Tuesday, April 27, 2010

jom jom jom jom jom heboh heboh........


Ahad lepas pagi2 lagi ayah damia dah warning...
Kalau sapa nak gi jom heboh, kul 8.30 pagi dah nak gerak...
Disebabkan ibu ni dah lama tak gi jom heboh...
(last year tak gi coz tunggu hari ayyunie lahir)
Maka dgn semangat berkobar2nya siap2 kan (bibik sebenarnya) Aleesya + Ayyunie..
Aleesya lak memang ibu dah janji nak bawak coz ader promo kat TV3 kan..

Alhamdulillah...jalan tak jam langsung...smooth jer..
Sampai Danga Bay lebih kurang jam 9 pagi...
Tapi yg lemah semangat tu punya lah susah nak cari parking...
Actually ader jer parking..tapi kat jauh nun di belakang...
Ayah damia ni memang gerun sikit nak parking keta kat tempat yg tak der security dan jauh..
Ibu lak memang malas nak menapak...
So tunggu lah dalam keta sampai jumpa tmpt parking yg sesuai...
Kat setengah jam jugak tunggu..

Yg hairan tu kan...
Kul 9.30 pg pun dah ader org habis shopping dan dah nak balik ...
Huhuhu...agak2nya kul berapa lah diaorg ni dtg????
Lepas subuh kot..



Jom Heboh at Danga Bay

Sebelum shopping breakfast dulu..


Chomeyy tak saya...
Saya dah besar sekarang...
Dah 1 tahun..


Ayah damia tgh ajar Aleesya cam mana nak guna garpu dgn betul masa makan roti canai..
 

Dapat belon free masa kat booth Jus Tok Guru..
Amik belon jer...belinya tak..


Satu2nya gambar ibu yg ader..
Tak kosa nak berposing...
Panas ...
Tapi gigih gak bawak kamera gedabak tu..


Ni dah nak balik dah ni...
Rehat jap sementara ibu pi cuci2 mata..


Hahaha....tgk ler ayah damia tu..
Sweating.....
Mula2 tu ayah damia yg bawak barang sambil tolak stroller Aleesya..
Sekali tu surrender cakap tak larat nak bawak brg2 tu..
Last2 ibu yg bawak semua barang2 ke tempat keta..
Ayah damia dukung ayyunie..
Rasa cam nak pengsan bawak barang2 tu..


Jauh weii menapak..
(tapi kalau nak kira ader org lagi berkali2 jauh)
Last2 ayah damia letak dalam stroller dua2..
Tak tahan panas dan berat lah tu....ekekeke..
Ibu lak terkumat kamit bawak barang2 tu...
Berat weii walaupun nampak cam tak beli apa sgt..
Tapi 2 thumbs lah bagi kat both damia ni...
Memang tak meragam dan merengek langsung...
Ralit jer tgk org lalu lalang..



Hasil rembatan kami kat Jom Heboh tu...
Berbaloi2 lah jugak coz harga jauh lebih murah daripada harga pasaran...
Tapi satu jer regret sebenarnya...tujuan utama kami nak pi sini nak borong MAMYPOKO...
Coz 2 tahun lepas memang kami borong habis2san lah MAMYPOKO utk Aleesya..
Siap dapat macam2 gift lagi...

Apa yg kami beli yer??

Post a Comment