Wednesday, April 21, 2010

::Intai2 dan dengar2 Gatsby events dari dalam bilik jer::


Sambung citer GATSBY EVENTS tu lagi...

Kul 12.30pm...gi cari tmpt makan...
Memang banyak pilihan tempat makan dalam Times Square...
Tapi kami memilih makan kat The Chicken Rice Shop
Budak2 ni kena makan nasi...coz pagi tadi breakfast roti jer dalam keta...



Aleesya yg sibuk dok order nak makan apa..


Kita sibuk order makanan...Ayyunie sibuk cakap "nak nak"
Nak tahu tak dia nak apa??? Nak belon banyak2 yg tergantung kat syiling tu..

 

Last2 minta ler belon tu ngan cashier tu hah...
Nasib baik ader banyak lagi stok belon dalam stor tu...
Tapi kena tiup sendiri lah...

 

The cheeck Aleesya with her belon

 

 Our dishes on that day
-
-
-
-
-
Dah siap2 makan....turun foyer lagi...tgk tak ramai sgt org..
Ibu + Ayah pun dah kepenatan...
Aleesya ok lagi...tapi Ayyunie nampak cam tak selesa..
Last2 decide check in hotel dulu...
Dan konon2nya, lepas mandi2 n rehat2 jap turun balik kat foyer tu...

-
-
-
-
-
 

Macam chomeyyy sgt tgk lighting2 ni kat lobby

 

Wahhhh...dah bangun dari tido, pas tu dah kenyang makan...
Time for catwalk pulak yer...

 

Ayyunie yg sibuk ke hulu hilir..
Warm up coz dari mula2 sampai asyik duduk dalam stroller jer kan..

 

Sedang si adik bercatwalk sana sini...
Si kakak sedang sibuk layan pc ni...
Perghhh...tolong ibu updated blog ke Aleesya???

 

Dah siap segala urusan check in...
Yeayyyyyyy...masa relax2 dalam bilik lak..
Perghhh...CREDIT to ayah damia coz pandai pilih bilik yg ader umpphhh...
Dah lah room kitaorg betul2 depan signage TIME SQUARE ni..

 

Sekali tgh lepak2 tu, dgr bunyi annoucement...
Tgk2 jam dah kul 2.30pm..
Laaaarrr...rupa2nya sesi cabutan betuah dah start lah...
Yang bestnya tu kami memerhati dari dalam bilik jer...
Coz nampak dgn jelas walaupun manusia tu nampak cam kocik2 jer..
Then sound microfon pun memang jelas kedengaran..

 

Kami siap amik kerusi sofa lagi landing2 sambil tgk GATSBY events ni dari dalam bilik..
Memang dengar sebiji2 lah nama pemenang cabutan bertuah tu...
Ayah damia memang awal2 lagi dah cakap..
Kalau nama kita berdua naik, cepat2 turun bawah gi amik hadiah tu..hahahahaha
Eleh macam ler sempat...
Tapi memang kami tersangat penat....sebab tu kami malas dah nak turun bawah...
Andai kata nama kami naik pun....memang malas nak gi amik...

Suziey - ah ah nama hubby ayu khairuddin....tapi tak perasan lah pulak nama dia naik....atau mungkin khairuddin lain kot...andai kata betul nama yg disebut tu adalah hubby ayu...memang dah tak der rezeki kami tu...huhuhu


Opppsss...ayah damia jadi model baju kejap yer..
Kenangan ni pakai baju GATSBY ni...
Ko ader??? (buat ala2 gaya sharifah shahira cakap)..
Hahahaha....mestilah ader kan kalau gi GATSBY events ni..


Mula2 masuk room...aleesya nampak ni kat ruangan buat coffee maker tu..
Pas tu siap cakap
"Bu...bu...ni apa??"
Sajer ibu bagi alasan ni biskut...tak best....masam..
Nasib baik aleesya tak meroyan minta...
Siap cakap
"ibu..buang..."
(suruh kita buang sebab masam)
Pandai tul org hotel ni yer....saja letak situ nak attrack children...Pas tu kena room charge...


Perghhh...banyak giler toiletries yg disediakan...
Ni stok berapa hari punya ni...
Pas tu the second day, org hotel letak yg baru lak...
Memang tak kedekut lah org hotel ni...


Jarang nampak toiletries cam pic kat atas kan...
Agak2 uols apa benda tu yer...
Jakun jap kitaorg tgk dalam tu...
Mula2 ingat yg female tu dapat ler pad ke, liptick ke, compact powder ke....wakakkaaka.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pas tu tgk jam kul 5pm...semua semut merah GATSBY bersurai...
Kami pun dah  recharge energy balik...
Tapi tak leh tido pun...
Mana nak tido....si kecik 2 org tu tak tido...so layan kan ajer lah mereka berdua tu..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Malam call mama tisya nak tanya road direction ke CHENG HO....alaaaa restoran amy search tu...tapi rupa2nya jauh gak la restoran tu...kat wangsa maju ...last2 pusing punya pusing cari restoran....ayah damia decided bawak gi pekena nasi lemak kat KG BARU...tapi bukan kat area yg gerai2 banyak tu....yg kat tepi jalan besar tu...nama restoran "RESTORAN DULANG"....boleh ler tahan...


Ni hidangan ibu...


menu dinner malam tu..


Ingat ke sedap...tapi macam kurang sedap lak...makan satu jer lah jawabnya...
-
-
-
-
-
-
-
-



Gambar terakhir utk malam tu...
Jalan yg sgt sesak...menghala ke bukit bintang kot diaorg ni...
Al maklum ler...malam minggu...
Mesti sesak jalan kat bandar kan...

P/S: dulu2 sebelum ader aleesya + ayyunie......kalau gi KL, mesti stay kat area bukit bintang.....pernah stay kat CAPITOL HOTEL ngan FEDERAL HOTEL....suka stay kat situ coz malam2 ader life....nanti leh gi makan kat restoran nasi ayam linda onn, nasi ayam hainan, makanan middle east, dan paling best leh gi foot reflexsology dan massage....agak2nya bila lah nak dapat life cam tu lagi yer...tunggu aleesya + ayyunie besar lah kot...
Post a Comment