Monday, October 18, 2010

Tiket genting dah bagi hadiah kat org lah...huhu


Tadi singgah baca entry ni kat blog fiza...
Alahai baru teringat yang tiket genting yg ibu beli ngan mama tisya tu dah tak der lah..
Sebabnya ibu dah hadiahkan tiket genting tu kat adik ayah damia yg baru kawen tu...
Masa tu urgent sangat....dah tak tau nak bagi hadiah apa...tengok2 dalam keta ader lagi sampul pos ekspress yang mama tisya sent kat ibu...so kiranya bagi hadiah honeymoon diaorg lah tu...walaupun sebenanrnya awal2 lagi pengantin dah tempah pakej honeymoon kat langkawi.....
So, kepada sesiapa yg beli tiket tu contohnya fiza, anje, farra dhelina dan sapa lagi erk??
Harap maklum yer....tapi kalau tak der tiket tu pun still boleh gi gather2 lagi kat genting tu kan...cuma ongkosnya lebih lah sikit..hehe


Copy gambar dari blog fiza ni...hehe


p/s: Tadi baca blog nana, pasal tiket AA yg RM1 tu...huhu..sangat jeles ok...sebabnya kenapa setiap kali ibu pilih tarikh yg ibu nak, tak der deee yg harga tiket RM1....semuanya ratus2...ke ibu yang tak pandai cari???? atau memang kena cari satu2?? atau ader cara lain nak cari??? ke penerbangan dalam malaysia jer yang RM1??? 

p/s:Ingat tak hari tu ader promotion RM0....last2 beli gak tiket walaupun harga ratus2....tapi org lain memang leh dapat RM0 lah....boleh tunjuk ajar tak??? atau sebenarnya tak leh pilih tarikh weekends atau public holiday???


UPDATED: Baru baca komen mama tisya ngan nana pasal tiket RM1 tu.....ekekeke..lawok lah demo ni....kalu banyok pitih pun, doh ado hok muroh, nok jugok rembat hok muroh....kalau nok mahal...dok naik dok AA ni....naik MAS lah jawabnya...kita kenalah jimat berbelanja kan....hahaha 

14 comments:

zura@iwan said...

owhhh sy tiket beli kt mamatisya maseh ada...cuma x tau nk gi bila je lg ni..hikss

BIONIC WOMEN said...

terasa jeles lah plak sume org citer tentang tiket genting nih...nak jugakkkk....
(eily beringat skit..nak merewang merended guane, mak mertua ngko tu nak letak maner???)
sian ngko eily....bilalah boleh berjalan2 cari tenang..
HUHU..sowi kak ayu,,terlebih sudah komen ini..hahaha

MrS. F!zA said...

wah buat hadiah pengantin ye.. hehehe

kita pon xdpt tiket murah sbb weekday je..naman mna blh cuti...cuti skolah tiket mahal..huhuhu

Mama Zharfan said...

rasanya promo RM1 tu utk msia destination ajer, and utk weekday ajer..kalau weekend or public holiday memang yilek :)

ibuayu said...

ibuayu pun selalu cuba nasib tapi tak pernah dapat Rm 1 tu...

mama tisya said...

tkpe ayu bg adiah kt pengantin,nanti ada promo voucher murah leh bli lg:) kalo nk booking yg tiket AA yg rm0.00 fares tu bkn senang,nk2 plak rmi2 yg dk berebut2...date tu kalo nk dpt murah mmg bkn pilih vken2public holiday:-p

btul ler AA tau, ayu kayo tu psl tk dpt tiket murah sgt...ehhehehe

Ummi Eisya said...

ada sebab nape tak dapat tu..dia suh bagi kat orang lain..heheee..

Gieyana said...

kalau guna vcher nie sure murah kan..ku br turun dr sn jer..mmg mahei! but since mmg tingin nk pegi..blasah jer janji hajat tercapai!hahahaha

alyyani said...

oh, ada org tiket naik genting eh. murah eh? menarek2. lama betul tak naik genting.

air asia nye promotion tak penah try ambush lagi. 1 day nak gak try kot2 kena kan fare RM1 tu. heheh..

*∽ IZAN ∽* said...

isk tak perasan plak ada promo cam nih..! kena usha gak nihh!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tahniah aleesya menang contest MamaLieyna...so sweet je dia potong sayur...kita tak pi lagi genting...bulan januari tahun depan baru pi..hubby tak de cuti

Farra Dhelina said...

emm tk pnh pon cuba..

Nana said...

hehehe kita penah bli voucher tu mmg berbaloi2 pegi time weekday dapat la otel free tu
heheh pasal tiket singgit tu kan...kita mmg book awal2 ari 1st promo tu kuar pastu amek ari jumaat-ahad travelnye
kalau book lambat2 sure time weken dh abes dah promo singgit tu

e.l.i.z.@ said...

larr ado promo AA ek..oloh x amik tahu pum huhuhuh..tggu cuti sem ujung bule 11 la baru buleh nk amik tahu :P