Tuesday, October 5, 2010

“Sweet & Cute Baby ‘Exploration Time’ Contest”




Feel free to click2...



Contest yang sangat menarik untuk dijoin...
Sebab rata2 kanak2 kecil pasti setiap hari akan cuba buat sesuatu yang kadang2 langsung tak der dalam pemikiran kita....
Inilah yg dinamakan exploration....
Selagi banyak kanak2 ber "explore"...selagi kuat minda mereka bekerja...
Contohnya lihat gambar dibawah.


Seorang kanak-kanak perempuan berusia 2 tahun ++ ...yang suka ber"explore" didapur bersama ibunya.
Suka bertanya soalan, "ni apa ibu??, ni nak cook yer ibu??"
Kadang-kadang suka juga berkata " hari ni aleesya nak masak sayur...ibu nak eat??? jap erkkk, aleesya amik pisau potong"..hehehe...so sweet kan dengar kanak2 cakap macam tu..
Tapi apa2 pun Aleesya masih dalam kawalan yer....
Agar keselamatan terjamin..
Bukan biarkan dia sahaja...


Nama: Damia Aleesya bt Khairuddin
Umur: 2 tahun 11 bulan




Yang ini pula adiknya...
Disebabkan adiknya masih belum pandai bercakap dan hanya pandai menggunakan bahasanya sendiri...
Langsung kadang2 tampa bagi warning, ayyunie terus dah buat explorationnya sendiri..
Contoh gambar diatas ialah, pantang jumpa pasir...mulalah amik pasir tu masuk mulut dan main-main macam syampu pulak atas kepalanya...ntah apalah budak umur 1 tahun 6 bulan ni fikirkan masa dia buat exploration tu...kadang2 nak tergelak pun ader....tapi kenangan exploration sebeginilah pasti akan membuatkan seorang ibu akan terkenang-kenang zaman anak2 kecil pabila mereka dewasa kelak..

Nama: Damia Ayyunie bt Khairuddin
Umur: 1 tahun 6 bulan
Post a Comment