Tuesday, October 5, 2010

Sapa kata MAGIKA best memang tak der taste!!!

Ya!!!!!
Itulah ayat pertama yang ibu DENGAR masa ibu + ayah damia keluar MBO cinema malam ahad lepas..
Sekumpulan penonton muda keluar2 jer pintu cinema tu..terus cakap
"ntah sapa lah cakap MAGIKA best, memang tak der taste langsung"..
Huhuhu....lain org lain persepsinya kan..


Serius bagi diri ibu + ayah damia sendiri...
Masa mula2 weols tgk kat screen play yg MAGIKA ni aderlah Filem Muzikal..
Terus terbayang2 citer Hotel Mania yg tak berapa berkenan dihati kami tu...huhu..

Pada mulanya memang weols senyum2 simpul sebab macam tak leh terima jer kelogikan citer MAGIKA ni..
Tapi last2 weols boleh lah juga berimaginasi dengan dunia MAGIKA ni...
Lama2 makin suka lak tengok MAGIKA ni...
Tapi tak leh lawan tengok citer LAGENDA BUDAK SETAN lah yer..
Tu genre kegemaran ibu + ayah damia tu...opsss tak lupa aleesya jugak..


Magika Poster - Click to View Extra Large Image

Apa yang best dan masih teringat2 pasal citer MAGIKA ni:

1. Suka aksi Ziana Zain sebagai nenek kebayan...menjadi dengan mulut dan tonggeknya itu...ekekek
2. Hahahaha...nak ketawa berdekah2 masa ader sorang pompuan ni minum air jamu, terus jadi awet muda..pompuan tadi tu terus bertukar jadi Marsya...ekekeke...tak boleh blah langsung..
3. Ayat Mawi yg best...masa Ayu (Diana Dianelle) eja nama kat tanah, mawi cakap:
"ohhh....boleh terus keluar bunyi yer"
4. Lagi satu...suka gak ngan watak sabri yunus kecek kelate tu....hahaha..terbaekkk lah..
5. Dah dapat agak dah yang 3 batang pokok tu suara KRU...best2 lagu diaorg yg tu...
5. Overall...citer ni memang selamba...


p/s: Oooooo...baru tahu lagu mawi ngan diana danielle tu untuk filem ni lah yer...
p/s: Malas pulak nak snap2 tiket wayang....sejak akhir2 ni memang kurang amik gambar lah...since nikon coolpix rosak masa raya aritu....huhu

15 comments:

Nana said...

hehe kita pon ingtkan cite ni ala2 hotel mania tu hahah tu pasal mcm xbap eksited nk tgk hehehe...
arini nk tgk wayang tp xtau nk tgk cite apa.

MRS. K said...

skang ni wayang takde dalam agenda kami sekeluarga lagi! huhuhu...

Anonymous said...

salam..
MDT nak tengok MAGIKA sebab nak tengok ziana zain jadi nenek kebayan..haha!

tp kalau anuar zain ade lagi best kan?kan?..hiks!

puterihannan said...

salam.. ok tak kalu nk bawa anak gugurl umur 2 tahun 10 bln tgk citer tuh??

mummy_ayu said...

nak gie tgk tapi tak dpt dpt lagi...

maslinamansor said...

kalau macam tue boleh la tengok. Tapi mau mas tengok sorang sebab hubby lebih suka filem lawan2...

h4ni3 said...

best ek?
wahh.. kena kenen2 kat en daddy ajak tgk wayang la camni
hehehe

MrS. F!zA said...

tggu org beli DVD boleh pinjam.hahahaha.. kang beli tak best pulak..dhla beli yg ori.. hahaha

Carl Samsudin said...

belle suke sangat melayan cite magika 2 kak! haiyaaaa.!

haszuraidah ishak said...

huhuhu..dah lame tak masuk panggung..huhu..dah lame jugak tak tgk filem melayu..windunyer..

Affieza said...

Salam knl mama...really agree with u aksi ziana zain msa time tu mmg mjd..hehe..

:- jemput mjengah blog sy gk..

*∽ IZAN ∽* said...

aiyakk... baru berangan nak tengokk... hhmmmmmmmmmmm

Zaidah said...

dah lama tak tengok wayang...selalu tengok cd aje...

♥siEha♥ said...

best ke magika..hsbnd x layan cite muzikal..tp,rase nak tgk gak..

e.l.i.z.@ said...

hurmm eli baru tgk smale..nk kato x best lasum tu dok la..kalu ikut eli, jln cito tu best doh..cumo eli serabut sikit kalu nyanyi jah kijo'e nyo hahha mujo lagu sedap² ekkeke

yg pasti terubat hati dapat tgk yusry..jadi pokok pun pokok la ekekkeke