Thursday, April 22, 2010

Akhirnya bertemu jua kita yer - rakan blogger


Sabtu lepas sempatlah kami terjah ke salah sorang rumah rakan blogger ni....
Actually memang dah lama nak jumpa rakan blogger ni...
Coz nak sgt jumpa newborn dia...
Masa gi KL bulan Feb ari tu...ingat nak singgah dah rumah dia..
Tapi masa tu dia berpantang kat kg dia, perak...
Dan alhamdulillah...kali ni bertemu jua kami akhirnya...

Mesti tertanya2 kan sapa...
Ni lah tuan empunya badan...alyyani..
FYI, ibu memang dah ader no phone alyyani..
Coz dia pernah beli baju kebaya kanak2 masa Raya tahun lepas..
So, senang lah kami berhubung...
Lepas alyyani bagi alamat penuh rumah dia, ayah damia pun set dalam Garmin...
Dan perjalanan kami ke rumahnya sgt lah smooth tanpa berlaku apa2 kesesatan...
Credit to Garmin



Kami punya persamaan...dua2 anak kami gigirls..
Dan beza kedua2 anak kami pun sama...
Maksudnya masa yg sulung umur 8 bulan, dalam perut dah ader embryo 
(cewahhhh...guna istilah sains lak)
psttt...cuba ler tgk aleesya posing..



alyyani ni sgt lah peramah...
Sebagaimana tgk cara dia komen dalam blog...
Macam tu lah jugak cara dia in person...
Memang jenis selamba dan friendly lah...
Senang dan best borak2 ngan alyyani ni...

 

Suami2 pun macam dah faham pabila isteri ni seorg blogger...
Tak yah suruh keluarkan kamera...
Diaorg sendiri yg akak keluarkan kamera dan snap2 mana yg patut...
Dan yg best tu...leh ler kaum2 suami enterframe gak kan..

 

Dah siap bergambar ngan anak2 dan suami...
Masa utk posing single2 lak..
Perasan konon2nya ..padahal anak2 dok terbeliak dan sengih2 tgk mama ngan ibu masing2 posing...
Tapi bila lagi nak bergambar cam ni kan..

 

Ni dari pandangan hadapan lak yer...
Muahahahah...macam2 sudut ader amik gambar ni...
Nasib baik ler suami masing2 sporting kan...
Tapi serious lah alyya...
Memang best giler dapat jumpa alyya satu family...

 

Kiddies photo session pun mestilah ader kan...
Alessya yg over posing...Nia yang takut2 nak posing, dan Ayyunie yg cekci..
(nasib baik ler kecik lagi...cuba kalau dah besar, confirm malunya)

 

The princesess

 

The newborn..
Rihana Adelia...
Sgt comeyy dan lembut jer muka dia...
Boleh lak time kitaorg nak balik dan sesi photo2 shoot tu Adel tido..
Semoga Adel membesar tanpa banyak ragam dan masalah..

 

Sebelum balik sempat tuan rumah bagi ang pow...
Tima kasih aunty alyya...

 

Owhhh pandainya Aleesya...
Sebelum balik siap kiss kiss baby lagi...
Actually masa mula2 sampai tu aleesya dah excited panggil "baby..baby..." kat newborn tu...

Alyya....nanti jangan lupa buat kunjungan balas yer..
Sangat seronok dapat jumpa dan borak2 ngan alyya...
Memang kalau setakat 2-3 jam tu tak terasa lah...
Banyak tips dan pengalaman yg boleh kita kongsi samakan..

Kalau sapa2 nak berkenalan ngan alyyani..sila2 lah jgk blog dia...dan alyya pun ader gak buat N3 pasal kami terjah rumahnya tu...


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Sebelum weols sampai rumah alyya ni..sempat lagi weols singgah kat JJ Equine Park ni...
Sekangkang kera jer drp rumah alyyani ni...
Singgah JJ cari makan jap....biar tenang dan kenyang budak2 berdua ni..
Nanti tak lah diaorg sibuk kacau ibu nak bergosipping ngan aunty alyya..

 

Ayyunie ni memang berani sikit...lain ngan aleesya...
Memang pantang suruh dia berjalan...mula lah ke hulu ke hilir..
Jadi supervisor...


 

Saja bagi Aleesya naik benda ni....actually dah selalu naik benda ni kat area rumah ibu...
Tapi keta yg selalu naik tu chomeyy dan cute jer..
Tapi yg ni besar gedabak coz ini jer lah satu2nya keta yg remote dia leh org control...
Keta2 lain semua kena budak tu sendiri yg tekan pedal tu..


 

Posing dulu...
(kat sebelah tu, fish spa...alaaa...yg org rendam kaki dalam air, pastu ader ikan2 kecik datang gigit kita..perghhhh open yerk...kalau ibu segan weiii )


p/s: pas balik dari sini, kami naik cruise lak...tungguuuuuu...

Post a Comment