Thursday, April 22, 2010

Water Cruise & Laser Show

Sebenarnya tujuan utama nak naik Water Cruise ni terpengaruh tgk citer SEMERAH CINTA STILETTO tu..masa tgk movie tu, siap cakap kat ayah damia yg 1 day nanti nak bawak aleesya + ayyunie naik water cruise ni....kebetulan lak rumah rakan blogger yg kami pergi tadi pun dah dekat2 area balakong....so memang wajib lah singgah sini kan...

So enjoy the pics..

 

Masa ni ader org yg duduk tepi ayah damia volunteer nak snaps2 pics kami...
Tapi kesian gak tgk dia, terkial2 nak guna DSLR tu...
Coz kami tak guna yg "life view' tu....
Tapi ok ler ...sekurang2nya ader gak kenangan kami 1 family atas cruise ni kan..

 

Ok...cruise dah nak start jalan dah...Ready...

 

Fuhhh...suka tul aleesya + ayyunie naik water cruise ni...
Angin sepoi2 membuatkan kami terasa lebih sejuk dan nyaman...
Waktu kami naik cruise ni jam 7 pm..

 

We were enjoyed the lush greenery and the lake

 

Berhenti kat checkpoint pertama...
Bagi ikan2 makan dan sesi beramah mesra dgn 2 ekor angsa tu..

 

Cruise di hadapan kami..

 

Cantikan pemandangan  Mines Resort ni..

 

Dato' Syeikh Fadhil punya private boat..
Siap ader banglo yg bernilai 25 billion lagi kat depan lake ni..
Rumah just for holiday jer...

Kat area sini gak ader private resort kepunyaan Owner Mines ni..
Perghhh...besar giler...tapi sayang besar2 pun bukannya duduk pun...
Sekadar buat rumah holiday jer..

 

OTW nak masuk Mines Shopping Center..

 

The Mines Wonderland fantasy light show at the edge of the lake.

 

Dah lepas naik cruise...kami jalan2 ke Mines Worderland lak...
Saja2 amik gambar kat entrance tu dgn parrot ni...
Dalam Mines Wonderland ni banyak benda yg kita boleh lihat...
Contohnya mini zoo, Ride and Fun dan macam2 lagi lah..
Kami tak pergi sini....cuma lalu entrance amik gambar jer..

 

Hahahaha...lawak tul Aleesya ni...
Takut giler ngan parrot ni..
Ayyunie??? Tak takut langsung...
Lagi dia nak sentuh adalah...

 

Owhhh maaf lah yer...
Quality gambar kurang memuaskan memandangkan kami tak der speedlite...
Mines Musical Fountain that dances in tandem with the music and lights at the background

 

Macam2 irama ader air ni dok dancing2 ..
Pas tu ader laser show lak...

 

Sangat seronok ok...walaupun penat dan kepenatan...tapi boleh ler...
Asalkan budak2 happy.
Ayyunie siap clap2 tangan lagi...
Perasan tak sekarang ni ramai betul org arab kat malaysia ni...
Dah la every weekdays ibu ajar foreigner arab punya kelas...
Gi jalan2 pun jumpa gak ngan org arab ni..

 

Aleesya siap ikut2 dancing gak...


p/s: Memang penat giler lah....dah lah masa tgh tgk laser show tu, ayyunie poo poo....
Hohohoh...terus terbantut idea nak makan kat the mines tu..
Last2 tapau jer lah Nandos 2 Set...
Ermmm..kalau bawak bibik dah lama dah suruh dia pi toilet basuhkan ayyunie tu..
Punyalah malas kan ibu dia ni...muahahahahah..





Post a Comment