Tuesday, October 12, 2010

Harap tidak berkubur begitu sahaja...


Ingat lagi tak pasal puding triffle mango yg tak jadi bertakhtakan berlian dan emas tu??
Tujuan utama sebab nak bawak ke sini lah..
Ke Jamuan penutup hari raya kejiranan jalan rumah kami jumaat malam aritu

Nak tau tak....setahun sekali pun punya payah ibu + ayah damia nak cuti..
Last2 jumaat lepas buat julung2 kalinya kami terpaksa bercuti....walaupun hati sebenarnya asyik memikirkan cam mana lah students + staff ibu kat 2 2 office kami...ok ke tak???

Kenapa nak sangat kami join jamuan raya ni??
Sebab ader pemilihan jawatankuasa dan mesyurat untuk komuniti kejiranan jalan rumah ibu tu...
Kiranya komuniti kejiranan jalan itu sahaja...
Bukan seluruh taman yer..
First time buat secara formal ni.....selalu omong2 kosong jer semua..
Lagipun ayah damia kata, tak rugi join jamuan ni..
Sebab pasti kami akan menetap disini jugak kan..
Aset untuk damia aleesya + ayyunie jugak bila dah besar nanti..
Kalau campur2 ngan jiran...susah senang leh minta tolong...
Lainlah kalau ayah damia ader perancangan nak beli rumah banglo untuk kami...hehehe


Mula2 sampai kena register dulu kat kaunter pendaftaran..
Untuk mengambil semua maklumat penghuni jalan rumah ibu...


Kemudia dah lepas makan2...aderlah sesi pemilihan jawatankuasa melalui undian terbanyak..


Makanan dibawa secara pot luck yer..


Ni kiranya sesi mengundi calon2 feveret dan berkelayakan lah ni..



Disamping tu dapatlah jugak bertegur sapa ngan jiran2 yg tak pernah kami kenal..
Betul...jangan tak percaya...masih ader jiran yg kami tak kenal tau..
Ingatkan ibu jer..rupa2nya yg lain pun sama...
Walhal selang 5 buah rumah jer...tapi still tak tau berapa anak...eheheh..


Malam tu family ibu sedondon hijau..


Yang lelaki pun sibuk jer main undi2 hantu...
Sepatutnya sorang sekali angkat tangan..
Diaorg ni ntah berapa kali angkat tangan daaaa..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
AKHIR SEKALI..
Tahniah yer ayah damia...sebab bertambah lagi komitmen abang..
Ayah damia telah terpilih sebagai setiausaha persatuan.
Huhuhuhu...bukan tak sokong tapi ibu tau lah betapa sibuknya jadi setiausaha ni...
Tengok jadi SU wishclub pun tak menang tangan...
Semua kerja, print surat, bayaran perjalanan, bayaran itu ini...ayah damia tak pernah claim tau...
Ni ler kelemahan ayah damia....susah betul cakap tak boleh kat org..
Pastu bila suruh claim ader ke dia cakap malu...
Kadang2 ibu yang buat surat claim tau utk ayah damia...
Sebab kalau nak suruh dia, mesti ader je alasan..
Katanya..."tak pe...abang buat kerja ikhlas"
Sekali dua tak pe bang...tapi kalau asyik-asyik...mana boleh kan...huhu


Tahniah atas pelantikan AJK
Ayah damia juga yg jadi admin dan buat persatuan kejiranan jalan XXXX kat facebook...
Siap ader kelas facebook lagi tau ayah damia buat...hehehe lawak betul
Sekarang ni ibu kena sentiasa standby kat rumah
Sebab ader jer AJK2 datang rumah kami untuk bincang2 aktiviti terkini....
Semoga kerja2 ayah damia diberkati dan dihargai...

p/s: Ader org calonkan ayah damia jadi setiausaha rakan belia UMNO....wow....tapi kami tak minat politik ah..

p/s: Dah 3 hari ayah damia sibuk buat surat ke Majlis Perbandaran Kulai...amik gambar2 taman...tepon org majlis perbandaran...upload gambar2 kejiranan dalam facebook...hehehe...selamat berkomitment yer ayah damia....
Post a Comment