Monday, October 11, 2010

Beraya paling lama di Muar, untuk Jamuan Penutup Hari Raya Wish Club M7


Mana tak lamanya uols..
Bertolak dari rumah jam 4:40 petang.....sampai rumah jam 1:45 pagi....
Fuhhh...kiranya open house paling lama lah yang weols pernah pergi ni..

Btw open house kali ni aderlah untuk Majlis Jamuan Raya Wish Club M7..
Walaupun sebenarnya hari sabtu (9/10/10) tu dah habis syawal...
Tapi kemeriahan tetap terasa....
Kali ni kami sambut di sebuah homestay di Muar...
AJK aderlah terdiri drp mereka2 yg tinggal kawasan Muar...
Bayaran yg dikenakan ader lah RM 20 setiap seorang...

Tengok gambar sambil bercerita lagi best kan...


Dah ramai yg tanya...mana gambar raya weols..
Ni ler masalahnya kalau selalu snap gambar org jer...gambar family sendiri pun tak tersnap..
Pastu kadang2 kalau suruh org snap, alahai...ader ajer yg tak kena...
Blur lah, shaking lah, gelap lah..
Nanti2 ader masa ibu upload gambar raya weols yg tak berapa menjadi tu yer..
Gambar kat atas tu bibik yg tolong snap...
Nasib baik ler ader bibik kan...hehe


Weols berkumpul di Burger King, tol Skudai..
Setelah semua members datang, maka weols pun meneruskan perjalanan menggunakan highway Utara selatan..


Yg ni weols berhenti jap kat Perhentian Machap...
Tunggu members dari Singapore...


Hampir jam 8 malam weols sampai kat homestay ni...
Kedatangan kami disambut oleh AJK2 yg memang sedia menanti disana..
Tapi members dari Melaka dan KL tak sampai2 lagi...


Kaum2 lelaki kat khemah...yg kaum2 ibu bersama anak2 pulak naik rumah homestay ni...


Tu Aleesya tgh tengok ader 2 gigirls berebut pedang...
Sama2 tak nak mengalah tau..
Sampai berkerut2 aleesya tgk 2 gigirls tu berebut..


Aleesya yg tunjuk ayahnya kat luar..
Homestay ni rumah ala2 kampung..
Tingkap dia macam tingkap dulu2 tu..
Yg tingkap panjang tu....selalu nampak tingkap cam ni dalam video klip Hari Raya...


Aleesya + Ayyunie yg berkebaya 
Telah menarik ramai perhatian...hehe


Ni ntah manalah aleesya jumpa pistol ni...
Sakan main...almaklum lah...tak pernah jumpa kat rumah..


Disebabkan terlalu lama tunggu members dari central...
Maka decided makan dulu lah...
Kaum2 ibu turun dari rumah...


Masing2 lapar oooo..
Bayangkan kul 4.40pm  bertolak dari rumah...kul 9 malam lebih baru boleh makan...
Mau tak krokkkk krakkk perut ni...


Antara makanan yg disediakan...


Sate dan menu lain pun ader...
Kat bahagian lagi satu..


Tapi menu yg paling best sekali dan rasanya jarang2 ader kat open house ialah..
"Air Kelapa Muda" tu...Fuhhh...memang puas hati...
Original tanpa campur air gula..


Sambil2 makan...dengar org karaoke..
Ni pertandingan yer..bukan suka2 karaoke..


Masa ni members dari melaka dan KL dah sampai..
Kat2 kul 10 gak sampai..
Adusss....habis kitaorg geng JB kena tunggu diaorg tau..
Postponed habis segala aktiviti yg dirancang...


Suasana di perkarangan parking homestay


Masa ni ramai kaum2 ibu layan cerekarama..


Dekat2 kul 11 malam...Aleesya dah nak zzzzzz...
Tapi ibu tak bagi zzzzzzzz....nak tau kenapa??
Next entry..


Ayyunie pun dah selamat zzzzzz....


p/s: Next entry....Aleesya menang anugerah malam tu..




Post a Comment