Wednesday, October 20, 2010

Birthday Party Aleesya @ KFC Kajang 1

Sebelum tu, nak cakap awal2 ni...kepada kawan2 semua, don't hard feeling yer....sebab takut nanti ader yang tertanya2 "kenapa aku tak dijemput ke birthday party aleesya ni"...actually birthday party ni hanya disambut dengan family terchenta sahaja....hanya family sahaja...langsung tak der orang luar pun...itulah KELAINAN TERCIPTA....sebab dah 2 tahun aleesya celebrated birthday dia dengan orang luar...so ni first time exclusive sambut ngan family...kebetulan pulak haritu family dari kelantan semua berkumpul di Bangi, so that's why tahun ni decided sambut kat KL je lah....KELAINAN ke2 pulak sebab ni first time sambut kat Restoran Fast Food...2 tahun sebelum ni celebrated kat rumah....jadi rasanya 3rd birthday aleesya ni memang lain sikit dari tahun2 sebelumnya..


Tepat jam 6 petang, weols sampai KFC Kajang 1....birthday party disambut kat tingkat atas...memang satu hall utk first floor tu adalah utk celebrate birthday party aleesya....decoration just nice lah....penuh ngan belon2....


Sementara tunggu semua makanan sampai...birthday girl main2 dulu ngan cousin2 dia....Bukan main seronok lagi birthday girl....budak2 lain pun tanpa segan silu amik jer mainan yg telah disediakan ole KFC tu..actually rasanya memang berbaloi buat kat KFC kalau budak2 dah pandai main kan...



Candid from birthday girl...sibuk tengah main gegelung tu...(ke org panggil apa erkk??)


Oh..ini adik birthday girl...(macam lah uols tak kenal kan)...cuma satu jer nak cakap pabila ibu tgk gambar ni...ayyunie dah nampak makin AYU lah...hehe


Ayyunie pun tak nak lepaskan peluang bermain bersama..


Ayah damia yg sibuk entertaint tetamu sebelum majlis bermula....walaupun yang datang tu aderlah family terdekat....tetapi mereka tetap tetamu untuk majlis aleesya ni....woww weee....penuh warna warni kan...


Aleesya dengan her cousin, Amni....muka amni tu masih penuh ngan make up lagi...sebab baru balik dari buat konsert kat Tadika dia...tu yg nampak mata galak sikit tu...hehe


Untung sambut kat KFC ni....kita dah tak payah sediakan goodies...sebab KFC dah sediakan semuanya...
Macam2 hadiah dan goodies budak2 ni dapat...



Barbie Cake yang ditempah khas utk birthday girl...
Simboliknya??? Anak ibu dah maikn besar dan cantik (weeee...puji anak sendiri lah kan)...lepas ni banyak aktiviti dan kelas yang aleesya perlu explore lagi...


Barbie Cake dari pandangan atas..


Cake yang disediakan oleh pihak KFC....cantikkan warna dia...sangat menyerlah..

Yang kat bawah ni main menu utk para tetamu...alah..menu apa lagi yg ader kat KFC kan...menu yg macam biasa uols tengok lah....










Chicky meal ni pulak khas utk kanak2...sebab dalam tu dah siap ader permainan...so budak2 takkan berebut..


Ok....Majlis dah nak bermula..
Host yg entertaint weols haritu aderlah abang Asyrol...
Ni host tu tengah nyalakan lilin pada keduadua cake tu..


Nyanyi lagu "Selamat Hari Jadi"
Actually birthday girl sangat lah sporting bagi komitmen..




Cousin2 aleesya pulak segan nak tepuk2 tangan...Nyanyi pun slow2 jer..nasib baik ader music yang kuat mengiringi nyanyian "Selamat Hari Jadi"   tu...


Yeayyy...Aleesya dah pandai tiup lilin....bukan 3 dia kena tiup...tapi 6 batang lilin yang kena tiup...



Pun dah pandai potong cake jugak...


Yang tak tahan tu, posing tetap posing walaupun di depan orang ramai...
Good Komitmen Aleesya bagi...Ramai puji Aleesya badan lembut dan mesra kamera...weee..


p/s: sambung next entry....

p/s: Gaun Aleesya tu aderlah hadiah contest yer...first time pakai tu..b4 ni kalau yg uols nampak aleesya pakai gaun tu aderlah untuk amik gambar semata2 yer...nak tunjuk kat penganjur yg hadiah dia dah sampai............ayyunie pun gaun menang contest jugak tu...first time pakai gak....



