Friday, October 8, 2010

Dah lali dah kalau orang tanya " kembar ke???, twin erkk??"

Serius!!!! Memang dah lali pun...
Kalau pergi mana2, mesti soalan wajib ader..
Kembar ke???
Aishhhh...kenapa lah org boleh cakap kembar erkkk???
Padahal aleesya lahir tahun 2007, ayyunie lahir tahun 2009...

Setelah dikaji (ye lah tu kaji sangat)...
Ader beberapa faktor yang ibu perasan kenapa org selalu cakap aleesya + ayyunie kembar..

1. sebab ibu suka pakaikan mereka sedondon..ikat rambun pun sedondon...kadang2 kasut pun sedondon...
2. ayyunie nampak lebih tinggi walaupun dia chubby sikit...so kalau dia duduk (bukan berdiri ye) sebelah aleesya...nampak macam sama besar....may be lah..
3. adakah faktor muka yg hampir sama....macam tak logik...sebab ramai cakap aleesya + ayyunie memang nampak berbeza....

Tapi memang lah....kalau weols outing jer...mesti ader org cakap aleesya + ayyunie kembar..

Jom layan gambar masa weols pergi Jusco sabtu lepas....alaaaaa...masa beli groceries yg letak dalam kotak tu...


Pabila aleesya + ayyunie malas berjalan...asyik nak berdukung...
Dan ibu ayahnya pulak malas nak tanggung beban...
Maka stroller pinky yg berusia 3 tahun inilah menjadi mangsa 2 budak comeyy ini..
Muat lak tu....hehehe...first time cuba letak 2 org sekli gus ni...
Selalu aleesya duduk dalam buggy dia...aritu lupa bawak lah sebab dalam keta lagi satu...


Masuk Jusco bukan main suka lagi aleesya yer..
Al-maklum ler...dah lama tak datang jusco since balik kampung raya aritu...


Masa dalam jusco ni ler weols perasan yg ramai sangat org dok perhatikan aleesya + ayyunie dalam stroller ni...ntah apa yg diaorg tgk pun tak tahu....tapi serius...ibu + ayah damia suka tgk aleesya + ayyunie dalam stroller ni...nampak sweet sgt...ader tu masa dah sampai kat eskalator, ader sekumpulan budak2 U lelaki ni....siap ader sorang budak lelaki tu cuit2 tangan kawan dia suruh tgk aleesya + ayyunie dalam troller tu...pastu ibu terdengar diaorg cakap " kembar ke tu??"..hehe

Tu tak termasuk cashier yg bertanya lagi..."kembar yer??"...aishhhh....ntah mana yg nampak kembar pun tak tau...


maaf ler...kualiti gambar kurang jelas...snap cepat2 ni...segan nanti org kata naik eskalator pun nak snap2...hehe


Sebelum gi beli groceries tu, aleesya + ayyunie nak main benda alah ni...
Bagi je lah main....lepas angin diaorg...kalau tak asyik ikut ibu gi open house jer ye...


Suka betul aleesya + ayyunie main...
Ayyunie tu dah sengih2 macam amoi dah...sepet matanya tu...


Dah siap2 main...lepas siap2 beli groceries...
Apa lagi... cool blog time lah...
Acara wajib kalau pergi tempat2 yg ader cool blog ni...
Balik kg aritu pun sanggup gi Giant kat kelantan tu semata2 nak minum cool blog tau...
Weols sekarang dah ader special punya order...weols suka letak double scoop pearl..
Sebab apa??? sebab tak nak 2 budak comeyy tu berebut...
Tapi ayah damia kata...ngan ibu2nya sekali berebut....kalah budak kecik...hehe

Oh yer...aleesya pun dah pandai sebut cool blog...
ayyunie pun dah pandai tunjuk kiosk cool blog tau...
Nak salahkan sapa??? kalau bukan ibu ayahnya ajar kan...hehehe..
Hah sekarang memang pantang nampak cool blog confirm weols order
" oreo chocolate double scoop pearl...RM4.70"



Ayyunie sampai tertonggek2 punggungnya semata2 kerana cool blog ni...
Masa diaorg tgh minum cool blog ni....ader seorang aunty cina tu tegur...
" Your twin like the pearl too much ya"

haiyaa.....not twin lah aunty!!!!!


p/s: Uols ader nampak my gigirls ni macam kembar ke??? ader ke rupa kembar??? ader ke??
p/s: autopublish...jam 2:20 pagi tadi baru siap taip entry ni..
Post a Comment