Saturday, October 30, 2010

Breakfast today


Assalamualaikum...selamat pagi..
Dah sarapan???
Kami baru jer selesai sarapan...
Hari ni bangun awal sebab YB Khairuddin banyak keje nak buat..
Demi untuk penduduk2 taman ni...cewahhh..

Ok lah...pagi ni ibu masak simple jer...
Buat 3 ketuii pancake besar2..
Tapi topping yg berbeza...


Topping peanut butter


Topping honey


Of coz lah yg ni palinhg laku...topping chocolate.


Yang lain2 semua ayah damia beli...
Sambil2 bawak Aleesya + Ayyunie round2 ngan keta..
Donut pun beli 3 ketuiii jer...


Mee hoon goreng


Kuew Tiaw goreng


Nasi lemak 2 bungkus..


Selalunya weekends memang heavy breakfast..
Kalau tak habis kang kul 11nanti makan yg tu balik..
Sebab selalunya weekends lunch lambat..
Kadang2 lunch kat luar...kul 2-3 baru lunch...hehe


Lagi satu kalau breakfast weekends, selalunya ibu + aleesya + ayyunie breakfast tanpa mandi dulu...
Hohoho pecah rahsia...alaaaaa..weekends jer..
Aleesya makan 2 mulut jer nasi lemak tu..pastu pass kat ibu...
Pastu dia makan pancake coklat banyak..


Ayyunie lak makan meehoon goreng...
Baru 2 anak, tapi selera masing2..
Sebagai seorang ibu, kenalah fahami apa yg anak2 suka makan kan...
Besar2 aleesya tu pun dh pandai demand nak makan apa2 tau...



p/s: Uols pulak dah breakfast apa tadi???

Post a Comment