Saturday, April 3, 2010

::Gaji oh Gaji::

Dapat tag from firahadifa pasal gaji....ehemmmm...ehemmmm....sesetengah org amat sensitif kan kalau tanya pasal gaji.....kalau nampak org naik keta besar, rumah banglo/ villa, bini 2,3 4 whooppsss....mulalah kira2 berapa agaknya gaji org tu kan...contohnya macam kat belakang office ibu ni, rumah banglo sampai 3-4 tingkat ...selalu terpk keje apalah org yg boleh buat banglo cam tu kan...tapi ibu dah dapat jawapannya...kerana some of the residents adalah my customers....kebanyakannya MLM......dan kalau chinese tu haruslah ader bisness kan....

Ok jom kita tgk apa tagnya....gaji disini bermaksud duit yang diambil untuk kegunaan diri sendiri yer...
Tak termasuk untuk kegunaan office....
(kalau sapa2 yang berbisnes mesti tahu apa maksud ni kan)


1.Anda makan gaji?
  oh tidakkkk.....tak pernah rasa pun makan gaji cam mana...lepas grade tahun 2003 jer terus berbisnes...(tapi masa tu tgh study master lagi)




2. Bila biasanya anda dapat gaji?
mmmm....tak tentu.....suka2 hati jer amik gaji bila...
 

3. Pernah dapat gaji lambat?
pun tak tentu...kadang2 cepat...kadang2 lambat...kadang2 tak amik langsung...


4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?


tak tentu jugak...tapi yg pasti semua tanggungjawab yang besar2 cam keta, rumah, insurans, bil, gaji maid adalah dibayar oleh my hubby yer..


5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?


Ahamdulillah..tapi kalau dapat lebih pun syukur jugak...al maklumlah kita berbisnes...mesti mengharapkan income hari ini lebih baik daripada income semalam...


6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?


haha....jangan tak cayer...dah lama aim nak beli make-up ni..so lepas dapat gaji pertama terus berdezuppp gi beli make up tu...



7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?
dulu-dulu...100% gaji disimpan...kalau guna pun memang utk holiday dan bagi mak jer..tapi since ader anak2 ni....lepas tolak keperluan anak2, shopping2, dan beli barang dapur, yang lain2 tu simpan ler...



8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duit gaji anda?
owhhh...ader lah jugak..dapat renovate rumah, beli perabot rumah, barang kemas diri sendiri dan anak2, hp utk hubby....mmmm..apa lagi erk???



9. Berapa kah gaji impian anda?
hahaha....setiap org pasti ader gaji impian sendiri kan..kalau lepas tolak kos sara hidup semua tu dan balance bersih RM10,000 leh tak?



10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
Rasanya semua pun dah dapat gaji kan...mmm..nak tag sapa yer...ok lah saya pilih top 5 commentar saya bulan ni..
  1. ita cutevirus (4)
  2. [-suziey-] (4)
  3. alyyani (3) 
  4. Farra Dhelina (3)
  5. Nana (2) 
Disebabkan Alyyani dah buat....so kita bagi kat   






p/s: Alhamdulillah dengan kurniaanNya kepada kami sekelurga...dan percayalah....anak2 adalah Rezeki yang tak terhingga utk kita semua....setiap kelahiran anak, pasti akan diiringi dengan rezeki juga...
Post a Comment