah....jalan agak sesak coz ader JOM HEBOH....
Sempat lagi snap2 tu...hahaha..



p/s: N3 ni sepatutnya leh post kul 3 ptg tadi...tapi punyalah blur2 coz tak faham dengan latest features yg telah diupgrade tu...akhirnya dapat jugak upload pics ni..tima kasih kawan2 samada di blog atau FB yg bagi tunjur ajar cam na nak upload guna latest features tu...walaupun sebenarnya rasa cam tak selesa lagi guna cara ni...














Post a Comment