Wednesday, October 20, 2010

Birthday Party Aleesya @ KFC Kajang 1

Sebelum tu, nak cakap awal2 ni...kepada kawan2 semua, don't hard feeling yer....sebab takut nanti ader yang tertanya2 "kenapa aku tak dijemput ke birthday party aleesya ni"...actually birthday party ni hanya disambut dengan family terchenta sahaja....hanya family sahaja...langsung tak der orang luar pun...itulah KELAINAN TERCIPTA....sebab dah 2 tahun aleesya celebrated birthday dia dengan orang luar...so ni first time exclusive sambut ngan family...kebetulan pulak haritu family dari kelantan semua berkumpul di Bangi, so that's why tahun ni decided sambut kat KL je lah....KELAINAN ke2 pulak sebab ni first time sambut kat Restoran Fast Food...2 tahun sebelum ni celebrated kat rumah....jadi rasanya 3rd birthday aleesya ni memang lain sikit dari tahun2 sebelumnya..


Tepat jam 6 petang, weols sampai KFC Kajang 1....birthday party disambut kat tingkat atas...memang satu hall utk first floor tu adalah utk celebrate birthday party aleesya....decoration just nice lah....penuh ngan belon2....


Sementara tunggu semua makanan sampai...birthday girl main2 dulu ngan cousin2 dia....Bukan main seronok lagi birthday girl....budak2 lain pun tanpa segan silu amik jer mainan yg telah disediakan ole KFC tu..actually rasanya memang berbaloi buat kat KFC kalau budak2 dah pandai main kan...



Candid from birthday girl...sibuk tengah main gegelung tu...(ke org panggil apa erkk??)


Oh..ini adik birthday girl...(macam lah uols tak kenal kan)...cuma satu jer nak cakap pabila ibu tgk gambar ni...ayyunie dah nampak makin AYU lah...hehe


Ayyunie pun tak nak lepaskan peluang bermain bersama..


Ayah damia yg sibuk entertaint tetamu sebelum majlis bermula....walaupun yang datang tu aderlah family terdekat....tetapi mereka tetap tetamu untuk majlis aleesya ni....woww weee....penuh warna warni kan...


Aleesya dengan her cousin, Amni....muka amni tu masih penuh ngan make up lagi...sebab baru balik dari buat konsert kat Tadika dia...tu yg nampak mata galak sikit tu...hehe


Untung sambut kat KFC ni....kita dah tak payah sediakan goodies...sebab KFC dah sediakan semuanya...
Macam2 hadiah dan goodies budak2 ni dapat...



Barbie Cake yang ditempah khas utk birthday girl...
Simboliknya??? Anak ibu dah maikn besar dan cantik (weeee...puji anak sendiri lah kan)...lepas ni banyak aktiviti dan kelas yang aleesya perlu explore lagi...


Barbie Cake dari pandangan atas..


Cake yang disediakan oleh pihak KFC....cantikkan warna dia...sangat menyerlah..

Yang kat bawah ni main menu utk para tetamu...alah..menu apa lagi yg ader kat KFC kan...menu yg macam biasa uols tengok lah....










Chicky meal ni pulak khas utk kanak2...sebab dalam tu dah siap ader permainan...so budak2 takkan berebut..


Ok....Majlis dah nak bermula..
Host yg entertaint weols haritu aderlah abang Asyrol...
Ni host tu tengah nyalakan lilin pada keduadua cake tu..


Nyanyi lagu "Selamat Hari Jadi"
Actually birthday girl sangat lah sporting bagi komitmen..




Cousin2 aleesya pulak segan nak tepuk2 tangan...Nyanyi pun slow2 jer..nasib baik ader music yang kuat mengiringi nyanyian "Selamat Hari Jadi"   tu...


Yeayyy...Aleesya dah pandai tiup lilin....bukan 3 dia kena tiup...tapi 6 batang lilin yang kena tiup...



Pun dah pandai potong cake jugak...


Yang tak tahan tu, posing tetap posing walaupun di depan orang ramai...
Good Komitmen Aleesya bagi...Ramai puji Aleesya badan lembut dan mesra kamera...weee..


p/s: sambung next entry....

p/s: Gaun Aleesya tu aderlah hadiah contest yer...first time pakai tu..b4 ni kalau yg uols nampak aleesya pakai gaun tu aderlah untuk amik gambar semata2 yer...nak tunjuk kat penganjur yg hadiah dia dah sampai............ayyunie pun gaun menang contest jugak tu...first time pakai gak....



Post a Comment