Thursday, October 7, 2010

Jusco guna kotak untuk letak groceries dan balut sayur pun guna kertas!!

 Sabtu lepas kan...
Lepas buat marathon open house 3 buah rumah...
Otw balik singgah Jusco beli Groceries...

Masuk2 jer Jusco tgk ramai org beli barang letak dalam troli tanpa plastik..
Ibu rasa memang macam dah lama tau perkara ni....sebab baca dalam blog uols jugak lah rasanya..
Tapi Jusco Tmn U masih tak buat2...
So 2hb Oktober aritu barulah berkuatkuasa rupanya.....ibu pun baru tau sebenarnya..


Setiap sabtu aderlah Hari tanpa plastik...
Kalau nak plastik juga kena bayar 20 sen utk satu plastik...


Masa ayah damia tgh nak bayar kat cashier..
Datang seorang promoter Jusco ni tanya weols nak simpan barang dalam kotak tak???
Eh eh...boleh erkkk???? Tak tau pun hahahaha...
Last2 decided ok gak simpan dalam kotak...
Kalau tak jenuh gak nak angkut satu2 barang masuk keta...pastu punggah keluar dari keta nanti..
Dah lah free kan...haruslah nak!!!!
Lgipun rasanya promoter tu offer sebab weols memang beli satu troli punya stok...
Kiranya stok utk satu bulan lah tu...
Mau angkut satu2 kan..


Ni masa org Jusco tu tengah susun2 groceries dalam kotak...


Kalau yg sayur-mayur pulak, diaorg akan balut dengan kertas...
Meman jaga environment betul lah...


Akhirnya beginilah jadi semua groceries yg dibeli...
Tersorok dalam kotak semuanya kecuali barang2 plastik bag atau detergen..
Telur takkan lah letak dalam kotak kot...mau pecah nanti..
So semua sekali ader  4 kotak...
Ok gak cam ni kan...nampak kemas dan senang nak angkut...hehe.

Korang dah ader ke yg beli barang dalam JUSCO letak dalam kotak???

p/s: Yo yo or jer semalam cakap tak nak tido sebab nak BW ngan updated blog....pukul 1:30 am dah lali dah....zzzzzzzzzzz......slow2 lah BW erkkk...bloglist makin panjang ni...

p/s; Uols tgk tak Dato' Angkasawan ngan Dr. Harlina kat Wanita Hari Ini tadi???? 
Confirmmm meletup sampai ke kayangan wedding diaorg nanti...

Updated:

Lupa lak...kalau kita berbelanja RM50 dapat 1 beg ni free...kalau RM100 ke atas dapat lah 2 bag....tapi maksimum pun 2 bag jer...maksudnya ibu berbelanja RM270...sepatutnya dapat 5 bag lah kan...tapi tetap dapat 2 bag...alah tak kisahlah..asalkan dapat kan...hehe



Post a Comment