22 comments:

liyanadiabu said...

sedapnyer..teringin nak makan lah pulak...kn tggu hb blk keje nie..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

happy birthday aleesya
dah makin besar
makin ayu dan yg pasti...makin terror bab perposing

takpelah ayu
walaupun hanya sekadar ahli keluarga..tetap nampak meriah and penting di sambung dgn mereka2 yang penting dalam kehidupan kita...

BIONIC WOMEN said...

sangat suka gambar no2..aleesya nampak sangat ayu, dan cantik..

gambar ayunnie tu memang sebijik ibu dia...memang muka ibu ler ayunie ni..

meriah sangat tengok birthday aleesya

yantie said...

happy belated besday aleesya... cantik dia...heheee
kak, kalau nak sambut besday kat kfc tu kena booking dulu erk? cake tu kite request ke ape... meriah gak erk...hihiii

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah meriah gitu....mana lagik gambo nak nengok

mamalieyna said...

Aleesya baru 3 tahun eh..nmpk cam dh skolah tadika...bagus la dia! sporting! ^_^

Meriah majlis!

mama tisya said...

wt kt fastfood utk family members mmg ok sesgt..tisya dlu wt kt pizza hut so smua disediakan mcm goodies kek smua tu la..cuma kalo wt kt fastfood jmpt rmi kwn2 takut limited space je kn..better kt umh mcm ayu wt b4 ni

cantik deco kek dr kfc..slalu yg kita tgk simple je...maskot kfc chicky tkde dtg ke?

mummy_ayu said...

sgt meriah...ayu pun pernah buat buzzday party kat kfc for Ian...3rd b'day & Iris 1st b'day...
sgt seronok....

MrS. F!zA said...

yehhaa besday gurl mmg mkin ayu n sweet.. besar nti rmai pminat ni..

siap bg pose cm org besar tu.. gud gurl la..

qis sahara said...

suka tengok ayuni and aleesya...~

maslinamansor said...

suka tengok gambar ayyunie pegang belon... memang ayu + sweet!!!

zura@iwan said...

so cute aleesya.....

meriah2 wpon dgn family kan....

Nana said...

wah meriahnye....teringin juga nak buat bday party damia khas utk ahlir kelurga sahaja..ye la adik badik ada 10 orang masuk anak2 buah kan ke ramai tu hehehe
ye la cantik sgt kek kfc bagi tu aritu kwn kita wat sebeday ank dia kek ala2 kadar je dia kasi

h4ni3 said...

happy 3rd birthday aleesya!!

Akma Azlin said...

Salam. BW.wah! I pun nak buat birthday party for my daughter lah nanti!

mama rifQy said...

chantik la aleesya nih kak ayu!geram sungguh na tengokkk!!

ayyuniee..nampak pendiam.baik.ayu jeee

Mama Zharfan said...

epi besday aleesya!! cake tu sgt cute!! dress yg dpt hasil contest pun sgt lawa :)

memang best buat bday party kat KFC :) my zharfan thn 2008 buat kat KFC wangsa maju..bday next year dia request nak buat kat KFC lagi...me ingat nak ajak2 kwn2 blogger plak..aleesya+ayunie memang dlm list jemputan yer :) may 2011--lmbt lagi hehehe

[-suziey-] said...

waaaaa besar btl family ayu..mane gbr familynya?

aah la menyerlah kek kfc tu..hiks...

cantik la rambut aleesya dh pnjang smpai pinggang..so sweet..mmg dh beso dh ayu..muka dia pn matured jek..

Sha@Mama Tina said...

Wa..sudah besar anak ibu ye.. cantiknya cake barbie dia..mesti sedap kan!

Ummi Eisya said...

mmg senang wat kat fast food mcm tu..semua diorg watkan..tak perlu susahkan..hepi besday ye aleesya..mmg makin comel dan pandai beraksi depan kamera..tak lama lagi mesti ayunie pun ikut sama..bagus tul anak2 ibu ayu ni..

alyyani said...

tunggu cerita part 2 lak. :)

glowing party house said...

now kat kajang bangi putrajaya dah ada party shop segala jenis barang party ada. Helium balloons, foil balloons ikut theme party, party packs, party banner, costumes!

17g jln reko sentral 1, reko sentral kajang (sederet econsave bangi)

Www.facebook.com/glowingpartyhouse

q tq