Tuesday, April 13, 2010

::Tetamu itu satu rahmat::


Hari minggu ari tu...
Rumah ader kunjungan
Daripada rakan blogger jugak...actually rasanya pas ni tak leh cakap rakan blogger lagi dah...coz dah 3 kali kenal di alam realiti ni...ekekekekekk..

Sapa erkkk tetamu yg membawa rahmat tu???
Tujuan farah dtg sebenarnya nak bagi hadiah birthday kat Ayyunie...
Coz masa birthday party tu dia tak dapat datang...

So ari tu....awal2 pagi lagi ibu dah keluar sarapan kat kedai...pas tu singgah Jusco beli stok keperluan dan barang kering kat rumah...Ingat nak jumpa farah kat Jusco sambil leh lunch sama2...tapi farah ader hal so lepas asar baru nak dtg....ibu apa lagi...bergegas ke Kipmart lak beli barang basah...b4 tu sempat lah lunch kat Restoran Singgah Selalu....

Sampai rumah around kul 3pm...lepas kemas2 barang kat dapur dan siang2 ikan serta basuh mana2 lauk pauk yg dibeli....sempatlah rehat jap...pas asar turun bawah masak spagetti.....maka sesi tumis-menumis pun bermulalah....

Alhamdulillah, tetamu yg janji nak dtg tu sampai tepat kul 5.30 pm....
Lepas borak2 dan ader sesi bagi hadiah....maka acara wajib bertandang ke rumah ialah sesi makan2...


Masa untuk makan2...
Menu: Spagetti bolognise dan seafood carbonara



Ehem2....sila tambah yer...don't shy2..
Suka tgk tetamu tambah2 ni....nak2 hasil tgn tuan rumah sendiri kan



owhhh,,,,sedang kaum2 ibu + bapa mkn2...
ayyunie + eisya lak main2...
tapi mana aleesya????



ooooo...disini rupa2nya aleesya..
join kaum2 ibu + ayah mkn...
biasala aleesya, mana ader ibu dan ayah...disitulah ader alesya...
tak leh berenggang langsung




dari meja dining.....beralih ke meja kopi pulak yer...
makan dessert time...
simple2 jer tu...
brownie + ais krim + topping...



Aleesya memang suka dessert ni.....that's why stok cake ngan ais krim memang kena sentiasa ader dalam fridge...kalau tak der cake yg buat, amik jer lah cake apollo dalam balang tu...
ingat lagi masa prepared dessert ni....aleesya cakap:
"cantiknya kek ni...ibu nak"
Yang tak tahan tu siap nak design cam ni jugak..coz selalunya kalau aleesya nak makan dessert ni letak dalam cawan jer..




Aleesya bertemu aleesya lagi...
buat kali ke3...




Sebelum balik haruslah tuan rumah posing ngan tetamu kan...
Wahhhh...chomeynya aleesya posing...



Sila abaikan muka tuan rumah yg tidak terurus itu...
muka berminyak coz masak spageti tu....ekekekek..

 

Ehemmm...ehemm.tetamu dah balik...
So apa lagi....sesi buka hadiah lah jawabnya...



Ayyunie memang suka hadiah ni....siap gigit2 lagi..



Nak tahu aleesya dapat apa?? Tu hah....tgklah...
Bukan main lagi aksi bila dapat gitar yg ader art set ni...siap nyanyi2 sambil buat gaya org petik gitar tu...
Pas tu mulut cakap "ayah....a pai (high five)...."
Alesya ni memang suka tgk high 5..setiap pg kul 7.30 pagi kat NTV7..
owhhhh...anak2 ibu bangun tido awal ok...



Last but not least.....dah puas main gitar tu....
Apa lagi....hadiah adik hadiah kakak jugaklah...
Hehehe..tgh gigih build up house tu..
Dan dibantu oleh ayah damia..



p/s: thanks to ummi eisya and family yg sudi dtg bagi hadiah kat ayyunie + aleesya tu....aleesya lah best, walaupun bukan birthday dia dapat hadiah jugak....

p/s: terasa sgt happy and enjoy coz dapat luang masa bersama ngan rakan2...dari satu topik ke satu topik dibincangkan....hubby2 pon sporting jer....dari citer peknen, anak2, masa study kat UTM, and so on...kami sama2 berkongsi pengalaman yer...

p/s: Tetamu itu satu rahmat...percayalah....walaupun dihidangkan dgn segelas air kosong (tak sanggup weiii nak hidangkan air kosong ngan biskut kering...ekekekkek).....

p/s: ader sapa2 lagi rakan blogger yg nak jumpa ibu damia tak???perasan tul...macam lah ader org nak jumpa...

Post a Comment