Friday, April 30, 2010

Rumah Idaman....

Ader sesiapa nak beli rumah???
Rumah kat bawah ni ok tak???


















Perghh...sekarang ni macam2 org design rumah kan...
Agaknya dah boring rumah yg statik kot...
Tu yg design rumah bergerak lak kan...
Yg tak tahan tu siap ader tempat park keta lagi....
Memang canggih manggih lah rumah ni...

RUMAH IDAMAN ANDA PULA BAGAIMANA??
(skema lak ayat)



SEDIKIT FAKTA RUMAH SENDIRI:


1. Beli tahun 2005, 5 bulan lepas kawen...masa tu umur ibu 24 tahun...


2. Rumah ni atas nama ayah damia seorang, bukan nama bersama...


3. Tahun 2007, baru pindah rumah....masa tu peknen kan aleesya 4 bulan ++..


4. Tapi sebelum pindah tu banyak kali gak ugut2 developer coz janji siap 2 tahun ....tapi nak2 dekat 2 tahun tu banyak facilities tak lengakp contohnya elektrik lambat masuk, air lambat masuk, lampu jalan tak der...


5. Antara penduduk yg paling awal pindah...masa pindah tu, hanya 2 org jer yg dah pindah...


6. Rumah tak pindah lagi, tapi dalam tempoh 2 tahun b4 pndah, kebanyakan perabot, lampu, kontraktor dan lain2 yg berkaitan renovate rumah dah siap2 bayar separuh....supaya nanti masa finishing semua tu tak lah rasa bayar gedebuk...


7. Perkara pertama buat lepas dapat kunci, panggil company cleaner services basuh rumah dan panggil org nursery tanam pokok dan buat lanskap..


8. Semua wayaring di rumah ni adalah wayaring tanam....kecuali wayaring astro utk tv dalam bilik, tv family hall dan tv tingkat bawah...


9. Agak2 habis berapa puluh ribu yer kalau pindah masuk rumah baru??? Ermmm...kalau tak habis puluh2 ribu tak sah kan..


10. Rumah ku syurga ku....dari lepas 5 bulan kawen beli, pas tu ngandungkan aleesya 4 bulan pindah, pas tu lahirkan aleesya dan berpantang di rumah sendiri, pas tu lahirkan ayyunie dan berpantang dirumah sendiri, kami rasa sgt bangga dan bahagia di rumah sendiri....Dan ibu percaya itu adalah rezeki anak2..Semoga kita semua dapat mengecapi rumah idamn masing2...
Post a Comment