Tuesday, October 5, 2010

Sapa kata MAGIKA best memang tak der taste!!!

Ya!!!!!
Itulah ayat pertama yang ibu DENGAR masa ibu + ayah damia keluar MBO cinema malam ahad lepas..
Sekumpulan penonton muda keluar2 jer pintu cinema tu..terus cakap
"ntah sapa lah cakap MAGIKA best, memang tak der taste langsung"..
Huhuhu....lain org lain persepsinya kan..


Serius bagi diri ibu + ayah damia sendiri...
Masa mula2 weols tgk kat screen play yg MAGIKA ni aderlah Filem Muzikal..
Terus terbayang2 citer Hotel Mania yg tak berapa berkenan dihati kami tu...huhu..

Pada mulanya memang weols senyum2 simpul sebab macam tak leh terima jer kelogikan citer MAGIKA ni..
Tapi last2 weols boleh lah juga berimaginasi dengan dunia MAGIKA ni...
Lama2 makin suka lak tengok MAGIKA ni...
Tapi tak leh lawan tengok citer LAGENDA BUDAK SETAN lah yer..
Tu genre kegemaran ibu + ayah damia tu...opsss tak lupa aleesya jugak..


Magika Poster - Click to View Extra Large Image

Apa yang best dan masih teringat2 pasal citer MAGIKA ni:

1. Suka aksi Ziana Zain sebagai nenek kebayan...menjadi dengan mulut dan tonggeknya itu...ekekek
2. Hahahaha...nak ketawa berdekah2 masa ader sorang pompuan ni minum air jamu, terus jadi awet muda..pompuan tadi tu terus bertukar jadi Marsya...ekekeke...tak boleh blah langsung..
3. Ayat Mawi yg best...masa Ayu (Diana Dianelle) eja nama kat tanah, mawi cakap:
"ohhh....boleh terus keluar bunyi yer"
4. Lagi satu...suka gak ngan watak sabri yunus kecek kelate tu....hahaha..terbaekkk lah..
5. Dah dapat agak dah yang 3 batang pokok tu suara KRU...best2 lagu diaorg yg tu...
5. Overall...citer ni memang selamba...


p/s: Oooooo...baru tahu lagu mawi ngan diana danielle tu untuk filem ni lah yer...
p/s: Malas pulak nak snap2 tiket wayang....sejak akhir2 ni memang kurang amik gambar lah...since nikon coolpix rosak masa raya aritu....huhu

Post a Comment