Friday, April 23, 2010

::Keje kosong - Fashion designer::


Anda ingin menjadi fashion designer???
Dan mampu buat sketch macam ni???


Atau pun macam ni???


Setidak2nya macam ni pun boleh ler

 Ibu kat rumah pun sejak akhir2 ni pun dah ralit jadi fashion designer..
Walhal sebenarnya nak Aleesya yg jadi fashion designer..
Tapi apakan daya....
Aleesya tak minat lah pulak jadi fashion designer..
Dia suka melawa dan berposing macam ibunya jugak...
Jadi keje2 fashion designer tu akhirnya ibu juga yg kena buat..

Jom kita tgk apa yg ibu design...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Dress makan malam..

 

Casual Style

 

Looks Femine Rite?
 

Owhhhh....banyaknya ibu design...


Hehehehehe....mesti anda ingat lagi kan akan permainan ni...
Tambah2 yg lahir lewat 70 an dan 80 an..
Permainan ni agak femes masa tu...
Siap amik buku susun2 jadikan tangga, pencil box dijadikan bilik, eraser dijadikan kerusi, pensil2 dijadikan sempadan bilik....
Owhhhhh memang indah kan kenangan zaman kecik2 dulu...
Kiranya ibu memang suka sangat2 lah main permainan ni...
Ibu memang pantang nampak  permainan yg ala2 girlish dan ayu-ayuan ni..
Memang feveret...

Agaknya sebab tu lah suka shopping kot...
Nak2 baju aleesya + ayyunie..
Suka nampak anak2 ni girlishkan...

Korang dulu suka main permainan apa??


p/s: Pssttttt....tahukah anda disebabkan ibu dulu2 teramat girlish menyebabkan ader yg kata ibu ni mengalahkan PONDAN....wakakakaka....

p/s: Masa jumpa kawan2 lama kat dalam FB....ramai gak yg tanya...
"Ayu, ko lemah lembut lagi cam dulu ke???"
"Ayu, aku tgk anak sulung ko tu memang ikut ko masa dulu2 lah"
"Ayu, ko dah ader anak 2 ni pun still berayu-ayuan lagi ke?"

Ni lak antara kata2 mak ibu (nenek aleesya + ayyunie)..
"aloh lah weiii...hok manjo dene tu dok habih2 lagi"
(baca dalam loghat kelate)



Post a Comment