Friday, April 9, 2010

::Hari ni lunch at Persada Johor::

Hari ni ayah damia ajak gi lunch kat Persada Johor......
Baru jer balik ni..budak2 dah tido, sempat lah update...
Saja ubah angin...kebetulan lak ibu tak keje pagi ari ni..
Tu yg boleh merayap sampai ke sini...

Sampai kat Persada...tgk ramai pengawal keselamatan tgh bertugas...
Rupa2nya ader HOME FAIR...
ermmm...tak gi pun...coz memang gi semata2 nak lunch jer...

Then kami pun lunch kat Restoran Selasih ni..
Sebelah jer ngan Persada Johor ni...
Tapi actually kalau ikut resit pembayaran, Restoran ni hakmilik Puteri Pasific Hotel...

Masa mula2 masuk ni, ramai lah jugak org tgh lunch...
Walaupun jam baru menunjukkan jam 11.30 pagi...
May be makan awal nak gi solat jumaat kot..
Tapi kebanyakanya macam pelancong atau delegasi jer...

Jom lah tgk gambar yg disnap oleh camera HP cam ayam ibu ni...
Segan weiii nak keluar camera nikon compact tu...
Dah lah yg makan kat situ majoriti pakai Baju kot..
Nanti dia kata kitaorg ni jakun lak.....ekekekeke..
Ni pun snap curi2 masa guess yg makan kat meja sebelah kitaorg ni blah....


Ibu sorang jer makan nasi ni...kongsi ngan aleesya...ayah damia tak nak makan lagi....
Katanya nak makan kat tempat baekkkkkk punya lepas ni...
Nama nasi ni nasi padang ..
3 org kat depan tu org jepun.....tgk diaorg pun makan nasi padang ni...


Aleesya yg semakin pandai berposing....
Nak dijadikan citer....kitaorg pilihlah meja makan yg stail duduk kat Sofa tu...
Ayah damia jer duduk kat kerusi ni...
Pas tu leh lak Aleesya buat kuak lentang kat sofa tu...sambil ckp..
"ayah, after this swimming yer........baby2...baby nak swimming tak?"
Hahahah lawak tul...asalkan makan kat hotel jer..mesti dia cakap swimming...

 

Ayyunie lak mulut tak habis2 asyik cakap
"nakkkkk...nakkkk...nakkkk"
Bila kita bagi tak nak pun...saja gatal mulut nak cakap kot..

 

Kat setiap meja mesti ader benda ni...
So sapa2 yg minat Faizal Tahir tu, leh ler pergi...
Ibu tak minat Faizal Tahir....huhuhuhu

 

Dah lama tak makan dessert ni...
Memang best walaupun sekadar pengat/bubur pisang...
Bukan aleesya + ayyunie yg makan yer..
Ibu yg habiskan semua...

 

Ni lah hobi aleesya kalau makan kat tmpt yg ader sediakan sachet gula dan cream tu...
Kalau kat rumah lak suka main sachet nescafe 3 in 1 tu..
Tapi at least ok lah...dia main secara berhemah...langsung tak comot atau bersepah..
Kalau setakat sikit2 tumpah tu biasalah budak2kan...

 

Setiap gelas minuman weols mesti ader "pengacau air" yg ader label persada johor..

 

Sesi gurau senda ayah damia dan ayyunie....

 

Ibu pun nak lah enterframe jugak kan..
-
-
-
-
-
-
-
-
Dah habis makan...weols pun ke Restoran Pokok Ceri pulak....betul2 depan restoran yg kami makan tadi...
Nak tahu kenapa ayah damia tak makan tadi???
Coz dia dah kempunan nak makan kat restoran ni lah...
Restoran ni memang betul2 bawah pokok ceri....banyak tul pokok ceri kat situ...
Yg specialnya Restoran ni ialah dia sediakan makanan pantai timur, khususnya Negeri Kelantan...
Ayah damia memang suka gilerrr makan kat sini...buka 24 hours yer walaupun nampak cam gerai biasa jer..
Tapi ayah damia tapau jer lah....coz nak kejar gi solat jumaat lak...


 

Ibu kalau makan kat sini memang tak sah kalau tak makan ulam2 ni semua..teruama terung pipit tu..
(ibu pencinta ulam-ulaman)

 

Singgang Daging...panas2 lagi ni...
Ayah damia tapau yg ni lah tadi...

 

Budu dan sambal belacan pun haruslah ader kan...
Kata makanan pantai timur...
You all makan ke budu?????

 

Kuih muih pun semuanya kuih2 kelantan...
Sempatlah ibu beli kuih pulut bakar tadi...
Ingat nak beli pulut inti...tak der lah pulak...

 

Pelbagai jenis lauk pauk


Ni masa dalam keta...sempat snap Restoran yg kami makan kat persada johor tu..

 

Dah balik tu baru ler perasan yg kami dapat 4 keping voucher...
Weols pun tak perasan yg dia bagi voucher tu...almaklum ler..resit sama besar ngan voucher ni...
Nasib baik tak buang...

Komen makan kat sini.....harga air mahal sgt...
Makanan kami amik yg promotion punya..so berbaloi lah sikit...may be sebab ni restoran hotel kot..
Walaupun nampaknya kebanyakan customer macam bukanlah guess hotel..



Pelajaran hari ini: TAK SANGKA LANGSUNG UPLOAD PICS FROM HP LAGI CEPAT GILERRR BABAS DRP UPLOAD PICS FROM CAMERA BIASA DAN DSLR....BARU JER NAK BROWSE GAMBAR LAIN UTK UPLOAD...GAMBAR YG KITA UPLOAD SEBELUM TU DAH KELUAR...PERGGHHHHH TAK SAMPAI 5 SECONDS PUN....
Post a Comment