Wednesday, October 20, 2010

Uols pernah tak stay kat mana2 hotel, then ader kejadian mistik berlaku???


Cam mana nak mulakan citer ni yer..
Ok lah malam tadi ayah damia ader bagitau sesuatu kat ibu..
Berkenaan kejadian mistik yang berlaku kat hotel yg wols stay kat melaka tu..
Kisahnya bermula......

Lepas jer kaum kerabat ayah damia pulang dari hotel yg kami stay tu dalam jam 8:30 malam, maka ibu + ayah damia pun kemas2 lah bilik apa yang patut...aleesya pulak memang dah mengantuk sebab satu hari kepenatan...ayyunie pulak nak atas dukung jer...

Dalam jam 9:30 malam, aleesya pun dah selamat tido....manakala ayyunie masih diatas pangkuan ibu sambil2 merengek....ibu ingat merengek biasa2lah sebab memang malam tu ayyunie susah sangat nak tido...selalunya kalau dah bagi minum susu tu, cepat jer tido...

Sementara tunggu ayyunie tido, ayah damia sibuk ngan lappy dia, ibu pulak khusyuk tgk movie kat star movie tu....dan alhamdulillah...ayyunie pun selamat zzzzzz...walaupun kejap2 merengek...kejap2 merengek...

Tengah ibu pulak sedang khusyuk melayari internet....tiba2 ayyunie menangis kuat giler...terkejut ibu + ayah damia..mata ayyunie masih terpejam rapat....cara menangis pulak luar biasa..tak macam selalu nangis...mula2 ingatkan sebab ayyunie nak bibik dia ulik dia tido...sebab selalu bibik dia yg ulik...tapi aritu tak bawak bibik pulak....tapi memang lain macam lah ayyunie nangis malam tu...padahal jam baru kul 10 lebih...

Pastu ayah damia terus angkat ayyunie sambil2 baca ayat 3 kul dan ayat kursi...ayyunie masih tetap nangis...mata tutup rapat dan dahi berkerut2 tau...seolah2 menahan kesakitan dan ketakutan...ibu lak masa tu runsing memikirkan mana nak cari surah yassin ni...sebab selalu memang bawak kalau nak overnite kat hotel...tapi disebabkan unplanning punya program....tu yg tak terbawa surah yassin dalam beg budak2 tu...dalam keta memang tak yah cakap lah kan..memang 3-4 buku surah yassin ader...tapi weols takut nak turun bawah amik..

Last2 baru ibu teringat yg dalam purse ibu ader kepingan ayat kursi dan surah 1000 dinar..masa ibu bagi ayyunie pegang tu...YA ALLAH...Ayyunie makin kuat meraung...seolah2 ader benda nak keluar dari badan dia..siap2 tendang2 lagi kaki dia kat muka ayah damia...ibu + ayah damia saling berpandangan...bulu roma naik tegak masing2...mulut ayah damia tak henti2 baca ayat kursi....ibu pulak menampar2 pipi ayyunie suruh bangun dan buka mata...pastu ayah damia cepat2 cari kat you tube ayat2 kursi..pasang kuat2 volume...




hotel yg kami stay tu...




Alhamdulillah...lepas jer ayyunie buka mata, keadaan makin terkawal...ayyunie pun terus berhenti menangis...kitaorg sangat hairan...pastu ayyunie sambung tido macam biasa...kalau sebelum tu ibu letak ayyunie tido kat sebelah aleesya (katil lain)...kali  ni ibu decided ayyunie tido ngan ibu satu katil....ayah damia tido ngan aleesya satu katil...alhamdulillah..semuanya kembali seperti biasa...ibu pun tak sedar bila masa ibu tertido....sambil mulut terkumat kamit baca ayat2 yang patut..

Masa dalam tido tu...ibu macam mimpi2 tau...bunyi dengar bell pintu...nampak orang baiki air cond...tapi ntah kenapa susah sangat ibu nak buka mata ni....pastu masa ibu tersedar kejap2...tengok ayah damia tido kat bawah sambil tengok TV...

Pagi2 esoknya...ayah damia bangun kejut ibu solat subuh..then ayah damia terus sambung tido....katanya ni baru dia nak tido..malam tadi tak leh nak tido..

So malam tadi, baru ayah damia ceritakan kejadian mistik yang berlaku dalam bilik tu...dia kata tak sampai hati nak bgtau masa kat situ sebab dia tau sangat lah isteri dia ni penakut 200% kalau bab2 mistik ni..antara kejadian mistik yang berlaku:

1. Masa lepas ibu bagi ayyunie pegang keratan surah 1000 dinar tu, dia ternampak seolah2 ader lembaga keluar ke pintu masuk...

2. Masa ayah damia tengah melayari internet menghadap dinding, dia ternampak satu lembaga besar belakang dia...serta merta dia alihkan kedudukan lappy dia ke arah ibu..


3. Pastu masa dia dah beralih arah tu, tiba2 ayah damia nampak ader lembaga kat kepala ayyunie...aishhh kecut perut ibu..sebab ibu yg tido sebelah ayyunie tu...


4. Pastu ayah damia kata  memang dia panggil org yg baiki air cond tu..sebabnya dia kata tiba2 ayah damia ternampak 2 biji mata merah tgh perhatikan weols...disebabkan takut, ayah damia bagi alasan air cond tak sejuk suruh org hotel check...


5. Malam tu memang ayah damia tak tido langsung...sebab dia kata bulu roma dia memang berdiri tegak habis....seolah2 rasa ader benda kat dalam bilik hotel tu..


6. Baru perasan kenapa tak ramai yg stay kat hotel tu....ader 4 buah keta jer yg stay kat hotel tu..padahal hotel besar tu...cari dalam google katanya hotel tu bawah pengurusan baru dan BERHANTU...huhuhu...baca kat forum ni..
(aritu boleh baca, ni tak der pulak thread tu)




p/s: SO, UOLS PERNAH ADER PENGALAMAN CAM NI TAK??? ATAU PERNAH DENGAR MANA2 HOTEL YANG MISTIK???


P/S: SELALUNYA MEMANG SUSAH IBU + AYAH DAMIA NAK CHECK IN KAT HOTEL YG KAWASAN DIA DIKELILINGI HUTAN..TAPI ARITU SEBAB FAMILY PUNYA PROGRAM, SO REDHA JER LAH STAY KAT SITU..ALIH2 MEMANG BETUL LAH APA YANG TERDETIK DI HATI...HUHU


P/S: PATUTNYA NAK SAMBUNG CITER BIRTHDAY PARTY ALEESYA TADI..PASTU ADER MASALAH UPLOAD GAMBAR LAH PULAK...NI PUN NASIB BAIK DAPAT UPLOAD GAMBAR SEKEPING TU....



Post a Comment