Wednesday, October 27, 2010

Pengaruh Blog Sebaya

Selalu pengaruh rakan sebaya kan..
Ni pengaruh blog sebaya pulak..
Mana taknya...semalam masa ibu tgh baca entry nana pasal dia menang hadiah dominos pizza
Tak pasal2 cakap kat ayah damia, "best ke bang dominos pizza ni?"
Sebab seingat ibu memang kami jarang2 sangat makan dominos pizza ni..
Agaknya seumur hidup ni tak sampai pun 5 kali makan...

Sekali ayah damia cakap "setttt, petang ni makan dominos pizza, tak yah makan nasi"..
Hehehehhee...ibu lagilah suka sebab ader org nak belanja kan..
Eh bukan hari2 abang belanja makan ke??

Maka sesi order melalui online pun bermula..
Perghhh..canggih weiii...macam jakun pun ader..
Sebab online order kita tu dia siap tunjuk progress yg berlaku kat pizza yg kita order tu..
Contoh kat bawah:



Semua sekali kena ader 7 steps..
Ni steps tgh preparing bahan kot...


Lepas tu step tgh baking pizza pulak...
Fuhhh...canggihnya...serius first time tau ni...


Oh yer...Dominos pizza ni memang femes ngan tagline
"Pizza Delivery Experts"
Terang2 lagi dah tulis yg dominos pizza akan sampai within 30 minutes..
Pasni kita tgk yer kul berapa dominos pizza tu sampai..
Time ayah damia order kat situ ialah 5:41 pm..


Sekali tgk...jeng jeng jeng
Tepat jam 6:10 minit dominos pizza sampai..
Tu pun nampak tercungap2 org yg delivery tu...
Ok lah kat...kata mesti dikotakan..
Tu semua kat atas tu yg ayah damia order..semua sekali set tu RM50..
Tak habis pun makan...ibu makan 2 slices jer..tapi ayah damia makan 6 slices youuu...hehe


Yg bestnya dominos pizza ni kita boleh pilih pizza crust ngan topping dia..
Yg ni topping BBQ chicken + new york crust


Yg ni pulak topping extragavanza + classic hand tossed..


Yang ni menu baru yer..
Sangat sedap rasanya
1 Crazy Chicken Crunchies
Rasa macam tomyam pun yer..


TwistyBread ni sangat lah lembut...
Makan sikit jer...sebab simpan utk ayyunie + aleesya breakfast pagi ni..
Rasa macam ader cheese + garlic..


Akhir sekali haruslah ader air kan..

Komen pasal dominos pizza: 
Hurmmm...quite ok lah...sedap ader rasa...cuma kalau nak compare ngan pizza hut...memang ibu pilih pizza hut lagi sebab dah biasa makan pizza tu...tapi tak taulah kalau lepas2 ni addicted dominos pizza...lagipun cawangan dominos pizza ni tak banyak seperti pizza hut kan...especially dalam shopping mall..

Sapa2 yg nak order dominos pizza??
Klik sini....korang dah tak payah susah2 nak search dah..hehe


p/s: Uols suka DOMINOS PIZZA atau PIZZA HUT??


18 comments:

saveme_zero said...

klu beli dominos,sy suka yg crunchy tu...ranggup je mkn. favorite sambal ikan bilis..hehehe

Zaidah said...

semakin senang...nak apa aje semuanyer ade kat hujung jari

Nana said...

hahah tajuk xtahan tu pengaruh blog sebaya hahaha
saba je la..dari kerana gambar bole terpengaruh nk makan dominos ek
kalau kita mmg suka dominos banding ngan pizza hut
xpenah lg oder on9 selalu call jek

mama tisya said...

kita pn jrg mkn domino pizza .slalu mkn pizza hut...mmg kalo domino lmbt antar pd ms yg ditetapkn akan dpt pizza free tk silap tp slalunye mmg cpt die antar

[-suziey-] said...

klu kt umah suka dominos sbb free delivery..klu kt mall suka pizza hut sbb bole mkn sup n salad..hiks:p

mummy_ayu said...

alamak..nie yg buat terliur pizza gak nie...ayu memang suka dominos lagi dr pizza hut...tapi dominos untuk dine in kureng...mcm nak mamam pizza gak la...yummy...sedap ek menu baru tu? ada gak baca...

LyNn HaMzAh said...

lynn x pernah makan dominos...ramai yg cakap best...nampaknya lepas tgk entry ayu nie kena la order juga...terliur la dibuatnya...

Atiqah said...

uishh dh lme nye x mkn pizza
terliur dh ni
bru smlm tgk web Pizza Hut..cri2 branch kat Kuala Kangsar..sbb before ths x de..
Dominos lg la x de kat kwsn remote mcm ni..hahaha

tgh mengidam nk mkn Extreme 6 Cheesy..huhu..bila lah dpt mkn ni?? nk g ukur jln kat pekan Kuala Kangsar cri Pizza Hut..dgr kata bru buka..

pe pun..tiqah prefer Pizza Hut..pernah rse Dominos tp lupe la rse die cmne..hehe (boleh plak lupe)

momguess said...

sama mcm suziey
dominos free delivery
sgt bbest wooo

SYaMiLa said...

dh lama tk mkn pizza...masa keje dulu selalu jugak lunch mkn pizza...lagipun budak2 ni tk mkn...hubby pun tk suka...

BIONIC WOMEN said...

dominos ni kan, suka kalau dia lambat antar dapat piza free utk nest order tau...maksudnya kalau order skali ag, sebut no voucher dapat ler 2 pizza..hahaha..
pastu dia slalu wat offer buy 1 free 1 at customer...

zura@iwan said...

sama la kita ye...smlm kita pon dinner domino's pizza...hahaha....

Mama Zharfan said...

cute tajuk entry ni heheh
me suka semua jenis pizza :) mana2 pun ok sbb lebih kurang ajer rasanya hehhe
kat UK ni mcm2 jenis pizza (halal) biasanya pakistan lah kedainya

kakyong said...

lama dah teringin nak makan pizza, tp tu ler.. kita sorg jer yg makan.. suami & anak2 tak minat.. huhuu..

tp review ni memang sungguh terancam jiwaku jadinya... :D

yanie said...

chybee lagi suka dominos la sbb doh dia xtebal sgt mcm pizza hut. orang xsuke roti la katakan :D

Adyshariz said...

pizza hut tetap di hati..hehe..sebab soup n salad dia yg buat pizza hut lagi sedap kut, tambah lagi chicken wing dia..

RozSyah said...

sy suka dominos, cepat dan best kalu utk thin crust..pizza hut selalu bermasalah utk servis, lambat dan menyakitkan hati je!

ita cutevirus said...

ayu,
ita prefer dominos lagik...
pastu amek thin crust....
mabeles.....