Tuesday, April 27, 2010

Rezeki datang tiba-tiba.....


Tghari semalam ader kejutan...
Ayahdamia balik dari office utk lunch..
Pas tu bagi bungkusan macam kat bawah ni kepada Aleesya..


Ibu dah blur2 pk sapa yg bagi bungkusan ni...
Dah lah alamat office lak tu..

 

Tgk nama pengirim...huhuhuhu...langsung tak kenal sapa ni..
Jenuh pk sapalah yg dari KL ni bagi bungkusan ni kat Aleesya..
Ayah damia siap tanya..
"ni menang contest mana lak"..ekekekekeke..
Tapi seriuous cakap yg memang tak terlintas pun ni hadiah contest

 

Buka bungkusan tgk ader sekeping nota...
Maaf nama dan blog URL rasanya better dirahsiakan...
Untuk jaga hati semua pihak...
Barulah tahu bungkusan ni utk hadiah apa...
Rupa2nya utk contest yg Aleesya pernah menang 1st Winner tu...
Punyalah lama contest ni dah umumkan pemenang...
Ni baru sampai hadiah tu...
Tak pe lah walaupun lambat....rezeki utk Aleesya tetap ader kan..
Ibu memang budget yg Penganjur contest tu dah tak nak bagi hadiah ni dah....hahahaha
Tapi rezeki tetap rezeki..

 

Ni ler hadiah yg Aleesya dapat tu....chomeyy kan..
Bertambah lagi lah bear2 Aleesya kat rumah ni...
Tapi ader tu memang tak buka pun wrapper dia..still dalam kotak lagi...
Senang buat stok kalau nak attend birthday party..
Hahaahhahaha...save budget...




Sekadar gambar hiasan..
Aleesya ngan bear2nya...
Tapi 2 jer yg dia paling suka..
Bear putih yg paling besar hadiah first birthday from ayah damia..
Dan bear coklat yg dia tgh peluk tu...
Yg lain2 buat hiasan dalam kotak jer lah..

29 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

byk nye bear damia.. fiza kecik2 dulu mmg takut tgk bear..mmg tak suka. smpai termimpi2 bear tu bckp sorg2..huhuhu

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah tahniah memang rezeki tak kemana kan...tomey bear2 tu kan...

Nana said...

wah rejeki..rejeki...tahniah

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah wah wah..
rezeki budak comel tu ler...
yelah...bila dah lama sangat...sure ingatkan penganjur just buat contest utk suka2 kan....takpelah..biar lambar asalkan ada...jangan langsung takde mcm sesetengah penganjur tu...hu hu hu

byk betul bear alesya

mama tisya said...

wah rezeki lg....tahniah2..makin byk la koleksi bear alesya

alyyani said...

dah agak dah. mesti hadiah contest yg aleesya menang. ye la, susah nak recall kan banyak sangat yg menang.

aleesya nye pose tu bole jadi cover majalah dah tu. :)

firahadifa said...

wow weeeeeeee... best nyer byk teddy bear.. betuah aleesya dapat ayah n ibu yg suke buy toyssss.. kekeke

nie yg teringin nk begirl nie.. adeiii

[-suziey-] said...

waaaaa bestnye dpt teddy bear..hehe..kena la tu..aleesya suka main bear kan:)

Adyshariz said...

teringat zaman kecik2 dulu.. sronok ader bear sendiri..

sweetfiza said...

bnyaknya bear aleesya..
ni dah boleh bukak kedai teddy bear ni ....he he he ...

unlisted_one said...

hehe,..i pun ade hutang hadiah jgk nih..huhu

ummiaisyah said...

sonotnya dapat gift bear..memg rezki aleesya walaupun lambt cket kan..

momguess said...

gbr aleesya ngn bear tu cantik
kalo ader contest konpem menang
den xpnh poie 'jom2 nie'
betoi org kata murah2 kan brg nyer

b.O.n.d.a said...

waaa...manyaknye teddy aleesya =)
murah rezeki aleesya ni ;)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fiza - owhh kecik2 takut ngan bear yer...saya lak memang peminat setia bear ni..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

anje - betul tu...ader rezeki tak kemana...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

zanna - betul..dah lama sgt..dah tak tau contest yg mana...huhuhu...tak pe lah..at least penganjur tu tunaikan janji gak...biar lambat asal sampai..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

nana - rezeki...rezeki...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

mama tisya - memang makin banyak ni..sampai dah tak tau nak simpan kat mana....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alyya - hahaha...adoilah ni kalau besar esok2 aleesya baca aunty alyya kata boleh jadi cover girl ni, mesti tersenyum simpul agaknya ni..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

fira- jgn teringin jer...kena usaha lagi..ekekekek..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

suziey - memang kena...masalahnya banyak sgt..dia pun main yg 2 ekor tu jer..yg lain2 tak sentuh pun...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

adyshariz - kita kecik2 pun suka main bear2 gak..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sweetfiza - tu lah..dah rasa banyak sgt ni...agak2 kalau buka kedai teddy bear laku tak??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

unlisted_one - oppss...contest mana tu??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

umiaisyah - tu lak kan..rezeki dtg tiba2 ingatkan memang dah tak dapat dah..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

momgues - ader hantar contest guna gambar tu...tapi tak tahu lah menang ke tak..huhuhu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bonda - alhamdulillah...rezeki aleesya...

anin said...

kak dok tmn U yep.. dekt sgt la ngn umah parentssss