Wednesday, October 27, 2010

Pengaruh Blog Sebaya

Selalu pengaruh rakan sebaya kan..
Ni pengaruh blog sebaya pulak..
Mana taknya...semalam masa ibu tgh baca entry nana pasal dia menang hadiah dominos pizza
Tak pasal2 cakap kat ayah damia, "best ke bang dominos pizza ni?"
Sebab seingat ibu memang kami jarang2 sangat makan dominos pizza ni..
Agaknya seumur hidup ni tak sampai pun 5 kali makan...

Sekali ayah damia cakap "setttt, petang ni makan dominos pizza, tak yah makan nasi"..
Hehehehhee...ibu lagilah suka sebab ader org nak belanja kan..
Eh bukan hari2 abang belanja makan ke??

Maka sesi order melalui online pun bermula..
Perghhh..canggih weiii...macam jakun pun ader..
Sebab online order kita tu dia siap tunjuk progress yg berlaku kat pizza yg kita order tu..
Contoh kat bawah:



Semua sekali kena ader 7 steps..
Ni steps tgh preparing bahan kot...


Lepas tu step tgh baking pizza pulak...
Fuhhh...canggihnya...serius first time tau ni...


Oh yer...Dominos pizza ni memang femes ngan tagline
"Pizza Delivery Experts"
Terang2 lagi dah tulis yg dominos pizza akan sampai within 30 minutes..
Pasni kita tgk yer kul berapa dominos pizza tu sampai..
Time ayah damia order kat situ ialah 5:41 pm..


Sekali tgk...jeng jeng jeng
Tepat jam 6:10 minit dominos pizza sampai..
Tu pun nampak tercungap2 org yg delivery tu...
Ok lah kat...kata mesti dikotakan..
Tu semua kat atas tu yg ayah damia order..semua sekali set tu RM50..
Tak habis pun makan...ibu makan 2 slices jer..tapi ayah damia makan 6 slices youuu...hehe


Yg bestnya dominos pizza ni kita boleh pilih pizza crust ngan topping dia..
Yg ni topping BBQ chicken + new york crust


Yg ni pulak topping extragavanza + classic hand tossed..


Yang ni menu baru yer..
Sangat sedap rasanya
1 Crazy Chicken Crunchies
Rasa macam tomyam pun yer..


TwistyBread ni sangat lah lembut...
Makan sikit jer...sebab simpan utk ayyunie + aleesya breakfast pagi ni..
Rasa macam ader cheese + garlic..


Akhir sekali haruslah ader air kan..

Komen pasal dominos pizza: 
Hurmmm...quite ok lah...sedap ader rasa...cuma kalau nak compare ngan pizza hut...memang ibu pilih pizza hut lagi sebab dah biasa makan pizza tu...tapi tak taulah kalau lepas2 ni addicted dominos pizza...lagipun cawangan dominos pizza ni tak banyak seperti pizza hut kan...especially dalam shopping mall..

Sapa2 yg nak order dominos pizza??
Klik sini....korang dah tak payah susah2 nak search dah..hehe


p/s: Uols suka DOMINOS PIZZA atau PIZZA HUT??


Post a Comment