Saturday, October 2, 2010

Walaupun tak der seorang pun yang teka dengan tepat, tapi pemenangnya tetap ada..

Ingat lagi tak Jom teka perfume tu???
Semua sekali ader 56 tekaan....
Tapikan....tapikan...tak der sorang pun yg betul lorrrrr...
Aishhhh...ni perfume tu yg tak glamour atau perfume tu memang ekslusif????
Sampaikan ibu + ayah damia sendiri pun baru tau kewujudan perfume yg direquest oleh adik ayah damia ni..

Ok lah jom kita tgk apa jawapannya...

Ni brand dia: Paco Rabbane



Paco Rabanne - Black XS For Him Fragrance

Colour: Black
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Btw meh sini ibu nak citer sikit pengalaman beli paco rabbane ni...
Actually sebab adik ayah damia yg kahwin kan....so kakak2 + abang2 dah sepakat nak sponsor sorang satu barang2 atas par....mula2 sekali ayah damia nak sponsor set pakaian kemeja ngan seluar....boleh pulak dengan pujuk rayu adik ayah damia yg manis tu suruh ayah damia sponsor perfume....

Maka 2-3 minggu b4 balik raya tu, weols pun huntinglah kat Shopping complex perfume ni...mula2 ayah damia sebut "tobacco" tau (masa tu weols pun dah lupa nama sebenar perfume yg direquest)...tapi rata2 promoter cakap "tobacco" tak der....so weols ingat perfume ni mesti tak der brand kan..

At last, 1 week b4 balik raya...weols try lah hunting kat METROJAYA sambil2 nak cari flower girl punya gaun....tanya promoter tu...dia kata "tobacco" tak der...tapi "paco rabbane" ader....try lah call adik ayah damia sekali lagi confirmkan...memang sah itulah yg dicari...pastu tgk set perfume tu....GULP!!!!! satu set RM400 - rm500++...depends pada set apa yg kita nak....oooooo...bukan main lagi adik ayah damia yer...request yg mahal2 ajer ngan weols....pastu weols pun balik dulu lah since macam terkejut bangat ngan harga set tu..
(ni kes perfume sendiri pun kalau beli mahal2 pakai sampai 2-3 tahun...hehehe...sayang weiii...kalau setakat pakai hari2 gi keje ngan shopping tu guna body shop jer..)

Nak dijadikan cerita mungkin rezeki kami, haritu jugak ayah damia dapat sms dari kawannya yg berbunyi
"perfume original murah2....dapat harga promoter...adik I keje kat Isetan Lot 10"
Pergghhhh...macam tau2 jer erkkk weols memang tengah hunting perfume paco rabbane tu...
Ayah damia pun try lah call kawan dia tu....then bincang2 dapatlah harga promoter....
Haritu jugak delivery sampai tau....hehe...rezeki betull...
Tidaklah kami spend sampai RM 400 utk set perfume tu...
Alhamdulillah....dapat gak adik ayah damia perfume utk bakal suami tersayang masa tu..


Ni lar rupa perfume yg telah diletak dalam sangakar hantaran...
Tak beli set pun....cuma beli perfume semata2...
Tapi kotak sampai 2 lapis youuuu...
Hahahahha....KEDEKUT tul kan...


Ni lar rupa Paco Rabbane Black XS punya series...
Yg the latest Million punya series....macam gambar kat bawah ni..



Punya lah panjang citer erkkk....
Ok lah berbalik pada tajuk entry tadi...
walaupun tak der yg teka betul..
Tapi ibu ngan rela hati tetap akan bagi duit raya tu...

Pemenang berdasarkan jumlah tekaan yg diberi oleh org yg sama.....

Mama tisya - 24 cubaan
Bionic Woman - 17 cubaan
Irwani - 10 cubaan
mama rifqy, mama zharfan, nana, adyshariz, ibu ayu - 1 cubaan
haszuraidah - tidak dikira sebab dah lebih kul 10 malam..

Jadi RM10 akan dibank in dalam akaum MAMA TISYA.....TAHNIAH..
Rezeki tak disangka2 kan...
Erynnn, nanti inbox ayu no akaun maybank yer....dalam FB...ayu malas nak check2 email ni..sebab ader 7000 email tak terbaca....ekekeke...

p/s: Setakat ni ibu pernah dapat perfume yg paling mahal ialah brand estee laudeer..ayah damia beli kat I setan Lot 10 gak...sebelum wujudnya aleesya lagi tau......tu pun guna sikit2...time special ocassion jer...giler jimatkan...dah habis dah pun....kena request yg baru lah ni...hehe

Post a Comment